REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmą ir antrą nėštumo savaitę jokių nėštumo požymių nėra, nes... jūs dar ne nėščia. Jei tai jums skamba keistai, greičiausiai nežinote, kaip skaičiuojamos nėštumo savaitės.

Pirmą ir antrą nėštumo savaitę jokių nėštumo požymių nėra, nes... jūs dar ne nėščia. Jei tai jums skamba keistai, greičiausiai nežinote, kaip skaičiuojamos nėštumo savaitės.

REKLAMA

Jos pradedamos skaičiuoti nuo pirmos paskutinių mėnesinių dienos, o ne nuo galimos pastojimo dienos. Iš tiesų, jei pastosite, tai nutiks antros savaitės pabaigoje, arba trečios savaitės pradžioje - žinoma, jei tuo metu mylėsitės ir nesisaugosite.

Nėštumo požymiai 3 nėštumo savaitę

Trečią nėštumo savaitę (t.y. po ovuliacijos), tuo atveju jei pastojote, ir prasideda mažylio vystymasis bei su tuo susiję hormonų pokyčiai. Būtent dėl hormonų lygio pokyčių ir pradeda ryškėti nėštumo požymiai. Tačiau pirmosiomis dienomis po apvaisinimo jokių nėštumo požymių dar nejausite (jautri krūtinė gali būti ir PMS simptomas).

Nėštumo požymiai 4 nėštumo savaitę

Ketvirtą nėštumo savaitę įvyksta kiaušinėlio implantacija gimdoje. Būtent šią savaitę gali pasireikšti pirmasis nėštumo požymis - implantacinis kraujavimas. Jei, likus kelioms dienoms iki laukiamų dienų pastebėjote nežymų tepimą (tai gali būti vos pora kraujingų dėmelių), jei kiek maudė pilvą, didelė tikimybė, kad pastojote.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, šią savaitę atliktas kraujo tyrimas jau gali parodyti, kad kraujyje yra "nėštumo hormono" hCG (chorioninio gonadotropino). Jautresni buitiniai testai į savaitės pabaigą taip pat gali pradėti rodyti teigiamą rezultatą (ar bent jau "vaiduoklį" - neryškią antrą juostelę). Gausesnės nei įprastai balkšvos bespalvės makšties išskyros taip pat gali būti nėštumo požymis.

REKLAMA

Nėštumo požymiai 5 nėštumo savaitę

Penktą nėštumo dauguma moterų, kurių ciklas yra "standartinis", turėtų sulaukti mėnesinių. Vėluojančios mėnesinės - vienas rimčiausių nėštumo požymių. Šią savaitę po truputį turėtų pradėti ryškėti ir kiti pirmieji nėštumo požymiai: dar jautresnės krūtys (ir ypač speneliai), nuotaikų kaita, dažnas šlapinimasis, silpnumas, nuovargis, rytinis pykinimas, jautrumas kvapams ir kiti. Šią savaitę nėštumą gali patvirtinti ir echoskopijos tyrimas.

Nėštumo požymiai 6 nėštumo savaitę ir vėliau

Nuo šeštos savaitės nėštumo požymiai tik ryškėja ir intensyvėja.

Nėštumo požymių nėra, reiškia, nesilaukiu?

Nėštumo požymiai patvirtina nėštumą, tačiau jų nebuvimas (ypač pirmosiomis savaitėmis) nėštumo nepaneigia. Dalis moterų nepatiria jokių nėštumo simptomų. Ar moteris pastojo, patikimai patvirtina tik nėštumo testai, kraujo tyrimas ar echoskopija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų