REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teismas pradėjo nagrinėti Pasvalio rajono bibliotekininkės nužudymu įtariamo jaunuolio baudžiamąją bylą. Paslėpęs kūną, kelias dienas aukos name žudikas girtavo pasikvietęs draugus. Lietuvą sukrėtusį nusikaltimą nuspręsta nagrinėti neviešai.

Teismas pradėjo nagrinėti Pasvalio rajono bibliotekininkės nužudymu įtariamo jaunuolio baudžiamąją bylą. Paslėpęs kūną, kelias dienas aukos name žudikas girtavo pasikvietęs draugus. Lietuvą sukrėtusį nusikaltimą nuspręsta nagrinėti neviešai.

REKLAMA

20-metis Pumpėnų gyventojas Rokas Navardauskas vedamas į teismą slepia savo veidą ir nepakelia akių: kaltinamas savo 55-erių metų kaimynės nužudymu. Byla bus nagrinėjama ne viešuose posėdžiuose – aiškėja, kad Pumpėnų mokyklos bibliotekininkę žudikas dar išniekino.

„Na, suprantat, čia dar yra vienas sunkus nusikaltimas, tai yra išžaginimas. Nukentėjusioji pirmiausia buvo išžaginta ir po to nužudyta. Todėl tokiose bylose teismo posėdžiai įprastai būna uždari“, – sako advokatas Arvydas Alekna.

Mokyklos bibliotekininkės Pumpėnų gyventojai pasigedo pernai lapkritį. Po kelių dienų subadytos bibliotekininkės kūną artimieji aptiko malkinėje, o name buvo išvartyti daiktai, viduje kažkas girtavo. Kaip paaiškėjo, tai buvo 20-metis kaimynas, kuris lėbavo savo aukos namuose. Paslėpęs malkinėje kaimynės kūną, jis į nusikaltimo vietą netgi kvietėsi sugėrovus. Valstybės kaltintojas sako, kad bylą prokurorams pavyko greitai ištirti, o kiek procesas užtruks teisme – neaišku.

REKLAMA
REKLAMA

„Sunku prognozuoti bylos nagrinėjimą, kiek tai užtruks, nes bus kviečiami liudytojai, apklausiamas pats kaltinamasis“, – teigia prokuroras Donatas Skrebiškis.

REKLAMA

Byloje net 17 liudytojų. Veikiausiai turės liudyti ir tie, kurie girtavo su žudiku aukos namuose. Nužudymo motyvų prokurorai kol kas neatskleidžia. Aišku tik tiek – psichiatrai nustatė, kad kaltinamasis gali stoti prieš teismą.

„Taip, buvo atlikta eilė įvairiausių tyrimų ikiteisminio tyrimo metu. Na, aš nenorėčiau detalizuoti ikiteisminio tyrimo metu įtariamojo duotų parodymų, šiuo metu kaltinamojo, kadangi byla perduota teismui, nes, kaip žinome, priimta nutartis bylą nagrinėti neviešame posėdyje“, – kalbėjo D. Skrebiškis.

„Nepareiškė, kad gailisi. Kol kas jis man to nepareiškė“, – sako A. Alekna.

Nors ir, regis, nesigaili, tačiau, kad žudė jaunas pumpėniškis, nesiginčija.

„Šiandieną buvo pareikštas kaltinimas, išklausytas valstybinio kaltintojo kaltinamasis aktas mano ginamajam Rokui Navardauskui, jis kaltinamas labai sunkaus nusikaltimo padarymu, kur gresia nelaisvė iki 20 metų. Jisai šiandien pripažino savo kaltę, tačiau, pasinaudojęs savo teise, paaiškinimų šiandien nedavė ir buvo išklausyti tik nukentėjusiųjų parodymai“, – pasakoja A. Alekna.

REKLAMA
REKLAMA

Aiškėja, kad savo kaimynės jaunuolis su peiliu patykojo jos kieme. Čia moterį jis ir išžagino, o tada ją nužudė. Kelias dienas leidęs rastus namuose pinigus vėliau žudikas paspruko, pavogęs dar ir bibliotekininkės aukso dirbinius.

„Noriu pasakyti, kad mano ginamasis nėra labai kalbus, tačiau iš bylos medžiagos matyti, kad jis įvykdė nusikaltimą būdamas neblaivus, tai, aš manyčiau, kad tas neblaivumas ir turėjo reikšmę tokio sunkaus nusikaltimo padarymui. – Bet jis atėjo į moters kiemą su peiliu, jos laukė, tykojo. – Tas visas smulkmenas jis paaiškins savo paaiškinime. Dabar belieka teisme patvirtinti tuos įrodymus“, – teigia A. Alekna.

Rokas Navardauskas jau anksčiau yra teistas už turto sunaikinimą – buvo padegęs namą. Pumpėnų miestelio gyventojai dar įtaria jaunuolį ir vagystėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų