REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį Niujorke (JAV) vykstantį paskutinį šio sezono „Didžiojo kirčio“ serijos „US Open“ teniso turnyrą sujaukė lietus, dėl kurio teko perkelti daugelį mačų.

Trečiadienį Niujorke (JAV) vykstantį paskutinį šio sezono „Didžiojo kirčio“ serijos „US Open“ teniso turnyrą sujaukė lietus, dėl kurio teko perkelti daugelį mačų.

REKLAMA

Dėl prastų oro sąlygų neįvyko ir Ričardo Berankio (ATP-68) bei ispano Pablo Carreno Bustos (ATP-69) dvikova antrajame vienetų varžybų rate. Ji buvo suplanuota paskutinė 10-ajame „US Open“ korte, tačiau vėliau nuspręsta ją perkelti į 8-ąjį kortą ir galiausiai perkelta į ketvirtadienį apie 19:00-20:00 val. Lietuvos laiku. Prieš R. Berankio ir P. C. Bustos mačą įvyks vienas moterų susitikimas, todėl lietuvio ir ispano mačo laikas priklausys nuo jo baigties.

R. Berankis ir P. Carreno Busta iki šiol vienas prieš kitą nebuvo žaidę. 28-erių metų ispanas 2017 m. ATP vienetų reitinge rikiavosi net 10-as. Per karjerą jis laimėjo tris ATP 250 vienetų turnyrus, taip pat pralaimėjo du tokius finalus ir sykį žaidė ATP 500 turnyro finale. 2017 m. „US Open“ turnyre P.Carreno Busta nukeliavo net iki pusfinalio.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet ispanas turėjo problemų su petimi ir beveik 3 mėnesius praleido be teniso. Visgi, pastaruoju metu P. Carreno Bustos rezultatai ėmė gerėti. Ispanas žaidė ATP 250 turnyro Turkijoje ir ATP 500 turnyro Vokietijoje pusfinalyje, o ATP 1000 turnyre Sinsinatyje (JAV) nukeliavo iki aštuntfinalio, kur buvo sustabdytas serbo Novako Djokovičiaus.

REKLAMA

R. Berankis šiame mače sieks istorinės pergalės, nes dar niekada nėra patekęs į trečiąjį „US Open“ ratą, nors antrajame rate žais jau ketvirtą sykį. Lietuvis taip pat galės pakartoti geriausią karjeros „Didžiojo kirčio“ turnyruose rezultatą, nes 2011 m. ir 2013 m. jis trečiąjį ratą pasiekė „Australian Open“ turnyre.

Mačo laimėtojas pelnys 90 ATP vienetų reitingo taškų ir 163 tūkst. JAV dolerių, o trečiajame rate susitiks su belgu Davidu Goffinu (ATP-15) arba prancūzu Gregoire Barrere (ATP-109). Pralaimėtojui atiteks 45 ATP vienetų reitingo taškai ir 100 tūkst. JAV dolerių.

Bendras „US Open“ prizų fondas šiemet yra didžiausias per istoriją ir siekia daugiau nei 57,2 mln. JAV dolerių. Vyrų ir moterų vienetų varžybų nugalėtojams atiteks po 3,85 mln. JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų