REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialiniame tinkle „Facebook“ žaibiškai plinta panevėžietės mamos nufotografuota ligoninės pagalvė – praskleidus užvalkalą, ji buvo nusėta įsisenėjusiomis dėmėmis ir taip puikavosi dar 81-uosius metus žymintis spaudas.

Socialiniame tinkle „Facebook“ žaibiškai plinta panevėžietės mamos nufotografuota ligoninės pagalvė – praskleidus užvalkalą, ji buvo nusėta įsisenėjusiomis dėmėmis ir taip puikavosi dar 81-uosius metus žymintis spaudas.

REKLAMA

Ligoninės vadovybė dėl rastų Brežnevo laikus primenančių patalų puolė teisintis, teigdama, kad tai buvo pavienis atvejis, esą visos ligoninės pagalvės jau pakeistos.

Tinklaraštininkas Simonas Urbonas parodė panevėžietės mamos neseniai atsiųstą nuotrauką – joje matyti, kas slepiasi po švariu vaikui skirtos pagalvės užvalkalu viename iš Panevėžio ligoninės skyrių. Įsisenėjusiomis dėmėmis nusėta pagalvė ne tik verčia suraukti nosį, bet ir šokiruoja jos gavimo data. Kampe ryškus antspaudas rodo Brežnvo laikus – 1981 metus:

„Kažkaip mėlyna, ruda, nors sako, kad tie rudumai nuo dezinfekcijų, bet toks jausmas, kad ten visa Kinija gyvena tose pagalvėse. Jos baisios ir tie štampai 81 metų“, – sako S. Urbonas.

REKLAMA
REKLAMA

Gūdžius sovietmečio laikus menančią pagalvę panevėžietė mama aptiko dar birželio viduryje, kuomet jos 1,5 metukų dukrytė ligoninėje gydėsi plaučių uždegimą. S. Urbonas sako, kad tada fotografijos neplatino – tikėjosi, kad tai pavienis atvejis, kurį ligoninė netrukus sutvarkys.

REKLAMA

Visgi, taip esą neatsitiko. Mamos viena po kitos puolė rašyti, kad panaši situacija su patalais yra ne vienoje šalies ligoninėje.

„Ir vakar gavau dar kelias nuotraukas, kur su tom pačiom pagalvėm. Supratau, kad niekas nesikeičia, reikia pranešti. Atrodo kraupiai, rodos, atsigulęs gali grįžti su kita liga. Ir čia Kaune gulėjo mama, sakė, kad buvo tokios pat pagalvės. Grįžom su sepsiu“, – teigia vilnietis.

Kilus skandalui internete, Panevėžio ligoninė suskubo patikinti, kad šiuo metu visos senos pagalvės yra pakeistos. Naujieji pirkimai esą įvyko dar liepą.

REKLAMA
REKLAMA

„Nupirkta 500 vnt. ir jie jau keliauja į skyrius. Po vakar dienos patikrinimo senų pagalvių jau nebėra“, – teigia gydymo įstaigos atstovai.

Naujasis ligoninės vadovas leido apžiūrėti palatas, pakeliui paaiškindamas, kaip ligoninė laikosi higienos normų.

„Mes turime švarių skalbinių patalpą, kur laikomi visi skalbiniai. Čia laikomos dezinfekuotos antklodės, apvalkalai. Galiu užtikrinti visus žmones, kad tokių pagalvių ligoninėje nebėra“, – sako Panevėžio ligoninės vadovas Arvydas Skorupskas.

Vadovas neigia, kad, radus skyriuje seną pagalvę, pacientas būtų užsikrėtęs kokia nors kita liga. Esą visos pagalvės yra ir buvo dezinfekuojamos, o praradusios estetinį vaizdą – nurašomos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Panevėžio ligoninę visuomenės sveikatos centro kontrolieriai sako, kad ligoninę tikrina kasmet, tačiau sulietų, dėmėtų ar suplyšusių patalų neranda. Teisa, visi patikrinimai yra planuojami, o ir įstaigą privaloma apie tai iš anksto perspėti.

„Jie, matyt, moka dalykus, kurie nėra labai simpatiški ir kurių nenori rodyt kontrolieriams, paslėpti per 10 darbo dienų“, – teigia visuomenės sveiktos centro atstovė.

Ligoninėje sutikti pacientai sutinka, kad senų patalynių, kaip ir pagalvių ar apklotų, neturėtų būti. 

„Matosi, kad tie patalai būna nešvarus – patiesalai tokie plėmėti, tie čiužiniai“, – sako pašnekovė.

„Nemalonu kai tokios yra, bet aš to nepastebėjau man buvo gerai“, – sako kalbintas asmuo.

Tačiau yra ir tokių, kurie dėmių ant patalų neįžvelgė.

„Čia tikrai švarūs patalai. Tegul paguli Vilniaus ligoninėse, tada pamatys“, – pastebi pacientė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų