REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
„Keliauk Lietuvoje“ laidos akimirkos (nuotr. Organizatorių)

Šį vakarą keliautojai Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius kartu su nacionaline turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“ vėl leidžiasi į kelionę.

8

Šį vakarą keliautojai Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius kartu su nacionaline turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“ vėl leidžiasi į kelionę.

REKLAMA

Trečiojo laidų ciklo „Aplink Lietuvą“ pagrindine ašimi taps žmonės – išskirtinės asmenybės ir jų entuziazmas, skatinant kitus atrasti ir pamilti Lietuvą.

Pirmasis laidos herojus – eigulys Raimundas Ereminas, dirbantis sengirėje netoli Verkių rūmų. Pasak V. Radzevičiaus, miškininkas yra įdomus, charizmatiškas ir gali nesustodamas kalbėti apie mišką. V. Radzevičius jį sutiko knygų mugėje, kurioje vyras iš kitų išsiskyrė savo apranga – briedžio ragais ant peties.

Jau pirmojo susitikimo metu Raimundas pravedė pamoką, kurioje papasakojo apie medžius, atskleidė, kaip juos atpažinti. „Būdamas su Raimundu pradedi geriau suvokti mišką, atkreipti dėmesį į dalykus, į kuriuos anksčiau nekreipdavai dėmesio“, – sakė V. Radzevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Paprastai ir aiškiai miškininkas paaiškino apie visą miško gyvenimą. Raimundas nemėgsta vaikščioti pramintais takais, todėl laidos vedėjus vedėsi brūzgynais ir kemsynais. „Kai apsirengiu šią uniformą, esu tikrasis aš. Laisvas, be kompleksų, linksmas, draugiškas. O kai mes išlendame iš savo daugiabučių, nueiname į žaidimų aikštelę, kažkodėl žmonės nesisveikina. Arba vienas pasisveikina, kitas nesisveikina. Man patinka dirbti miške. Čia yra nuotykiai – niekada nežinai, nei kas bus, nei kaip bus“, – sakė eigulys.

REKLAMA

„Labai dažnai nematome, kas yra mums po kojomis. Miške žvalgydamasis kur eini, gali sužinoti daug. O jeigu šalia tavęs yra žmogus, kuris mėgsta tai, ką daro, turi žinių, sugebėjimų papasakoti...“, – pažintimi džiaugėsi M. Starkus.

„Vaikštant su Raimundu supratome, kad šis miškas yra tikras slėpinys, lobis Vilniaus mieste. Čia gyvena patys įvairiausi gyvūnai”, – kalbėjo V. Radzevičius. Jų radybos Verkių sengirėje – bebro kaukolė, vilko dantys, stirnos pėdsakai.

Keliautojai taip pat nuvyko į Žagarę, kur susipažino su Mūšos tyrelio pažintiniu taku. Tai ilgiausias pelkėje esantis lentų takas, įtrauktas į Lietuvos rekordų knygą. Apylinkes aprodė Žagarės regioninio parko vyresnioji specialistė Modesta Bielskienė, neįsivaizduojanti savo gyvenimo be gamtos.

REKLAMA
REKLAMA

„Oho, koks čia galėtų būti puikus futbolo laukas“, – neslėpė nuostabos laidos vedėjai, užkopę į apžvalgos bokštelį. Jų žygyje nauju lentų taku per pelkę – ne tik laumių paieškos, bet ir puikios gidės pasakojimai apie augalus, kurių sultys padeda nuo angies įkandimo, kadaise pelkėje pasiklydusią uogautoją, kurios atminimui pastatyta koplytėlė medyje bei mistinį akmenį.

Neeilinės profesijos, apgaubtos mitais ir legendomis, darbas, reikalaujantis visiško atsidavimo. Girininkas, paukščių tyrinėtojas ar žmogus, pametęs galvą dėl šikšnosparnių – laidose TV3 televizijos žiūrovai išvys savo srities profesionalus.

„Aplink Lietuvą. Žmonės“ šeštadieniais, 17.25 val. per TV3 televiziją!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų