REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinė prokuratūra antradienį pranešė, kad perdavė teismui bylą dėl neskaidraus vizos išdavimo. 

Generalinė prokuratūra antradienį pranešė, kad perdavė teismui bylą dėl neskaidraus vizos išdavimo. 

REKLAMA

Kaltinimai joje dėl prekybos poveikiu pateikti buvusiam ilgamečiam diplomatui ir verslo atstovui Rimantui Šidlauskui, Rusijos piliečiui banko savininkui Rinatui Nasirovui ir verslininkui Albinui Bieliauskui.

Tyrimo duomenimis, buvęs Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų asociacijos vadovas R. Šidlauskas „tiesiogiai reikalavo ir susitarė paimti“ iš A. Bieliausko ir R. Nasirovo 10 tūkst. eurų kyšį. Įtariama, kad 3 tūkst. eurų buvusiam diplomatui buvo perduoti.

Anot prokuratūros, už tai R. Šidlauskas galėjo pažadėti paveikti Lietuvos ambasadorių Rusijoje Remigijų Motuzą, kad šis R. Nasirovui ir jo sūnui išduotų daugkartines Šengeno vizas.

Vizos išduotos 2019 metų kovą, tačiau ikiteisminio tyrimo metu negauta duomenų, kad ambasadorius R. Motuzas būtų žinojęs apie galbūt jo naudai reikalautą kyšį ar būtų gavęs asmeninės naudos už išdavimą.

REKLAMA
REKLAMA

Atliekant tyrimą R. Motuzas buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas, bet šis statusas vėliau panaikintas. Dėl to diplomatas buvo kuriam laikui atšauktas iš Maskvos.

REKLAMA

Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Rita Stundienė BNS sakė, kad R. Šidlauskui skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir asmens dokumentų paėmimas.

Kitiems dviems kaltinamiesiems skirtas piniginis užstatas, paimti ir jų dokumentai.

Bylą nagrinės Vilniaus miesto apylinkės teismas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų