REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį Lietuvą apskriejo žinia apie tai, kad premjerui Sauliui Skverneliui diagnozuotas vėžys. Apie tai jis pranešė po Vyriausybėje vykusio posėdžio.

Trečiadienį Lietuvą apskriejo žinia apie tai, kad premjerui Sauliui Skverneliui diagnozuotas vėžys. Apie tai jis pranešė po Vyriausybėje vykusio posėdžio.

REKLAMA

Premjeras žurnalistams patvirtino, kad šiuo metu serga limfoma. Vėžys yra pirminės stadijos. Skverneliui jau pradėtos taikyti imunoterapija ir chemoterapija. Premjeras jau perėjo pirmąjį gydymo ciklą.

Portalą tv3.lt pasiekė skaitytojos Virginijos laiškas, kuriame ji išreiškia paguodą premjerui ir teigia, kad ši žinia sukrėtė ir privertė susimąstyti.

„Vakar ramiai mėgavausi viena iš paskutinių šiltų ir saulėtų vasaros dienų, kai į telefoną vienas po kito pradėjo plaukti pranešimai iš portalų – premjeras prisipažino kovojantis su vėžiu. Ši žinia sukrėtė mane iki pat tolimiausių širdies kampelių.

Pats gyvenimo žydėjimas ir augantys du vaikai... Man net sunku įsivaizduoti, kaip į šią žinią reagavo jis pats ir patys artimiausi žmonės, kaip jie kenčia. Tikiu, kad tokiomis akimirkomis norisi būti tik pačių artimiausių apsuptyje, o ne savo bėdomis dalintis su visu pasauliu, bet tokia ta premjero dalia...

REKLAMA
REKLAMA

Niekada nesusimąstydavau, kad ligos gali užpulti ir tokį tvirtą bei svarbų žmogų, turintį neapsakomą reikšmę valstybės gyvenime. Tai privertė mane dar kartą įsisąmoninti tai, kad Dievo ir likimo keliai nežinomi.

REKLAMA

Esu įpratusi matyti plačiai besišypsantį premjerą, todėl džiugu, kad net esant tokioms aplinkybėms jis sugeba neprarasti pozityvumo ir tokią naujieną pranešti su kukliu šypsniu. Belieka palinkėti premjerui stiprybės, sveikatos, tikėjimo ir neišsenkančių jėgų kovoti su liga.“

Portalas tv3.lt primena, kad premjerui liga buvo nustatyta profilaktinės patikros metu, o tai buvo patvirtinta operacijos metu.

„Matyt, privataus gyvenimo apsauga negalioja nei man, nei mano šeimai, nevertinate jūs, kad turiu ir mažametę dukrą, kuri stebi, žiūri televiziją, su kuria reikia kalbėti. Tokia, matyt, yra mūsų kultūra.

REKLAMA
REKLAMA

Tenkinant jūsų smalsumą, galiu pasakyti, kad paskutinį profilaktinį patikrinimą turėjau 2018 m. liepos mėnesį, buvo viskas tvarkoje, jaučiausi puikiai. Tiesiog po prezidento rinkimų nusprendžiau tęsti ir atlikti profilaktinį patikrinimą, kurio metu buvo pastebėti limfinės sistemos sutrikimai, kurių anksčiau nebuvo pastebėta. Tik chirurginės operacijos metu buvo patvirtinta, kad tai yra limfoma“, – Vyriausybės posėdyje trečiadienį kalbėjo premjeras.

Jis skatino gyventojus nuolat tikrintis sveikatą, nors šie ir mano besijaučiantys puikiai. S. Skvenelis taip pat patikino, kad tęs savo darbus ir tebeeina premjero pareigas, o liga darbui trukdyti neturėtų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien jaučiuosi puikiai. Gydytojai tikisi pilno pasveikimo, to tikiuosi ir aš. Dėkoju visiems už palaikymą, supratimą, subtilumą. Tokiais atvejais paaiškėja, kas yra kas Lietuvoje, artimoje ir tolimesnėje aplinkoje“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Limfomomis vadinama didelė grupė navikinio pobūdžio kraujo ligų, kurios prasideda organizmo limfinėje sistemoje, tačiau dažniausiai pavadinimas limfoma taikomas tik piktybinėms kraujo ligoms, kurios pažeidžia limfinės sistemos ląsteles.

Limfoma arba limfinės sistemos vėžys yra dažniausiai diagnozuojamas piktybinis kraujo susirgimas. Lietuvoje šia liga serga apie 3 tūkst. gyventojų. Kasmet diagnozuojama per 500 naujų limfomos atvejų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų