REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tūkstančiais ir šimtais tūkstančių eurų taškęsis kriptovaliutų milijonierius Paulius Aršauskas, panašu, priėjo liepto galą – didžiausia šalyje virtualių pinigų kasimo ferma dėl skolų atsidūrė varžytinėse. Pats kriptomilijonierius kaltinamas apgavęs šimtus į jo verslą investavusių tautiečių ir iššvaistęs jų suneštus pinigus.

Tūkstančiais ir šimtais tūkstančių eurų taškęsis kriptovaliutų milijonierius Paulius Aršauskas, panašu, priėjo liepto galą – didžiausia šalyje virtualių pinigų kasimo ferma dėl skolų atsidūrė varžytinėse. Pats kriptomilijonierius kaltinamas apgavęs šimtus į jo verslą investavusių tautiečių ir iššvaistęs jų suneštus pinigus.

REKLAMA

Dar pernai, išdidžiai, bene didžiausią šalyje kriptovaliutų kasyklą demonstravęs Paulius Aršauskas, ten jau nebešeimininkauja. Daugiau nei tūkstantis vaizdo plokščių, kurios vadinamajam kriptomilijonieriui generavo tūkstančiais eurų vertinamą internetinę valiutą, dabar tikras galvos skausmas įmonei, kuri P. Aršausko kasyklai nuomavo patalpas ir tiekė elektrą.

Pasirodo, kriptomilijonieriui savo kasyklas įmonei „Plasta“ teko įkeisti jo verslui įklimpus į 80 tūkstančių eurų siekiančias skolas, kai pernai jo kasamų elektroninių pinigų vertė krito į gilią duobę. Neva žadėjęs visas skolas netrukus gražinti ir tęsti kriptovaliutų kasybą, P. Aršauskas vietoj to pasipustė padus. Kolegos užvirtą košę dabar išsrėbti bandantis jo buvęs kolega tvirtina, neva verslo griūties gal ir būtų pavykę išvengti, jeigu ne jo buvusio partnerio sukčiavimas.

REKLAMA
REKLAMA

„Pasiėmiau dokumentus iš buhalterijos ir pasakiau, kad man trūksta labai daug pinigų. Sako, aš nieko nežinau, tu nemoki skaičiuoti. Taip tęsėsi, tęsėsi. Kursas kriptovaliutų krito žemyn ir vis klimpom į didesnę duobę“, – sako buvęs P. Aršausko partneris Arminas Guzauskas.

REKLAMA

Arminas skaičiuoja, kad iki žlugimo į judviejų su P. Aršausku kriptovaliutų verslą buvo investavę mažiausiai 200 lietuvių, kurie iš kriptoverslininikų ilgalaikėmis sutartimis nuomavosi šią pernai dar burzgusią elektroniniams pinigams kasti skirtą įrangą. Pasak ne vienus metus kriptovaliutomis prekiaujančio Tomo Ambrazo, apie P. Aršausko verslą žinojo visi besidomintys kriptovaliutų kasimu.

„Žmonės, kurie nusipirkę du metus gavo galbūt ten tik mėnesį realaus kasimo laiko, bet jisai pinigus paėmė iš anskto už dvejus metus“, – pasakoja kripto valiutų verslininkas Tomas Ambrazas.

REKLAMA
REKLAMA

P. Aršausko kasyklas dabar valdanti įmonė skaičiuoja, kad patirti žmonių nuostoliai gali siekti šimtus tūkstančių eurų.

„Kadangi P. Aršauskas nenunešė visų dokumentų į buhalteriją – tai mes iki galo negalime suvesti visų duomenų. Bet preliminariai skaičiuojame, kad gali būti ir pusė milijono“, – teigia A. Guzauskas.

Prabanga besitaškantis, tačiau save gana kukliu vadinantis P. Aršauskas šiuo metu į skambučius ir žinutes neatsakinėja. Kriptomilijienieriumi jis tituluojamas jau ne vienus metus. „Lamborgini“ ir kitus superautomibilius, prabangius laikrodžius ir neva dovanų gaunamus dešimtis tūkstančių kainuojančius paveikslus savo socialinių tinklų sekėjams nuolat demonstruojantis verslininkas kuruoja vieną didžiausių kriptovaliutų kasėjų bendruomenę internete. Jis taip pat turi lažybų ekspertų bendrovę, užsiima paskolų teikimu, sandėliavimo ir kitu verslu. Visgi, panašu, kad viešai demonstruojami turtai atsirado visai ne dėl jo sėkmingos veiklos, o ištaškius jo neva sėkmingo verslo planais patikėjusių žmonių pinigus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Turbūt visa Lietuva matė kaip ponas Aršauskas linksminosi. Tai ten jie ir nukeliavo“, – kalba A. Guzauskas.

„Jo pūstas burbulas, vadinkime viešojoje erdvėje rodomi pinigai, prabangus gyvenimas, ta vadinkime marketinginė pozicija pritraukti daug jaunimo, kuris sakykim: ai įdėsiu čia gal šimtą, gal du šimtus eurų, gal ir man pasiseks, sakykim kaip jam pasisekė, bent jau kaip jis vaizduoja, kad pasisekė, tai tokių atsirado daug“, – teigia kripto valiutų verslininkas Tomas Ambrazas.

Pasibaigus linksmybėms P. Aršausko dabar laukia rimti teisiniai nemalonumai dėl kurių jam gali grėsti iki aštuonerių metų belangėje. Finansinių nusikaltimų tarnybos darbuotojai tyrimą lydimą kratų dėl galimos šešėlinės verslininko veiklos pradėjo dar pernai.

REKLAMA

Ikiteisminis tyrimas dėl galimo apgaulingo apskaitos tvarkymo ir neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimo Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyboje yra tęsiamas. Šiuo metu atliekamas ūkinės finansinės veiklos tyrimas dėl bendrovės veiklos.

Su naujais kaltinimais į generalinę prokuratūrą dėl sukčiavimo kreiptis ketina ir už skolas jo kriptokasyklas įgyjusi įmonė „Plasta“. Tuo tarpu daugybę lietuvių savo pinigus investuoti suvilioję P. Aršausko kriptovaliutų kasimo „aviliai“ bus parduoti varžytinėse. Už juos prašoma kiek daugiau nei 70 000 eurų, tačiau pasak anstolių, norinčių juos įsigyti ir galbūt pradėti savo kriptokasimo imperiją netrūksta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų