REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skaudi tragedija prie Nemuno – ties Gelgaudiškėmis du paaugliai bandė įveikti upę, deja, likus vos keliems metrams iki kito kranto, vienas vaikas ėmė skęsti.

Skaudi tragedija prie Nemuno – ties Gelgaudiškėmis du paaugliai bandė įveikti upę, deja, likus vos keliems metrams iki kito kranto, vienas vaikas ėmė skęsti.

REKLAMA

Narai iki sutemų ieškojo nuskendusiojo kūno, paieškos tęsiamos ir trečiadienį, tačiau kol kas jos bevaisės.

Nors penkiolikmetis esą mokėjo gerai plaukti, skaudi nelaimė įvyko, kai iki kito kranto buvo likę visai netoli.

„Ten jiem nedaug ir trūko… Už to plūduro kokie dvidešimt metrų link kranto. Aš už plūduro buvau kokius tris metrus, bet nespėjau, nes paniro ir nebemačiu“, – kalbėjo vienas iš liudininkų. 

Į įvykio vietą atskubėjo trys gaisrinės – pirmieji ugniagesiai iš Jurbarko, vėliau iškviesti ir narai iš Kauno. 

„Pirmiausiai gelbėtojai atvažiavo, jie čia varinėjo su kateriu tuo, bandė graibstyt nesėkmingai, dabar prieš pusantros valandos iš Kauno gelbėtojai atvažiavo“, – teigia pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA

Aplinkybes aiškinasi ir policijos pareigūnai.

Jaunuolis su šeima gyveno Gelgaudiškyje. Pirminiais duomenimis, jis buvo vienturtis sūnus.

Vietiniai stebisi, kodėl jaunuoliai ryžosi tokiam žingsniui. Nors Nemunas šiemet ir stipriai nusekęs, visada itin pavojingos jo dugne esančios duobės ir srovė.

REKLAMA

„Visada buvo duobių, va, žiūrėkit, koks gylis“, – pasakojo vietinė moteris.

Gyventojai sako, kad apie įvykusią nelaimę suprato tada, kai į pakrantę kaukdamos atlėkė gaisrinės.

„Po naktinės pamainos miegojau namuose, girdžiu, kad čia aliarmai tokie visokiausi. Pažiūriu –gaisrinės leidžiasi žemyn nuo plento. Sakė, kad penkiolikos metų vaikas nuskendo. Plaukė iš anos pusės keliese jie čia. Ir vienam, matyt, neužteko sveikatos“, – sako vietinis.

„Iš kitos pusės mes  prieš pora gal valandų žiūrėjom, kas čia dedasi. Į tas valtis žiūrėjom, kur plaukė“, – pasakoja vaiko ieškojęs vyras.

REKLAMA
REKLAMA

Prabėgus parai – Nemunas vis dar nebuvo grąžinęs jaunuolio kūno. Socialiniame tinkle plinta nuskendusio vaikino mamos prašymas – padėti jo ieškoti.

Į paieškas jungiasi ir narai, ir savanoriai – keliami dronai, virš upės vagos skraido parasparniai.

Šią savaitę lepinant karščiams, vėl skaičiuojamos vandenyje pražuvusiųjų aukos. Antradienį priešpiet iš Baltijos jūros ties Palanga gelbėtojai ištraukė negyvo 65 metų vyriškio kūną, o prieš vidurnaktį Kelmės rajone, Šaukėnuose, iš tvenkinio ištrauktas nuskendęs dvidešimtmetis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų