REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Argentinos lyderis L. Scola (nuotr. FIBA)

Kinijoje vykstančiame XVIII pasaulio vyrų krepšinio čempionate liko tik keli, bet patys svarbiausi, neatsakyti klausimai. Antrajame pusfinalyje, 15 val., susitinka Argentinos ir Prancūzijos vyrų krepšinio rinktinės.

9

Kinijoje vykstančiame XVIII pasaulio vyrų krepšinio čempionate liko tik keli, bet patys svarbiausi, neatsakyti klausimai. Antrajame pusfinalyje, 15 val., susitinka Argentinos ir Prancūzijos vyrų krepšinio rinktinės.

REKLAMA

Šios dvikovos tiesioginę transliaciją stebėkite naujienų portale tv3.lt!

Abi šios rinktinės į pusfinalį pateko įveikusios iš tiesų galingus priešininkus. Argentina įspūdingoje kovoje patiesė Serbiją, o prancūzai įveikė „nukraujavusią“, bet vis tiek itin pajėgią JAV rinktinę.

Prieš šį pusfinalį įvertinome Prancūzijos ir Argentinos statistiką bei išskyrėme rinktinių privalumus „popieriuje“.

Komandiniai rezultatai

Abi rinktinės žaidžia rezultatyviai šiame čempionate. Pagal šį rodiklį prancūzai turi tik nežymų pranašumą. Jie renka po 89,3 taško, o Argentinos rinktinė pelno po 88,8 taško per rungtynes.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl atšokusių kamuolių kol kas čempionate geriau kovoja argentiniečiai. Jie vidutiniškai sugriebia po 34,2 atšokusius kamuolius, o Prancūzija – po 30,5. Dar prastesnėje situacijoje prancūzai buvo lyginant juos su JAV rinktine, bet toje dvikovoje Prancūzija sugriebė net 44 kamuolius, o JAV – tik 28.

REKLAMA

Rezultatyvių perdavimų kategorijoje taip pat yra nežymus Argentinos pranašumas. Argentiniečiai sėkmingai komandos draugams asistuoja 21,2 karto per rungtynes, o prancūzai – dviem kartais mažiau (19,2).

Vis dėlto, pagal pataikymo procentus šioje poroje dominuoja Prancūzija. Prancūzai taikliau meta baudos metimus – 80,3 proc. (prieš Argentinos 75,7 proc.) bei dvitaškius – 56,1 proc. (prieš Argentinos 53 proc.).

Didžiausias skirtumas išryškėja žvelgiant į tritaškių pataikymo procentą. Prancūzai sumeta net 45 proc. tolimų metimų, o argentiniečiai – 36,9 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Prognozė: tikėtina, kad Argentinos pasaka bus pristabdyta jau pusfinalyje. Prancūzijos rinktinė demonstruoja solidų žaidimą ir yra favoritė šioje dvikovoje. Prancūzijos šansai nugalėti pusfinalyje yra 70 prieš 30 Argentinos pusėje.

Rinktinių pasirodymas čempionate

Argentinos vyrų krepšinio rinktinė čempionatą pradėjo B grupėje. Jos pirmoji varžovė buvo Pietų Korėja, kurią argentiniečiai sutriuškino 26 taškų skirtumu – 95:69.

Rimtesnio pasipriešinimo Argentina nesulaukė ir antroje dvikovoje su ambicinga Nigerijos rinktine. Nors po dviejų kėlinių rezultatas dar buvo lygus, bet trečiajame argentiniečiai įjungė aukštesnę pavarą ir nutolo solidesniu atstumu. Pergalė iškovota rezultatu – 94:81.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paskutinėje dvikovoje Argentinos laukė prieš čempionatą nukraujavusi Rusijos nacionalinė rinktinė. Bet rusai atsilaikė tik vieną kėlinį, kurį laimėjo 5 taškais. Vėliau Argentina spurtavo ir tik dėl kiek prastesnio paskutinio ketvirčio laimėjo rungtynes mažesniu nei 10 taškų skirtumu – 69:61.

Antrajame etape Argentinos laukė taip pat ne pačios pajėgiausios rinktinės. Iš pradžių Argentina net 20 taškų skirtumu įveikė Venesuelą – 87:67, o po to net 26 taškais sumindė A grupėje triumfavusią Lenkiją – 91:65. Tad iki pat ketvirtfinalio etapo argentiniečiai taip ir nepatyrė pralaimėjimo kartėlio.

Nors ketvirtfinalyje dvikovoje su serbais Argentina nebuvo priskiriama prie favoritų, bet savo žaidimu jie tiesiog nusipelnė aplodismentų. Argentina kovėsi dėl kiekvieno kamuolio, kartais juos lydėjo sėkmė, o sensacinga pergalė buvo iškovota rezultatu 97:87.

REKLAMA

Prancūzijos rinktinė varžėsi G grupėje kartu su Dominikos Respublika, Vokietija ir Jordanija. Čempionatą prancūzai pradėjo sunkia pergale prieš Vokietiją, kai varžovus įveikė tik 4 taškų skirtumu.

Vėliau prancūzų laukė ne itin pajėgi Jordanijos rinktinė. Šią kovą Prancūzija laimėjo net 39 taškų skirtumu (103:64). O grupės etapą prancūzai užbaigė dvikova su Dominikos Respublika, kuri antrajame ture pateikė staigmeną įveikdama vokiečius ir eliminuodama juos iš tolimesnės kovos dėl medalių.

Vis dėlto, grupės lyderių dvikova tapo tik formalumu, su kuriuo Prancūzija susitvarkė be problemų. Po dviejų kėlinių prancūzai pirmavo jau 22 taškų skirtumu, o pergalę iškovojo rezultatu 90:56.

REKLAMA

Antrąjį grupių etapą prancūzai pradėjo dvikova su Lietuvos rinktine. Nors pirmoje pusė jie dominavo, tačiau spurtą surengę lietuviai išlaikė intrigą iki pat paskutinio metimo. Vis dėlto, prancūzai įveikė Lietuvą 78:75 ir eliminavo mūsiškius iš čempionato.

Prancūzų dvikova su Australija tapo tikra turnyro puošmena. Įspūdingose taškų lenktynėse Prancūzijos krepšininkai pralaimėjo varžovams tik paskutinėmis akimirkomis – 98:100. Šis pralaimėjimas reiškė, kad ketvirtfinalyje prancūzų lauks JAV, o australų – Čekijos rinktinės barjeras.

Bet JAV rinktinės barjeras prancūzams nepasirodė per aukštas. Nors dvikovoje buvo kritinių momentų, bet prancūzai visų rungtynių metu buvo bent žingsniu priekyje. Pergalę ir bilietą į pusfinalį prancūzai iškovojo įveikę varžovus rezultatu – 89:79.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų