REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
30
Nerijaus Juškos baleto mokykla(nuotr.Vidas Černiauskas)  (nuotr. Organizatorių)

Rugsėjo 1 dieną Vilniuje įsikūrusi Nerijaus Juškos baleto mokykla atšventė jubiliejinių mokslo metų pradžią. Mokyklos įkūrėjas ir direktorius sukvietė buvusius, esamus, būsimus mokinius ir jų tėvus kartu pasitikti dešimtuosius mokslo metus.

30

Rugsėjo 1 dieną Vilniuje įsikūrusi Nerijaus Juškos baleto mokykla atšventė jubiliejinių mokslo metų pradžią. Mokyklos įkūrėjas ir direktorius sukvietė buvusius, esamus, būsimus mokinius ir jų tėvus kartu pasitikti dešimtuosius mokslo metus.

REKLAMA

Šventėje netrūko šokių, dovanų ir siurprizų, rašoma pranešime spaudai.

 

Norėjo išskirtinės šventės

Lietuvos baleto primarijus N. Juška pasakoja, kad tik sukūręs šeimą suprato, kokia svarbi yra Rugsėjo 1-osios šventė. Ne tik mokykloms, pedagogams, bet ir visai šeimai. Todėl pirmą kartą per baleto mokyklos gyvavimo istoriją šiuos mokslo metus nusprendė pradėti kitaip – surengiant išskirtinio grožio šventę.

N. Juška teigė, kad šį kartą planavo įspūdingą, tačiau kartu ir subtilią, jaukią šventę. Pasiruošimas Rugsėjo 1-ajai – stresas ne tik tėvams, bet ir vaikams. Primarijui norėjosi, kad visi galėtų bent trumpam atsipalaiduoti, pabendrauti ir gerai praleisti laiką. Renginyje apsilankė ir N. Juškos žmona Agnė su vaikais.

REKLAMA
REKLAMA

Dėmesį prikaustė šokantis fontanas

Neabejotina renginio puošmena tapo balerinų ir šokančio fontano duetas, pranokęs ir pačio vakaro šeimininko lūkesčius. „Džiaugiuosi, kad mokiniams, jų tėvams pavyko sukurti netikėtumo efektą. Mokslo metus pradedame išties įsimintinai. Šokanti mokykla – šokantis fontanas“, – gerų emocijų nestigo N. Juškai.

REKLAMA

Šis fontanas – vedybų planuotojos Kristinos Kaikarienės dovana baleto mokyklai. Renginių organizatorė – gera N. Juškos šeimos bičiulė, organizuojanti visas svarbiausias jų asmenines ir darbo šventes. K. Kaikarienė juokėsi, kad darbinė pažintis su N. Juška virto ilga ir laiko patikrinta draugyste.

„Renginiuose Nerijus visuomet įgyvendindavo mano beprotiškiausius norus. Abu esame šiek tiek išprotėję, todėl ir sulipome. Spalvotas, pagal muziką šokantis fontanas repeticijų salėje – taip pat neįprasta ir netikėta idėja. Pagalvojau, kad vaikų vaišinimas saldumynais ar linksmybės su animatoriais labiau tinka privačioms šventėms. Fontanas buvo mano idėja, kurią pasiūliau baleto mokyklai, ir ji visiems labai patiko. Dar didesnį efektą sukūrė kartu šokantys Nerijaus mokiniai. Norėjosi malonaus, gražaus, nepompastiško sprendimo, kuris nustebintų“, – pasakojo K. Kaikarienė.

REKLAMA
REKLAMA

Apie populiarumą ir aukštą lygį

Besidomintys baletu žino, kad N. Juškos baleto mokyklos yra ne tik vienos populiariausių Lietuvoje, bet ir demonstruoja aukščiausią meninį lygį tarptautiniuose konkursuose. Jose netrūksta vaikų, turinčių skirtingų tikslų: norinčių susipažinti su šia meno kryptimi, siekiančių turiningai praleisti laisvalaikį, norinčių išmokti šokti ir galbūt ateityje tapti garsiais baleto šokėjais.

Pasiteiravus, kokia yra populiarumo paslaptis, baleto šokėjas teigė, kad tai vienuolyne įkurtos mokyklos aura, visapusiškas mokytojų atsidavimas darbui, bendravimui su mokiniais ir konkursuose demonstruojami puikūs rezultatai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai nėra tik formalus būrelis, kuriame „atidirbame“ valandas. Mes visi esame didelė šeima, stengiamės dėl vaikų laimės ir jų svajonių išsipildymo. Kiekvienais metais statome spektaklius, kur vaikai turi galimybę šokti su pasaulinio lygio baleto šokėjais. Žinoma, pagrindinis dalykas yra rezultatai – tai, ką mes stengiamės perduoti pamokose, o vėliau parodyti baigiamuosiuose spektakliuose”, – apie populiarumą ir atsidavimą darbui kalbėjo N. Juška, turintis savo vardo baleto mokyklą ir Kaune.

Berniukams – nemokamos pamokos

Dešimtmečio proga primarijus paskelbė apie didžiulę dovaną. Berniukai nuo 6 metų visus metus galės nemokamai lankyti baleto pamokas, kurias ves pats N. Juška. Žinomas šokėjas neslėpė, kad baletas kur kas populiaresnis tarp mergaičių, todėl tai būdas prisikviesti talentingus berniukus, vis nedrįstančius peržengti mokyklų slenksčio. „Baletas yra ir sportas, ir pramoga, ir menas. Džiaugiuosi pasirinkęs šį gyvenimo kelią, todėl noriu šia laime pasidalinti ir su kitais – berniukais, kurie galbūt dar tik svajoja apie sceną”, – sako N. Juška.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų