REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Galbūt tada, kai skaitysite šį tekstą, Lietuvos ir Kanados rungtynės pasaulio krepšinio čempionate bus pasibaigusios. Bet galite būti tikri, kad draugystė, apie kurią dabar perskaitysite, nesibaigs niekada. Tik tas 40 minučių, kai šie trys vyrukai grumsis ant Donguano miesto krepšinio arenos parketo.

Galbūt tada, kai skaitysite šį tekstą, Lietuvos ir Kanados rungtynės pasaulio krepšinio čempionate bus pasibaigusios. Bet galite būti tikri, kad draugystė, apie kurią dabar perskaitysite, nesibaigs niekada. Tik tas 40 minučių, kai šie trys vyrukai grumsis ant Donguano miesto krepšinio arenos parketo.

REKLAMA

Jų draugystė užsimezgė 2014-2015 m. sezone, kai visi kartu apsivilko Gonzagos universiteto marškinėlius.

Domantas Sabonis tada buvo 18-metis, vos atvykęs iš Malagos „Unicaja“ ir nusprendęs, kad žaisdamas JAV studentų lygoje bus arčiau NBA komandų radaro.

Kyle’as Wiltjeras prisijungė prie Gonzagos komandos po metų praleistų be krepšinio, kadangi pirmus dvejus metus gynė kito universiteto komandos spalvas, bet nepatenkintas vaidmeniu nusprendė imtis pokyčių. Pagal NCAA taisykles po tokių perėjimų žaidėjai negali atstovauti naujai ekipai vieną sezoną.

Tuo tarpu Kevinui Pangosui minėtas sezonas buvo jau ketvirtas ir paskutinis Gonzagos gretose, po kurio gynėjas pradėjo profesionalo karjerą Europoje. D. Sabonis ir K.Wiltjeras dar vieną sezoną žaidė NCAA, o po to buvo pakviesti į NBA.

REKLAMA
REKLAMA

Nors visi kartu du kanadiečiai ir lietuvis praleido tik vienerius metus, to užteko užsimegzti tvirtai draugystei.

„Domantas yra vienas artimiausių mano draugų. Jis itin aršus kovotojas aikštėje, bet kartu ir labai geras vaikinas, kai nežaidžia“, – bendraudamas su tv3.lt šypsojosi K. Wiltjeras.

REKLAMA

„Visada džiugu, kai jie susisiekia. Su Domu pasikalbu tada, kai jis teikiasi pakelti telefoną, – juokėsi K. Pangosas. – Visą laiką, kai jį pamatau, atrodo, kad net nebuvome išsiskyrę“.

„Tai geriausi mano draugai“, – pripažino Domantas.

Kadangi K. Pangosas tuo metu, kai D. Sabonis ir K. Wiltjeras tik atvyko į Gonzagą, jau buvo ketvirtakursis ir „veteranas“, padėjo lietuviui apsiprasti aplinkoje – visur vedžiojo ir kitaip bandė palengvinti naujoko gyvenimą.

Profesionalų komandose ir rinktinėse įprasta, kad pastarieji gauna įvairių užduočių ir prašymų.

REKLAMA
REKLAMA

„Ne, jis man nieko nesakydavo“, – juokėsi Domantas, paklaustas ar teko būti „išnaudojamam“ K. Pangoso.

Jau tada, vos atvykus D. Saboniui, abu kanadiečiai teigė supratę, kad prieš save mato NBA lygio potencialą.

„Jis neįtikėtinas ir labai talentingas žaidėjas. Be to, Domantas dar labai jaunas ir vis mokosi. Jam riba tėra dangus“, – tv3.lt sakė K. Wiltjeras.

„Aš tikrai žinojau, koks geras Domas bus, kai tik atėjo į Gonzagą. Taip, jis žiauriai talentingas, bet kartu reikia suprasti, kaip Domantas dirba – o tą daro labai sunkiai. Tokiems krepšininkams viskas pavyksta. Nuostabu stebėti, kad jam taip sekasi NBA“, – pritarė K. Pangosas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Artimus bičiulius sezono metu skiria tūkstančiai kilometrų – D. Sabonis įsitvirtino Indianoje, K. Pangosas rungtyniauja Barselonoje, o K. Wiltjeras šią vasarą iš Malagos persikėlė į Stambulą.

Tačiau vienas kito jie nepamiršta nuolat susiskambindami, o vasaras dažnai leidžia kartu – įprastai Gonzagoje arba Los Andžele. O dabar jų keliai susikirto ir netikėtoje vietoje – Kinijoje, Donguano mieste, kur burtai juos suvedė į vieną pasaulio čempionato grupę.

Apie tai, kad vieną dieną apsivilks nacionalinių komandų marškinėlius, bičiuliai pasvajodavo dar studentų gyvenimo laikais. Tikėjimą stiprindavo ir tai, kad jau tada jie žaisdavo jaunimo rinktinėse.

REKLAMA

„Tai buvo mūsų galvose. Visi to siekėme, bet tikrai niekada nesvajojome, kad žaisime vienas prieš kitą vienoje pasaulio čempionato grupėje. Tai kiek beprotiška. Bet pasiekti tokį lygį buvo visų mūsų tikslas ir nuostabu dabar matyti, kad visiems tai pavyko“, – džiūgavo K. Pangosas.

Viename viešbutyje gyvenantys krepšininkai dar neturėjo progos bendrai vakarienei, bet galbūt jos ir nereikės – vieni į kitų kambarius jie užsuka nuolat.

„Daug nieko nenuveikiame, bet kiek galime pabūname kartu, kai turime laiko“, – šypteli lietuvis.

„Galbūt po čempionato, – apie vakarienę mąsto Pangosas. – Labai daug kalbu su Domantu, senokai nemačiau jo“.

REKLAMA

Juokais paklaustas, ar D. Sabonis nepasikeitė, tapęs tvirtu NBA žaidėju, K. Pangosas tik nusijuokia.

„Ne, jis liko visiškai toks pat. Vis dar jį vadinu „my big little bro“ (mano didelis mažasis brolis, – aut. past). Jis vis dar tas pats jaunas vaikinas, koks atvyko į Gonzagą. Niekas visiškai nepasikeitė.

Jis mane vadina „little big bro“ (mažas didysis brolau, – aut. past.), nes aš esu žemesnis, bet vyresnis“, – juokėsi 185 cm kanadietis.

Pravardę turi ir K. Wiltjeras – „Money Wilt“, bet šią jau atsinešė į Gonzagą.

„Nes viską įmeta kiaurai. Visą laiką, per treniruotes, visur. Jis taip žaidžia, varo“, – pravardės atsiradimą paaiškino lietuvis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šių trijų vyrų draugystė Donguane nutrūks keturiasdešimčiai minučių, kai antradienį Lietuva ir Kanada susikaus tarpusavyje. Kanadiečiams šis mačas bus „gyvenk arba mirk“ reikšmės, o lietuviams galimai pergalė užtikrintų vietą kitame etape.

Kad ir kokie artimi būtų D. Sabonis, K. Pangosas ir K. Wiltjeras, antradienį viskas bus kitaip.

„Mums visiems didžiulė garbė būti čia, smagu žaisti vienas prieš kitą. Esame draugai už aikštės ribų, bet žengę į ją tapsime priešais“, – nukirto K. Wiltjeras.

„Tikslas tas pats – išeiti ir iškovoti pergalę. Vienintelis geras dalykas, kad žinai jų silpnybes, ką jie gerai daro. Kiek galiu padėti treneriams, skautams, tiek ir padėsiu.

REKLAMA

Nesvarbu tai draugas ar brolis, kiekvieną kartą, kai žaidi rungtynes, tavo tikslas yra padėti savo komandai iškovoti pergalę ir negali leisti jiems pelnyti taškų“, – apie nutrūksiančią draugystę linksmai kalbėjo D. Sabonis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų