REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jonas Valančiūnas lyg žvėris valė Kanados baudos aikštelę ir kartu su kitais Lietuvos (2/0) rinktinės nariais daugiau nei užtikrintai pasiėmė bilietą į antrą pasaulio čempionato etapą.

Jonas Valančiūnas lyg žvėris valė Kanados baudos aikštelę ir kartu su kitais Lietuvos (2/0) rinktinės nariais daugiau nei užtikrintai pasiėmė bilietą į antrą pasaulio čempionato etapą.

REKLAMA

Dainiaus Adomaičio auklėtiniai 92:69 sutriuškino Kanadą (2/0) ir H grupėje kovos dėl pirmos vietos.

J. Valančiūnas Lietuvai pelnė 13 taškų (5/6 dvit., 3/3 baud.), atkovojo 8 kamuolius ir surinko 20 naudingumo balų. Mūsiškiai kovą dėl kamuolių laimėjo net 46:27.

Mačo metu centras užvedinėjo sirgalius ir keliais epizodais užkūrinėjo visą rinktinę, o už tai jam komplimentus žarstė Mantas Kalnietis.

„Kai aukštūgiai taip nusimeta kamuolius, mūsų žaidimas tampa nenuspėjamas ir yra didelė jėga“, - teigė kapitonas.

Kas leido laimėti solidžiu skirtumu?

Užsivedimas. Žinojome, kad tai stipri komanda ir neleidome jai daug bėgti, mesti tuos metimus, nes jų jėga yra atviri metimai. Gana neblogai dirbome gynyboje. Vėliau beliko tik patiems užpulti.

REKLAMA
REKLAMA

Kiek saldu po šios pergalės, žinant, kad ji užtikrino patekimą į kitą etapą?, - paklausėme J.Valančiūno.

Saldu, taip. Buvome mirtininkų grupėje ir jau turime tą kelialapį, bet - niekas dar nepadaryta. Dvi rungtynės dar nieko nenulėmė.

REKLAMA

Mantas Kalnietis jus gyrė už tai, kad laiku nusimetėte kamuolį, atlikote perdavimus. Kiek pats patenkintas savo žaidimu prieš dvigubintą varžovų gynybą?

Ruošiamės tam. Treneriai padarė gerą skautingą, žaidėjai palengvino darbą atsidengdami, buvo smagu taip žaisti.

Ketvirtame kėlinyje turėjote vieną geriausių statistinių pasirodymų, žaisdami kartu su Domantu Saboniu. Jaučiatės vis geriau?

Jautėmės geriau, dabar kai laimėjome, jaučiamės dar geriau. Dirbame kartu, turėjome ūgį, pranašumą viduje ir ėjome. Darėme, kad išnaudotumėte tą.

Reikia tikėtis, kad nesustosime ir toliau taip važiuosime pirmyn. Tikrai ketvirtajame kėlinyje buvo susižaidimas geras. Nebūtinai susižaidimas geras buvo, bet buvo pats žaidimas komandinis. Tikrai nebuvo vieno lyderio – visi žaidėme kaip komanda.

Po pirmų rungtynių treneris gyrė už koncentraciją, kiek dabar tai pavyko?

Žiūrėsime, ar treneris dabar pagirs ar ne. Jei pagirs, reiškiasi buvo gerai.

Pamatykite - neeilinės rinktinės emocijos rungtynių metu:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų