REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Santaros klinikos teigia, kad svarsto nutraukti sutartį su maistą tiekiančia įmone „Pontem“, nes nėra patenkintos maisto kokybe.

Santaros klinikos teigia, kad svarsto nutraukti sutartį su maistą tiekiančia įmone „Pontem“, nes nėra patenkintos maisto kokybe.

REKLAMA

Anot klinikų vadovų, dėl kokybės gauta pacientų skundų, be to, pažeidimų nustatė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.

Pati įmonė teigia, kad Santaros klinikos siekia neteisėtai nutraukti galiojančią sutartį be sąžiningų derybų.

„Galime sakyti, kad svarstome nutraukti sutartį, nes esame nepatenkinti esama maisto kokybe“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė klinikų direktorė valdymui Aušra Bilotienė Motiejūnienė.

Pasak jos, iš Maisto ir veterinarijos tarnybos išvados apie prastą maitinimo kokybę bei higienos pažeidimus maisto gamybos patalpose gautos rugpjūčio pradžioje.

Jeigu būtų nutraukta sutartis su „Pontem“, klinikų vadovybė sudarė preliminarią maisto tiekimo sutartį su kitu maisto tiekėju įmone „Skonio era“.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien turime preliminarią maitinimo paslaugų organizavimo sutartį, kad pacientai neliktų be maisto, mes esame tuo pasirūpinę“, – teigė A. Bilotienė Motiejūnienė.

REKLAMA

Pasak Santaros klinikų direktoriaus medicinai pavaduotojos slaugai Jurgos Šuminienės, šių metų rugpjūčio antroje pusėje atlikta 228-ių pacientų apklausa parodė, kad 89 proc. pacientų nesuvalgo viso patiekto maisto.

83 proc. apklaustųjų nurodė, kad įsigyja maisto papildomai, be to, dauguma apklaustų pacientų teigė, kad maistas tiekiamas šaltas, nešvariuose induose, neatrodo estetiškai, o kartais patiekiami nešvieži produktai.

Klinikų vadovai žiniasklaidai taip pat pateikė ir nuotraukų, bylojančių apie maisto tiekimo pažeidimus klinikose. Nuotraukose matyti išplauti, tačiau nešvarūs ir kalkėti indai, tinkamai neapdorotas ir neparuoštas maistas.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat nuotraukose – ir fiksuoti pažeidimai maisto gamybos patalpose: nešvarios ir šlapios grindys, kiti pažeidimai.

Santaros klinikų duomenimis, per mėnesį žmonių maitinimas atsieina apie 2,2 mln. eurų.

Gydymo įstaigos teisininkai teigia, kad jeigu sutartis su „Pontem“ būtų nutraukta dėl paslaugų tiekėjo kaltės, klinikos nuostolių nepatirtų.

Teigiama, kad jeigu bus skelbiamas naujas konkursas, jis bus atviras visiems, taip pat ir pačiai įmonei „Pontem“.

Klinikų administracijai – „Pontem“ kaltinimai

Tuo metu maitinimą tiekianti įmonė „Pontem“ kaltina Santaros klinikų administraciją norint neteisėtais būdais nutraukti paslaugų sutartį ir padažnėjusiais tikrinimais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tikrinimai maisto klinikos gamybos patalpose padažnėjo nuo to laiko, kai pradėjome su paslaugos gavėjais kalbėti apie sutartį“, – įmonės pranešime cituojamas jos vadovas Donatas Garbauskas.

Pasak „Pontem“, dėl 2014 metais sudarytos sutarties sąlygų keitimo buvo bandoma derėtis su klinikų vadovybe, tačiau, klinikos pradėjo ieškoti priežasčių, kurios galėtų būti vertinamos kaip netinkamas paslaugos teikimas.

„Santaros klinikos pasitelkė valstybines tarnybas nelabai teisiniams veiksmams, siekiant nutraukti galiojančią sutartį be sąžiningų derybų. Mūsų praktikoje jau esame susidūrę su tokiais atvejais ir Lietuvos teismai yra pripažinę, kad tokia praktika yra neteisėta“, – teigia „Pontem vadovas“.

REKLAMA

Anksčiau šią savaitę „Pontem“ teigė neturinti galimybių paisyti nuo lapkričio pirmos įsigaliosiančių griežtesnių reikalavimų maisto gamybai, kol nebus padidintas vieno paciento dienos maitinimo įkainis.

Pagal įmonės „Pontem“ ir Santaros klinikų septyneriems metams sudarytą sutartį maistas suaugusiems tiekiamas už 2,59 euro, o vaikams – už 3,8 euro.

Taip pat įmonė teigia, kad pagal sudarytą sutartį į klinikų valgyklos įrangą, patalpų remontą buvo investuota apie 1 mln. eurų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų