REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pawelas Kurowskis daugelį metų maitinosi nesveikai – taip jo svoris užkilo iki beveik 110 kg. Ketogeninę dietą derindamas su intensyviomis svorių kilnojimo treniruotėmis ir smulkių mitybos pokyčių padedamas, jis įspūdingai pasikeitė.

Pawelas Kurowskis daugelį metų maitinosi nesveikai – taip jo svoris užkilo iki beveik 110 kg. Ketogeninę dietą derindamas su intensyviomis svorių kilnojimo treniruotėmis ir smulkių mitybos pokyčių padedamas, jis įspūdingai pasikeitė.

REKLAMA

Dabar vyras sveria tik 77 kg ir dalyvauja kultūrizmo varžybose, rašoma menshealth.com.

„Buvau aktyvus vaikas ir paauglys. Žaidžiau futbolą, rankinį, šokau kapoeirą ir užsiiminėjau gimnastiką – anuomet man tai labai patiko,“ – sako Pawelas Kurowskis, trisdešimtmetis asmeninis treneris iš Krokuvos, – „Tuomet studentavimo metais apsileidau.“

Jo istorija girdėta ne kartą: baigęs universitetą jis gavo darbą, kuriame apie 90 procentų laiko tekdavo praleisti už vairo – jis keliaudavo apmokyti klientų dirbti elektroninio mokėjimo sistemomis. Jo mityba susidarė iš saldumynų, greito maisto ir kaloringų gėrimų. Po darbo, vietoj to, kad sportuotų, jis laiką leisdavo žaisdamas kompiuterinius žaidimus.

Galiausiai Pawelo svoris pasiekė 110 kg, o tai 1,76 m ūgio vaikinui – reikšmingas skaičius. Jis vargo dėl aukšto kraujospūdžio, aukšto cholesterolio ir cukraus kiekio kraujyje.

REKLAMA
REKLAMA

Šie rodikliai neramino, bet kad jis tikrai suvoktų, kokia sunki yra padėtis, ją reikėjo pajusti širdimi. „Pasikeisti galutinai nusprendžiau dėl to, kad mano mergina bemieges naktis praleisdavo verkdama, nes siaubingai knarkdavau,“ – sako jis, – „Tai mane labai sukrėtė.“

REKLAMA

Tuomet jis ėmėsi gyvenimo būdo pertvarkos. Pawelas nustojo valgyti saldumynus ir greitą maistą. Kompiuterinius žaidimus jis iškeitė į domėjimąsi sveika mityba ir sportu.

Tuomet užsiregistravo į sporto klubą. Informacijos jis ieškojo internete ir išsirinko ketogeninę, kuri turėjo geriausiai jam tikti. Vyras pradėjo skaičiuoti kalorijas, užsiėmė visą kūną stiprinančiomis treniruotėmis bei kardio sportu, ir maždaug po metų pasiekė 77 kg svorį.

Tuo metu prie tokio sveiko gyvenimo būdo jis jau buvo pripratęs. Jo tikslas nebuvo vien tik pasiekti tam tikrą kilogramų skaičių – jis norėjo, kad ir jo kūno formos būtų kitokios. Pawelas pradėjo save įsivaizduoti ne tik kaip lieknėjantį žmogų, bet ir kaip kultūristą. Netrukus jis ėmė dailinti savo figūrą, kol galiausiai jo kūno riebalų masė tebuvo 10 procentų.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu jis dalyvauja kultūrizmo varžybose, o kitais metais ruošiasi Tarptautinės natūralaus kultūrizmo asociacijos konkursui. „Tai sukelia priklausomybę,“ – sako jis, – „lyg vaidmenų žaidime pereičiau į vis aukštesnį lygį.“

Kad įvyktų visi šie pokyčiai, Pawelui reikėjo kardinaliai pakeisti gyvenimo būdą. Nutukusiam ir nesportiškam kompiuterinių žaidimų entuziastui tapti asmeniniu treneriu ir kultūristu nebuvo paprasta, bet jis nuosekliai siekė tikslo. „Turėkite planą ir tikslą ir jų siekite,“ – sako jis, – „Svarbiausia – nuoseklumas. Jokių stebuklų nebūna.“

Jis teigia, kad vien tik motyvacijos neužtenka – bent jau iš pradžių. „Motyvacijos gali būti, bet turi būti kuo greičiau išvystytas įprotis bei nuoseklumas, kol ta motyvacija dar nesibaigė,“ – sako jis, – „Kai išsivystai įprotį sveikai maitintis ir nuolat sportuoti, daugiau motyvacijos nebereikia – pats tampi motyvacija kitiems.“

Jis pastebi, kad Lenkijoje vis daugiau žmonių skundžiasi nutukimo sąlygotomis sveikatos problemomis, todėl Pawelas nori savo ruožtu padėti žmonės turėti sveikus ir gražius kūnus, kokių jie nori.

„Labai noriu padėti žmonėms šiuo klausimu,“ – sako jis, – „kad visi gyventų sveikai.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų