REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienio vakarą garsiojoje Londono „O2“ arenoje į bokso ringą žengs žvaigždės – ukrainietis Vasilis Lomačenka ir britas Luke‘as Campbellas.

Šeštadienio vakarą garsiojoje Londono „O2“ arenoje į bokso ringą žengs žvaigždės – ukrainietis Vasilis Lomačenka ir britas Luke‘as Campbellas.

REKLAMA

Jie lengvojo svorio kategorijos (iki 61,5 kg) akistatoje susikaus net dėl keturių čempiono diržų – WBA Super- (Pasaulio bokso asociacijos), WBO (Pasaulio bokso organizacijos“, žurnalo „The Ring“ ir WBC (Pasaulio bokso tarybos).

Pirmuosius tris titulus gins Ukrainos sportininkas, o WBC nugalėtojo diržas šiuo metu yra laisvas.

Kovos favoritu vadinamas 31 metų 170 cm ūgio ukrainietis. Lengvojo svorio kategorijoje šis atletas pastaruoju metu neturi sau lygių. Jis dabar yra iškovojęs 12 pergalių iš eilės. Vienintelę nesėkmę V. Lomačenka patyrė daugiau nei prieš penkerius metus. Tada tai buvo tik antroji jo kova profesionalų varžybose. Iš viso ukrainiečio sąskaitoje – 13 pergalių (10 nokautų).

Anksčiau V. Lomačenka bandė jėgas kitose svorio kategorijose – puslengvio (iki 57,2 kg) ir antrojo puslengvio (iki 59 kg).

REKLAMA
REKLAMA

Šiose kategorijose Ukrainos boksininkas 2014-2018 m. buvo WBO čempionas. V. Lomačenką ypatinga sėkmė lydėjo mėgėjų bokse. Jis yra dukart olimpinis čempionas – 2008 (puslengvis svoris) ir 2012 m. (lengvasis svoris).

REKLAMA

Ukrainietis dusyk laimėjo pasaulio čempionatą, kartą – Europos. Mėgėjų varžybose V. Lomačenka laimėjo net 396 kovas, o suklupo vieną kartą!

Beje, 2004-aisiais Europos jaunių čempionate Ukrainos atstovas įveikė lietuvį Edgarą Žemaitį.

Ukrainos atleto bendraamžis L. Campbellas yra 5 cm aukštesnis už savo oponentą, be to, jo ištiestų rankų ilgis 14 cm didesnis nei varžovo. Tai gali būti anglo koziris.

Britas profesionalų bokse negali pasigirti tokiais titulais kaip V. Lomačenka. L. Campbellas 2016-2017 n. nešiojo WBC Sidabrinį diržą. Tačiau Didžiosios Britanijos boksininkas kaip ir jo priešininkas spindėjo mėgėjų varžybose.

REKLAMA
REKLAMA

Jis yra 2012-ųjų olimpinis čempionas lengviausiojo svorio kategorijoje (iki 53,5 kg). Kartą anglas triumfavo Europos pirmenybėse, sykį laimėjo sidabrą pasaulio mėgėjų čempionate.

Profesionalų ringe L. Campbello kraityje – 20 pergalių (16 nokautų), 2 pralaimėjimai.

Šią intriguojančią kovą parodys vaizdo transliacijų internetu platforma tvplaypremium.lt ir „TVPlay Sports+” kanalas.

Transliacija prasidės 20.00 val. Iš pradžių bus parodyta keletas įžanginių kovų. V. Lomačenkos ir L. Campbello mūšis numatytas pirmą valandą nakties Lietuvos laiku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų