REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
36
„MG Baltic“ teismas (nuotr. Fotodiena/Justino Auškelio)

Po ilgesnės pertraukos Vilniaus apygardos teismas tęsia „MG Baltic“ politinės korupcijos bylos nagrinėjimą. Trečiadienį prie liudytojų pakilos stojo buvęs Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis. Įdomu tai, kad savo liudijimo metu, veikiausiai pats to nežinodamas, V. Mazuronis paneigė ankstesnį Vytauto Gapšio liudijimą.

36

Po ilgesnės pertraukos Vilniaus apygardos teismas tęsia „MG Baltic“ politinės korupcijos bylos nagrinėjimą. Trečiadienį prie liudytojų pakilos stojo buvęs Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis. Įdomu tai, kad savo liudijimo metu, veikiausiai pats to nežinodamas, V. Mazuronis paneigė ankstesnį Vytauto Gapšio liudijimą.

REKLAMA

Darbo partijos pirmininko pareigas V. Mazuronis ėjo 2015–2016 metais.

Pradėdamas liudyti, V. Mazuronis pripažino pažįstantis kaltinamuosius Vytautą Gapšį, Eligijų Masiulį, Šarūną Gustainį bei Gintarą Steponavičių. Asmeniškai kaltinamojo Raimundo Kurlianskio V. Mazuronis nepažįsta.

Paneigė Gapšio žodžius

V. Gapšys, kaltinamas stambaus masto kyšininkavimu – įtariama, kad jis paėmė 27 tūkst. eurų kyšį iš tuometinio „MG Baltic“ viceprezidento R. Kurlianskio per nuolaidas Darbo partijos reklamoms televizijoje. Darbo partiją ginantis advokatas Vaidotas Sviderskis yra sakęs, kad V. Gapšys kaltinamas už kyšį paveikti tam tikrus Darbo partijos narius, tačiau šie nieko apie tai nežinojo.

REKLAMA
REKLAMA

„Nematau jokių prielaidų kaltinti V. Gapšį dėl jokių įstatymo pažeidimų ar net etikos normų pažeidimų. Nieko daugiau negalėčiau pridurti“, – teisėjų kolegijai buvusį bendrapartietį gynė V. Mazuronis.

REKLAMA

Anot V. Mazuronio, jis nepamena, kas buvo atsakingas už partijos reklamos pirkimo derinimą. Tačiau jis patvirtino, kad, kai vyko 2016 metų Seimo rinkimai, tuo rūpinosi tuometinis Darbo partijos rinkimų štabo vadovas V. Gapšys. Tuo metu reklamai planuojamą skirti sumą, kaip teigė V. Mazuronis, partija aptardavo bendrai.

„V. Gapšys, kaip rinkimų štabo vadovas, buvo atsakingas už visus tuos dalykus. Aš visus tuos dalykus žinojau, mes aptardavome bendrai, o konkrečiai šnekėtis su žiniasklaidos priemonėmis buvo rinkimų štabo funkcija“, – liudijo buvęs partijos pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat pripažino, kad partija stengėsi su žiniasklaidos priemonėmis tartis taip, kad rinkiminė reklama partijai kainuotų mažiau. Anot V. Mazuronio, V. Gapšiu jis pasitikėjo ir jo žingsnių nekontroliavo.

„Stengiausi, kad už minimalią kainą gautume maksimalią paslaugą. Čia nei naudos, nei nenaudos nematau“, – sakė V. Mazuronis.

V. Gapšys anksčiau yra akcentavęs, kad byloje aptariamu laikotarpiu partijos pirmininko jam pavaduoti nereikėjo, todėl jis neveikė partijos vardu. V. Gapšys taip pat tikino nederinęs su niekuo reklamos nuolaidų. Tačiau V. Mazuronis paneigė šį V. Gapšio liudijimą, pabrėždamas, kad visas rinkimų štabas ir partija dirbo vieningai, kaip komanda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„V. Gapšys, kaip ir Darbo partija, kaip ir Darbo partijos rinkimų štabas, dirbo Lietuvos valstybės ir Lietuvos valstybės piliečių naudai. <...> Nė vienas partijos narys nėra autonomiškas“, – nukirto V. Mazuronis.

Vis dėlto V. Mazuronis sakė tiksliai nežinantis, su kuriomis žiniasklaidos grupėmis V. Gapšys vedė derybas dėl partijos reklamos viešinimo.

„Nežinau, su kuo konkrečiai. Mane domino tik rezultatas“, – tvirtino liudytojas.

Byloje – aštuoni kaltinamieji

Amžiaus byla vadinamoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje kaltinimai pateikti penkiems fiziniams ir trims juridiniams asmenims.

Darbo partijai įtarimai pateikti dėl kyšininkavimo ir prekybos poveikiu, Liberalų sąjūdis įtariamas kyšininkavimu, prekyba poveikiu ir piktnaudžiavimu, o koncernas „MG Baltic“ įtariamas šių partijų papirkimu ir prekyba poveikiu.

REKLAMA

Pareigūnai įtaria, kad politikai ėmė ar tarėsi dėl kyšių su tuometiniu „MG Baltic“ viceprezidentu R. Kurlianskiu, o vėliau siūlė ar palaikė koncernui palankias iniciatyvas Seime ir kitose institucijose.

Buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas E. Masiulis įtariamas dėl prekybos poveikiu, kyšininkavimo ir neteisėto praturtėjimo, buvusiam šios partijos vicepirmininkui G. Steponavičiui pateikti įtarimai piktnaudžiavimu, buvusiam Vilniaus miesto tarybos nariui Š. Gustainiui – kyšininkavimu. V. Gapšys įtariamas dėl kyšininkavimo ir prekybos poveikiu, R. Kurlianskis – dėl papirkimo ir prekybos poveikiu.

Valstybinį kaltinimą palaiko prokuroras Justas Laucius. Bylą nagrinėjančią teisėjų kolegiją sudaro pirmininkė Nijolė Žimkienė, Jurgita Kolyčienė ir Ugnius Trumpulis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų