REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Garsūs tėvai leidžia vaikus į mokyklą (tv3.lt fotomontažas)

Rugsėjo 2-oji nauja mokslo metų pradžia, kai kuriems tėvams, tai išties ypatinga šventė. Tūkstančiai mokinių žygiuoja į mokyklą, o savo atžalas atlydi ir pramogų pasaulio atstovai. 

10

Rugsėjo 2-oji nauja mokslo metų pradžia, kai kuriems tėvams, tai išties ypatinga šventė. Tūkstančiai mokinių žygiuoja į mokyklą, o savo atžalas atlydi ir pramogų pasaulio atstovai. 

REKLAMA

Vaidos ir Rolando Skaisgirių pirmagimiui Atui šis ruduo – ypatingas. Garsios poros sūnus rugsėjo 2-ąją pradėjo naują gyvenimo etapą: Atas – jau pirmokas.

Portalo tv3.lt kalbinta Vaida neslėpė jaudulio: „Atėjo tas laikas labai greitai... Sūnus labai džiaugsmingai laukia mokslų metų, jam niekas nebaisu, viskas labai įdomu, jis to laukia su entuziazmu, su vaikišku užsidegimu. Aš irgi labai laukiu jo mokslo metų pradžios. Aišku, su džiaugsmu, lūkesčiais, bet ir jauduliuko yra nemažai. Mokykla yra jau kitas gyvenimo etapas, nebus taip, kaip darželyje. Bendravimo ypatumai, pritapimas prie aplinkos, vaikų, daug momentų, bet tikiuosi, kad Atas, kuris labai komunikabilus, lengvai pritaps ir adaptacija įvyks be didelių iššūkių.“

Pora pasirinko Vilniaus Šolomo Aleichemo gimanziją: „Mano tėvai nuo mažų dienų diegė, tiek aš su vyru sūnui diegiu, kad mokslas yra svarbu. Ne ką mažiau siekti savo tikslų, ką Atas sėkmingai jau daro metus, jis atrado krepšinį, bet mokslas yra ne ką mažiau svarbus, net svarbesnis.

REKLAMA
REKLAMA

Apie šią mokyklą girdėjau jau labai seniai, mano daug pažįstamų turi vaikus, kurie lanko šią mokyklą, esu sužavėta jų požiūriu į auklėjimą, į vaikus, į žmogiškąsias vertybes, discipliną, griežta mokykla, su savo aiškia tvarka, nelaužomomis taisyklėmis, bet, mano galva, tai besiformuojančiai asmenybei yra labai svarbu. Jų aukštas mokymo lygis, emocinė aplinka, emocinės vaikų sveikatos puoselėjimas sutampa su mūsų, todėl esam labai laimingi, kad pavyko patekti į šią mokyklą.

REKLAMA

Yra visokių baimių, nors Atas ir moka daugiau nei reikėtų pirmokui – ir skaityt moka, ir rašyt, ir skaičiuoti... Bet bus pirma klasė vis tiek visų vaikų sulyginimas į bendrą lygį, tad tikiuosi, kad jam bus įdomu mokytis, nors daug ir moka.“

Brauks ašarą

Ši Rugsėjo 2-oji TV laidų vedėjai, iniciatyvos „Moterų pasaulyje“ sumanytojai Indrei Stonkuvienei ypač svarbi ir laukiama – septynerių metų dukra Cecilija taip pat pradeda lankyti pirmą klasę.

Indrė tikina, kad pasiruošti pirmai klasei nėra sunku. Iš mokyklos, kurią lankys Cecilija, moteris gavo mokslams reikalingų daiktų sąrašą. Savo dukrą ji leis į privačią „Vitlio licėjaus“ mokyklą. Mergaitė lankė tos pačios mokyklos darželį, todėl tarp jos klasiokų bus daug pažįstamų veidų. Rytinėje programoje Cecilija vilkės mokyklos uniformą, o vakarinėje dalyje – išsirinktą suknelę.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiuo metu intensyviai ruošiamės svarbiai šventei, leidžiame laiką prekybos centruose. Džiaugiuosi, kad labai daug dalykų pasirūpino pati mokykla. Nupirkau Cecilijai naujų drabužių, kuprinę, sporto aprangą... Nelabai yra laiko galvoti, kokia svarbi šventė mūsų laukia. Tačiau tą akimirką, kai ateisime į klasę, brauksiu ašarą. O gal ir ne vieną“, – su šypsena veide kalba I. Stonkuvienė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų