REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Karinę uniformą į susitikimą su kariais apsivilkęs prezidentas Gitanas Nausėda sako, jog taip nori būti arčiau jų.

 

„Aš noriu būti visa savo esybe kartu su mūsų kariais ir jeigu aš atvažiuočiau čia pasidabinęs lakuotais batais arba kostiumu ir bandyčiau gauti informaciją būdamas visiškai už tos kariuomenės ribų, vargu, ar tai darytų gerą įspūdį“, – žurnalistams antradienį sakė prezidentas.

„Noriu būti ir morališkai, ir visomis kitomis prasmėmis integrali mūsų kariuomenės dalis, nes aš esu, nepamirškime šito, vyriausiasis mūsų ginkluotųjų pajėgų vadas“, – kalbėjo jis.

G. Nausėda sakė manantis, jog toks sprendimas nenusižengia civilinės karinių pajėgų kontrolės principui.

„Man patinka, aš gal net norėčiau ir į darbą eiti, bet galvoju, bus turbūt prastos asociacijos su kai kuriomis kitomis valstybėmis, kuriose vadovai vaikščiodavo apsirengę karinėmis uniformomis, taip kad aš vaikščiosiu kaip civilis žmogus“, – sakė prezidentas.

REKLAMA
REKLAMA

Uniformą jis sakė apsivilkęs antrą kartą: „vieną kartą jau ją reikėjo pasimatuoti“.

Kariuomenės vado atstovas spaudai Tomas Balkus žurnalistams sakė, kad uniformą prezidentas kaip ir kiekvienas karys gavo pasirašęs jos gavimo aktą. Pasak majoro, tokia tvarka galiodavo ir prie ankstesnių prezidentų.

REKLAMA

Prezidentas G. Nausėda su uniforma antradienį apsilankė Ruklos karinėje įguloje. Šalies vadovas galvos apdangalo nedėvėjo, o antsiuve buvo Respublikos Prezidento vėliavos ženklas.

Uniformų dėvėjimas Vakarų šalyse kartais kelia diskusijų – kritikai sako, kad šalies vadovai ir politikai neturėtų jų vilkėti, laikydamiesi civilinės demokratinės karinių valstybės institucijų kontrolės principo.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų