REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kol dar odos įdegis nenublukęs, kol rankų nepakando žvarbūs orai, verta prisiminti keletą rankų grožio paslapčių.

Kol dar odos įdegis nenublukęs, kol rankų nepakando žvarbūs orai, verta prisiminti keletą rankų grožio paslapčių.

REKLAMA

Mazgokime taisyklingai

Vanduo turi būti tik kambario temperatūros, nes nuo šalto oda storėja, rausta, gali pradėti šerpetoti, o karštas vanduo naikina apsauginius rankų odos riebalus ir ją džiovina.

Nepamirškite nusišluostyti

Dažniausiai nekreipiame į tai dėmesio, ypač nusiplovusios rankas viešose vietose. O juk gerai nusausinta oda – tai oda be įtrūkių.

Parafinoterapija

Tai – populiari procedūra. Iš pradžių rankos ištepamos specialiu kremu, paskui kelis kartus panardinamos į šiltą skystą parafiną. Tada įmaunamos pirma į plastikines, po to – į frotines pirštines. Taip ilgiau išsilaiko šiluma, kuri nuostabiai atveria odos poras, sušildo sąnarius, todėl jų neskauda, dingsta raumenų įtampa ir nuovargis, ypač po lauko darbų. Gerinamas kraujo ir limfos tekėjimas, mikrocirkuliacija, dėl kurios padaugėja drėgmės viršutiniuose odos sluoksniuose, tad ji tampa lygi, tarsi ištempta.

Tinkamas muilas

Naudokite tik labai švelnų, minkštinamą tualetinį muilą, pvz., glicerininį, tačiau geriausias – skystas. Jo sudėtyje visada yra priedų, neleidžiančių odai išsausėti.

REKLAMA
REKLAMA

Šveiskite rankas

Tam tiks bet kuris kūno šveitiklis. Šveitimas pašalina negyvas raginio odos sluoksnio ląsteles ir kartu pagerina kremų ir kaukių aktyviųjų medžiagų įsiskverbimą į odą.

REKLAMA

Dirbkite su pirštinėmis

Cheminės medžiagos, iš kurių gaminamos švaros priemonės, žudomai veikia rankų odą. Nesvarbu, jei etiketėje parašyta, kad skysčio sudėtyje yra alavijų, ramunėlių ar kt. priedų. Apsauginiai priedai – tai rinkodaros sėkmės garantas, tai neišgelbsti odos nuo kenksmingo poveikio. Pastaruoju metu atsirado plonų ir atsparių pirštinių, tinkančių gaminant maistą. Alternatyva pirštinėms – apsauginis kremas. Tai, žinoma, geriau,negu nieko. Po darbo jį nuplaukite šiltu vandeniu.

Maitinkite kremu

Bent kartą per dieną ištepkite rankas maitinamuoju kremu, antraip rankų odoje atsiras smulkių raukšlelių, pigmentinių dėmių, įtrūkių, per kuriuos gali įsiskverbti nešvarumų ir mikrobų, dėl to oda gali įdirgti, prasidėti jos uždegimas.

REKLAMA
REKLAMA

Padės masažas

Rankų masažas sustiprina kraujo ir limfos tekėjimą, pašalina raumenų ir raiščių įtampą, veikia aktyviuosius rankų receptorius. Klasikinis masažas – tai rankų glostymas ir trynimas, arba taškinis, veikiantis akupunktūrinius taškus. Masažui rinkitės maitinamąjį rankų kremą, tiks ir natūralūs aliejai.

Kaukės

Kartą per savaitę pasidarykite kaukę. Ji minkština, drėkina ir maitina rankų odą, stiprina jos apsaugines savybes, stimuliuoja atsinaujinimą. Į gatavų kaukių sudėtį gali įeiti glicerinas, vitaminai, aliejus, lanolinas, vaškas, medus, alavijai, ramunėlės. Ypač vertingos specialios dumblių kaukės.

Vonelės

Odos būklei gerinti tinka tokia vonelė: į 2 l šilto vandens įpilkite 2 šaukštus augalinio aliejaus arba šaukštelį amoniako, šaukštą glicerino. Procedūros trukmė – 15–30 min. kasdien 10 dienų iš eilės.

Drėkinamajai vonelei reikės į 1 l karšto vandens įmaišyti šaukštą žolelių (pasirinktinai ramunėlių, dilgėlių, gysločių, šalavijų). Procedūros trukmė – 10–30 min.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų