REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dainius Adomaitis palieka Lietuvos rinktinę

specialiai tv3.lt iš Kinijos

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris Dainius Adomaitis paskelbė, kad traukiasi iš užimamų pareigų. Rinktinėje treneris dirbo nuo 2016 metų.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris Dainius Adomaitis paskelbė, kad traukiasi iš užimamų pareigų. Rinktinėje treneris dirbo nuo 2016 metų.

REKLAMA

D. Adomaitis spėjo sudalyvauti 2017 metų Europos čempionate, kuriame Lietuva krito aštuntfinalyje. Šių metų pasaulio čempionate neįveiktas antrasis etapas.

Po rinktinės treniruotės sekmadienį, praėjus beveik parai po skaudaus pralaimėjimo Prancūzijai, treneris paskelbė, kad sprendimas yra priimtas ir jis atsistatydina. Priežastį jis įvardijo blogus rinktinės rezultatus.

„Sulaukime rytojaus rungtynių. Kai baigsis čempionatas, bus pasakyta viskas. Jūs viską svarstykite logiškai – pasakymas gali būti tik vienas, kito nėra. Lietuvai būti tarp 16 nėra geras rezultatas. Už rezultatą atsako treneris. Aš kito varianto nematau. Čia net nesvarstytina visiškai. Sprendimas yra priimtas galvoje. Ir pasakiau prieš čempionatą – tenkina patekimas į olimpiadą per Pasaulio taurę. Žinojome, ką turime pasiekti ir įgyvendinti. Jeigu ne, tada trauktis“, – sakė jis.

Paklausus, kokią nuomonę dėl to turi krepšinio federacija, D. Adomaitis teigė, jog tai nėra taip svarbu.

„Tai yra mano asmeninė pozicija. Aš keliu sau ambicijas. Išprovokavote mane čia gerai“, – juokėsi specialistas.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienio rungtynės su Dominikos Respublika taps paskutinėmis D. Adomaičiui.

Kaip atrodė naktis po pralaimėjimo?

Laikrodis kažko nesupranta, nes nėra datos. Nieko nepadarysi – liko vienas mačas, kur žaidžiame dėl garbės ir dėl sirgalių. Privalome išeiti susikaupę ir padaryti savo darbą. Šioje situacijoje labiausiai gaila sirgalių.

REKLAMA

Kaip vertinate FIBA atmestą protestą?

Nenoriu nieko komentuoti.

Galbūt tausosite kažkuriuos žaidėjus?

Svarbiausia yra žaidėjų sveikata. Rytoj ryte turėsime atsakymus iš daktarų. Dabar atrodo, kad viskas gerai. Norisi, kad kiekvienas pažaistų tų minučių.

Kokia yra ta Dominikos Respublikos komanda?

Žaidžia gerą ir greitą krepšinį su daug judesio ir daug perdavimų. Turi du lyderius perimetre, kurie priima daug sprendimų nutraukdami jų sistemą. Turi daug laisvės tiek patys atakuoti, tiek kuriant situacijas. Labai emociška ir pavojinga komanda.

Ar reikėjo kažką pasakyti vyrams, jog suteiktumėte jiems motyvacijos?

Turbūt visiems darbe pasitaiko sunkių dienų. Čia yra mūsų darbas, kurį mylime, todėl privalome jį iki galo padaryti gerai dėl sirgalių. Jie pasiėmė atostogas, taupė visus metus tai išvykai. Dėl jų turime išeiti ir kautis tik dėl pergalių bei pamiršti viską.

REKLAMA
REKLAMA

Ar po vakarykščių įvykių sulaukėte daug palaikymo iš šalies?


Atvirai pasakysiu, labai nustebau. Buvo daug žinučių ir pokalbių sudaugybe trenerių, kurie dalyvauja Pasaulio taurėje arba darbuojasi rinktinėse, kurių čia nėra. Tikrai nustebau.

Ar esate patenkintas žaidimo kreive? Nes rinktinė tikrai nežaidė prastai.

Mes žaidėme gerą krepšinį. Buvo momentų gynyboje ir tie epizodai nebuvo nauji. Tai buvo dalis žaidimo, kurį įsivedėme ir žaidėjai gerai perprato gynybos sistemas. Puolime žaidėme gerą krepšinį. Buvo tik momentų, kur nesužaisdavome į tą silpną varžovų vietą, kurią norime atakuoti. Buvo tas ir mače su prancūzais, kai vienu metu visiškai pametėme drausmę ir žaidėme derinius, kurių nenorėjome žaisti. JV ir Domo tandemas buvo veiksmingas, matėme ir skaičius, viskas gerai veikė. Išmokome gana neblogai žaisti su tomis persvaromis, kurias turime aikštelėje. Tai džiugina.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų