REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
23
Eretos kuriamos popierinės gėlės (nuotr. asm. archyvo)

Vizažistė Ereta Tarūtienė įsitikinusi – grožis išgelbės pasaulį! Jos kuriamos popierinės gėlės priverčia išsižioti iš nuostabos – jos atrodo tokios tikroviškos, kad net sunku patikėti, jog moteris jas gamina savomis rankomis.

23

Vizažistė Ereta Tarūtienė įsitikinusi – grožis išgelbės pasaulį! Jos kuriamos popierinės gėlės priverčia išsižioti iš nuostabos – jos atrodo tokios tikroviškos, kad net sunku patikėti, jog moteris jas gamina savomis rankomis.

REKLAMA

41-erių Ereta 20 metų dirba grožio srityje, tačiau ji nenori per daug užsistovėti vienoje vietoje, todėl nuolat eksperimentuoja, išbando kažką naujo ir stengiasi atrasti vis dar likusių pirmų kartų.

„Esu žingeidi, kūrybiška, todėl negaliu stoviniuoti vienoje vietoje. Kaip upei reikia nuolatinio tekėjimo, taip man – reikia kūrybinio proceso. Pačiai gyvenime teko išmėginti nemažai įvairių veiklų bei sričių.

Nors visose sekėsi puikiai, tačiau supratau, jog geriausiai save realizuoju ir puikiausiai jaučiuosi tose, kuriose esu nevaržoma ir galiu leisti kūrybinėms idėjoms lietis laisvai“, – prisistato moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Susižavėjo pamačiusi internete

Pasak jos, ji iš prigimties yra estetė, todėl jai patinka gražūs dalykai, o ypač – juos kurti. Ereta vadovaujasi rašytojo Fiodoro Dostojevskio pasakyta mintimi, jog grožis išgelbės pasaulį. Būtent tai ji bando išreikšti savo daromais darbais.

REKLAMA

Popierinėmis gėlėmis moteris susižavėjo internete pamačiusi išpopuliarėjusias popierinėmis gėlėmis dekoruotas fotosieneles. Nors Eretos dirbtinės gėlės niekada nežavėjo, tačiau pamatyti popieriniai žiedai ją tiesiog užbūrė.

„Rožių žiedai atrodė labai realistiškai, tik buvo kiek didoko dydžio. Nors ir nemėgstu dirbtinų gėlių, bet mane tas grožis užbūrė ir nusprendžiau, jog žūtbūt man tokių reikia savo namuose. Po keleto dienų pamąsčiau, kur gi aš tokią didelę grožybę dėsiu, ir nurimau.

Tuomet man gimė tokia idėja, jog galėčiau pasidaryti sau kažką panašaus, tik realistiško dydžio. Tai taip viskas ir prasidėjo“, – apie tai, kaip pradėjo gaminti popierines gėles pasakoja ji.

REKLAMA
REKLAMA

Žiedus klijavo 4 valandas

Moteris juokiasi, kad geriau net neklausti, kaip sekėsi gaminti pirmuosius žiedus. Tuo metu pirštai dažnai būdavo nudeginti karštais klijais, pasipuošę pūslėmis bei prasiverždavo pyktis, kad nesiseka išgauti norimo rezultato. Tačiau galiausiai užsispyrimas ir kantrybė nugalėjo,

„Pirmos gėlės, kurias pradėjau gaminti, buvo rožės. Jos, kaip nekeista, pavyko iš karto. Bet, kad sukurčiau bijūninę gėlę reikėjo pasėdėti iki pat aušros.

Iš pradžių atrodė lyg viskas ėjosi sklandžiai, tačiau paskutinę žiedlapių eilę suklijavau per aukštai, nuplėšdama lapelius sugadinau visą žiedą, iš pykčio ją sudraskiau ir dariau viską per naują iki 4 ryto, tol kol man pavyko“, – kūrybos pradžią prisimena ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vieną bijūninės gėlės žiedą pagaminti trunka ilgiau nei 2 valandas, o puokštės kūrimas gali užtrukti ir daugiau nei 2 savaites. Pačią pirmąją puokštę Ereta kūrė apie mėnesį, tačiau sau jos nepasiliko – padovanojo savo draugei. Didžiąją dalį Eretos pagamintų žiedų galima pamatyti puslapyje „Popierinis žiedas“.

Perfekcionistę džiuginantis rezultatas

Tokioms gėlėms sukurti reikalingos visai paprastos priemonės: popierius, viela, kuri bus naudojama koteliams, klijai (Ereta naudoja tik karštus klijus), liniuotė pieštukas ir žirklės. Žirklių reikia daug ir įvairių – šiuo metu jos namuose yra apie 10 jų.

Tačiau patys svarbiausi komponentai, moters nuomone, yra kantrybė ir tinkamas nusiteikimas. Apsilankius prastai nuotaikai Ereta tiesiog negali kurti žiedų.

REKLAMA

Pats sudėtingiausias klausimas yra puokščių kainos. Puokštės kaina gali priklausyti nuo žiedų kiekio, gėlių rūšies ir puokštės dydžio, tad ji gali kainuoti ir mažiau nei 50 eurų ir daugiau nei 100 eurų.

„Ši tema man visada opiausia. Žinote, kodėl? Todėl, kad tai sukurti užima pakankamai daug laiko. Žinoma, rezultatas dažniausiai būna džiuginantis, nes esu perfekcionistė ir darau taip, kad man pačiai patiktų, bet daugiausiai ir brangiausiai kainuoja mano laikas“, – sako ji ir priduria, kad mielai priima ne tik puokščių, bet ir pavienių gėlių užsakymus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų