REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Nepaisant to ar jūs norite transporto priemonę įsigyti iš oficialaus automobilių pardavėjo, smulkaus internetinio prekeivio ar kitų asmenų, labai naudinga ir pravartu žinoti jus dominančios transporto priemonės istoriją. Jei jūs nežinosite, kokia yra automobilio istorija, rizikuosite įsigyti automobilį, kuris neatitiks jūsų lūkesčių, o sukels papildomus rūpesčius bei kaip reikiant patuštins piniginę.

Nepaisant to ar jūs norite transporto priemonę įsigyti iš oficialaus automobilių pardavėjo, smulkaus internetinio prekeivio ar kitų asmenų, labai naudinga ir pravartu žinoti jus dominančios transporto priemonės istoriją. Jei jūs nežinosite, kokia yra automobilio istorija, rizikuosite įsigyti automobilį, kuris neatitiks jūsų lūkesčių, o sukels papildomus rūpesčius bei kaip reikiant patuštins piniginę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įsigyją automobilį su suklastota rida ar po rimtos avarijos jūs ne tik permokėsite už prastos techninės būklės transporto priemonę, tačiau taip pat rizikuojate savo šeimos saugumu. Galima prarasti tūkstančius (ar dešimtis tūkstančių eurų) – vien todėl, kad pirkdami transporto priemonę apie ją jūs neturėjote tikslios informacijos.

REKLAMA

Laimei, yra sprendimas, kuris ne tik nebrangus, tačiau taip pat galintis suteikti pilną ir tikslią jūsų perkamos transporto priemonės istoriją. Pasitelkdami transporto priemonės identifikacinio numerio („VIN“) dekoderį, apie perkamą transporto priemonę jūs galite gauti daug naudingos informacijos, galiausiai ją panaudojant derantis dėl palankiausios kainos.

Net jei yra tam tikras naudojimosi VIN patikra mokestis, VIN dekoderis gali padėti jums sutaupyti reikšmingą pinigų sumą (ir išvengti didelio galvos skausmo). Jums reikėtų žengti šį papildomą žingsnį – nepaisant to ar automobilį perkate darbui, ar malonumui.

REKLAMA
REKLAMA

VIN dekoderis: pagrindai

Taigi, pradėkime nuo pagrindų: kas yra VIN dekoderis?

Viskas yra pakankamai paprasta. VIN dekoderis yra įrankis, kuris padeda iššifruoti VIN numeryje esančius skaičius ir raides. Tai natūraliai kelia klausimą, kas yra VIN numeris. Kaip jūs turbūt jau esate girdėję, VIN numeris yra lyg transporto priemonės piršto antspaudas. Įprastai jis yra sudarytas iš 17 skaitmenų ir didžiųjų raidžių, reiškiančių tam tikrus dalykus. Dalis tokios VIN numeryje esančios informacijos nusako transporto priemonės markę ir modelį, gamybos metus, gamyklą, kurioje transporto priemonė buvo pagaminta, ir netgi transporto priemonės variklio dydį bei tipą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

VIN numerio pagalba jūs galite sužinoti daugybę naudingos informacijos apie jus dominančią transporto priemonę. Pavyzdžiui, teisėsaugos tarnybos išsaugo transporto priemonės VIN numerį, kai jis yra pavagiamas. Turėdami transporto priemonės VIN numerį, jūs galite sužinoti ar jo praeitis yra spalvingesnė nei jūs galėjote įsivaizduoti. Jūs taip pat VIN numerį galite pasitelkti norėdami patikrinti ar transporto priemonė buvo patekusį į autoįvykį arba pašalinta iš eismo.

Transporto priemonės VIN numerį surasti yra pakankamai nesudėtinga. Dažniausiai jis būna nurodytas ant vairuotojo pusėje esančio transporto priemonės prietaisų skydelio. Jei jo ten nėra, jis gali būti pateiktas kitose vietose, pvz., ant vairuotojo pusėje esančių durelių, ant transporto priemonės draudimo poliso ar registracijos dokumentų.

REKLAMA

Akivaizdu, kad transporto priemonės VIN numeris gali būti labai naudingas. Jis gali padėti jums išvengti neteisingai pardavėjo apibūdintos transporto priemonės įsigijimo. Taigi, tuomet, kai jūs rasite transporto priemonės VIN numerį, ką su juo turėtumėte daryti? Būtent tuomet į pagalbą atkeliauja VIN dekoderis.

VIN dekoderis yra labai naudinga priemonė, kuri padeda gauti informaciją apie konkretų VIN numerį. Viskas, ką jūs turite padaryti, tai įrašyti VIN numerį į dekoderį. Tuomet dekoderis atliks visą darbą už jus. Tuomet, kai darbas bus baigtas, dekoderis (įprastai) pateiks visą aukščiau apibūdintą informaciją.

REKLAMA

VIN dekoderis skanuoja kiekvieną simbolį ir atsižvelgia į konkrečią simbolių vietą. Pavyzdžiui, kiekvieno VIN numerio pirmasis simbolis yra raidė, kuri nurodo transporto priemonės šalį. Devintasis skaitmuo yra apsaugos kodas, kuris nurodo, kad VIN numeris iš tikrųjų yra patvirtintas gamintojų. Vienuoliktas skaitmuo nurodo gamyklą, kurioje transporto priemonė buvo pagaminta. Nuo dvylikto iki septyniolikto esantys skaitmenys nurodo gamyklinį arba serijinį transporto priemonės numerį. Nors jūs galite patys iššifruoti šiuos simbolius naudodami VIN numerių žodyną, VIN dekoderis visą šį darbą už jus atliks automatiškai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Egzistuoja keli tinklalapiai ir kelios paslaugos, kurių pagalba galima iššifruoti konkrečios transporto priemonės VIN numerį. Pavyzdžiui, bestvindecoder.com yra tinklalapis, kuris padeda sužinoti konkrečios transporto priemonės istoriją. Nepaisant to, kokį dekoderį jūs naudosite, galėsite labai lengvai ir greitai gauti ypač naudingą informaciją apie konkrečią transporto priemonę.

VIN dekoderis: socialinis eksperimentas

Tam, kad būtų lengviau parodyti tikrąją VIN dekoderio naudą, naudinga pateikti vieną socialinį eksperimentą.

REKLAMA

Įsivaizduokime, kad jūs valdote smulkų verslą ir savo verslo reikmėms planuojate įsigyti naudotą transporto priemonę. Jūs turite ribotą biudžetą ir tikitės surasti didesnę transporto priemonę, kurios pagalba galėtumėte transportuoti savo turimą įrangą. Atlikę naudotos transporto priemonės paiešką internetu, jūs galiausiai manote atradę tinkamą automobilį. Automobilis yra parduodamas naudotų transporto priemonių pardavėjų ir jūs nusprendžiate aplankyti pardavėją, kad galėtumėte geriau apžiūrėti parduodamą transporto priemonę.

REKLAMA

Tuomet, kai atvykstate į automobilių parduotuvę, pardavėjas nuveda jus prie jus sudominusio automobilio. Jūs apžiūrite automobilį (tiek interjerą, tiek ir eksterjerą) ir esate patenkinti jo būkle. Jūs netgi pasinaudojate bandomojo vairavimo galimybe ir taip pat esate patenkinti automobilio veikimu. Pardavėjas nurodo jums automobilio kainą ir jūs esate pasiruošę jį įsigyti.

Tačiau prieš sutikdami pasirašyti automobilio pirkimo dokumentus, jūs nusprendžiate automobilio VIN numerį patikrinti VIN dekoderiu. Grįždami į darbą jūs surandate VIN dekoderį ir į jį suvedate automobilio VIN numerį. Staiga jūs išsiaiškinate, kad jūsų apžiūrėtas automobilio modelis buvo pašalintas iš eismo ir jis taip pat buvo patekęs į auto įvykį. Žinodami šią informaciją, jūs sugrįžtate pas automobilių pardavėją. Paaiškinę, ką sužinojote, jūs galite derėtis dėl kur kas geresnės kainos – arba tiesiog atmesti pasiūlymą ir automobilio ieškoti kitur.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai yra tik vienas paprastas socialinio eksperimento pavyzdys. Tačiau jis puikiai parodo, kokia didele nauda pasižymi VIN dekoderis. VIN dekoderis suteikia jums vieną iš pačių vertingiausių dalykų – informaciją. Tokia informacija gali jums daug lengviau suprasti, kokia yra transporto priemonės istorija, kokia yra jo dabartinė techninė būklė ir ar jums vis dėlto vertėtų ieškoti kito automobilio. Trumpiau tariant, tai gali padėti sutaupyti jums daug pinigų ir apsaugoti jus nuo didelio galvos skausmo.

Svarbus įrankis jūsų arsenale

VIN patikra gali būti labai svarbus įrankis jūsų arsenale – tiek perkant automobilį darbui, tiek ir asmeniniams poreikiams.

REKLAMA

Nors jūs galite norėti pasikliauti savo nuojauta ir transporto priemonę įsigyti vedini pirminio impulso, mes raginame jus to nedaryti ir būti atidiems. Skirkite pakankamai savo laiko, sužinokite transporto priemonės VIN numerį ir patikrinkite jį VIN patikros pagalba. Taip, automobilio pardavėjas iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti patikimas. Tačiau jums reikia patvirtinti pardavėjo teiginius. Šis papildomas žingsnis gali padėti jums išvengti nepatogumų ir įsigyti geriausiai jums tinkančią transporto priemonę.

Taigi, ko jūs laukiate? Siūlome jums prieš perkant naują transporto priemonę, pasinaudoti VIN patikra. Neilgai trukus jūs džiaugsitės dėl tokio sprendimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų