REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus rajone esančiuose vaikų globos namuose galimai tvirkinta mažametė mergaitė. Apie tai mūsų žinioms papasakojo jos šeima. Globos namai tėvų pasakojimais abejoja, tuo metu vaiko teisių apsaugininkai pradėjo tyrimą, specialistai apklausia mažametę.

Vilniaus rajone esančiuose vaikų globos namuose galimai tvirkinta mažametė mergaitė. Apie tai mūsų žinioms papasakojo jos šeima. Globos namai tėvų pasakojimais abejoja, tuo metu vaiko teisių apsaugininkai pradėjo tyrimą, specialistai apklausia mažametę.

REKLAMA

Apie tai, kad štai šiuose Vilniaus rajone, esančiuose, naujutėlaičiuose vaikų globos namuose vyresnis vaikas galėjo netinkamai pasielgti su kur kas silpnesne, šešerių metų amžiaus mergaite – pastarosios tėvai sako sužinoję vakar.

„Vakar vakare 20 val. vakaro gavome skambutį iš vyriausio sūnaus. Gavome skambutį, kad jo seserį 12 m. paauglys paguldė ant žemės ir liepė rodyti lytinius organus. Nu čia baisūs kaltinimai. Mums iš karto šokas buvo vakar. Išsigandom tikrai. Nežinom, ką daryti net“, – pasakoja tėvai.

Dar vienas – pas atskirus globėjus. Mažametės tėvai turi iš viso kelis vaikus, kurie glaudžiasi globos namuose. Vaikai iš tėvų buvo paimti dėl alkoholio vartojimo ir nepriežiūros. Pora sako, siekiantys vaikus atgauti. O žinia apie galimą dukros tvirkinimą šokiravo ne tik juos, o ir sūnų:

REKLAMA
REKLAMA

„Rašėm net jam žinutes, pradėjom rašyti, ar tu žinai kokią dieną tiksliai, jis parašė, nežinau. Jis sužinojo, jam draugai pasakė. Vaikų namuose daug vaikų gyvena. Pasakė, kad jam draugai pasakė apie šitą įvykį. Ir jis paskui tą vaiką matė, tas vaikas ėjo į korpusą vakare, jis sako pribėgo ir jam koja įspyrė vakare. Spyrė iš kojos ir sakė: mano sesers neliesi.“

REKLAMA

Globos namuose šiandien nuo ryto sujudimas. Čia atvyko vaiko teisių apsaugininkai, apklausti darbuotojai ir vaikai.

„Susisiekėm su globos įstaiga, taip pat su ugdymo įstaiga, kurioje yra vaikas, taip pat per valandą sureagavome ir išvykome siekiant pasikalbėti su globos administracija ir pedagogais. …Iki šiol dar situacija nėra iki galo išsiaiškinta“, – sako Vaiko teisių apsaugos specialistė Justina Juodvalkė.

„Jeigu tai pasitvirtins, tada mes kažko kito imsimės: rašysim pareiškimus ar dar kažką, nes čia rimtas reikalas. Vaikui trauma gali būti visam gyvenimui. – Taip, paskui bijos visko. – Nes mes buvom sekmadienį nuvažiavę, ji jau tada buvo keista, tik su mama buvo, prie nieko nėjo. Ji tokia, mes pamatėm, lyg kažko bijotų, kaip baimė vaikui, išsigandęs vaikas“, – teigia tėvai.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau globos įstaigos direktorė dar nesibaigus tyrimui sako, kad veikiausiai nieko iš tiesų neįvyko. Ir mergaitė esą vakar jautėsi puikiai. Esą tėvai jau ne pirmą kartą užsipuola globos įstaigą:

„Įvairūs kaltinimai: kad vaikai yra neprižiūrimi, kad jiems kažkas neperkama. Žodžiu ieškoma visokių tokių… mus tiesiog apkaltinti, bet be abejo tie kaltinimai niekada nepasitvirtino, vaikai pas mus atvyko jau prieš metus turbūt. Ir iš tikrųjų vaikai keliauja iš vienos įstaigos į kitą. Jau paimti ne pirmą kartą iš tėvų. Tėvai tokiais būdais kaltina kitus, tikisi, kad apkaltindami kitus galės susigrąžinti.“

Senai pažįstantys šią šeimą sako ir dabar įvykį tiriantys vaiko teisių apsaugininkai:

„Mes pastebėjome, kad šeima nededa pastangų siekiant grąžinti vaikus į šeimą, nevykdo savo įsipareigojimų, nematome, kad situacija šeimoje gerėja. Ir kol kas nevertėtų vaikus grąžinti į šeimą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mums žada juos grąžinti, mes einam į tą …, į tuos anoniminius einam tuos, visus tvarkom dokumentus. – Nuo 2017 m. čia jau. – Tai tikimės, kad baigsis, bet į tokius dalykus mes kaip tėvai privalome reaguoti“, – sako tėvai.

Ar išties už šių naujutėlaičių globos namų vartų, galėjo būti tvirkinta mažametė – specialistai žada išsiaiškinti artimiausiu metu. Su psichologų pagalba apklausiama ir galimai nukentėjusi mergaitė, jau apklaustas ir tariamas jos tvirkintojas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų