REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seime skinasi kelią dar viena idėja palengvinti sąlygas jaunoms šeimoms įsigyti būstą regionuose.

Seime skinasi kelią dar viena idėja palengvinti sąlygas jaunoms šeimoms įsigyti būstą regionuose.

REKLAMA

Jei nuosavą būstą žmogus įsigijo būdamas nepilnametis arba šiuo metu jo būstas yra netinkamas jo poreikiams, ateityje jis taip pat galėtų pretenduoti į paramą įsigyjant pirmąjį būstą.

Seimas ketvirtadienį priėmė svarstyti atitinkamas Finansinės paskatos pirmąjį būstą įsigyjančioms jaunoms šeimoms įstatymo pataisas ir toliau jas svarstys lapkričio 14-ąją.

Vienas pataisų autorių Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas „valstietis“ Valius Ąžuolas pabrėžė, kad būsto paveldėjimas, kai žmogus buvo nepilnametis, vėliau jam užkerta kelią gauti paramą naujam būstui.

Dabar vaikų neturinčioms šeimoms numatyta 15 proc. valstybės parama, vieną vaiką auginančioms – 20 proc., du vaikus – 25 proc., tris ir daugiau vaikų – 30 proc. būsto kredito sumos subsidija, o paskolos suma negali būti didesnė kaip 87 tūkst. eurų.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos duomenimis, valstybės paskatą pirmam būstui regionuose įsigyti 2018 metais gavo 116 jaunų šeimų. Pernai tam buvo numatyta 4 mln. eurų, o šiemet – 10 mln. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų