REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Miegas (nuotr. 123rf.com)

Dietos laikytis paprasta nėra niekam, tačiau apie keliais dydžiais mažesnius drabužius dažnai susimąsto kiekvienas. Vis dėlto ar kada girdėjote ką nors apie miego dietą?

3

Dietos laikytis paprasta nėra niekam, tačiau apie keliais dydžiais mažesnius drabužius dažnai susimąsto kiekvienas. Vis dėlto ar kada girdėjote ką nors apie miego dietą?

REKLAMA

Jos laikytis bus nesunku net ir didžiausiems tinginiams.

Miegas yra laikomas vienu svarbiausių faktorių, norintiems atsikratyti svorio, ir visa tai – ne be reikalo. Tie, kurie užtektinai išsimiega, pažaboja savo norą užkandžiauti, turi daugiau energijos ir palaiko savo apetitą normaliame lygmenyje.

Tyrimais įrodyta, kad kuo mažiau žmogus miega, tuo daugiau svorio jis yra linkęs priaugti, o dėl to ilgainiui netgi ir tampa sunku užmigti.

Pateikiame priežastis, dėl ko „miego dieta“ – puiki išeitis, norintiems padailinti kūno linijas:

1. Miegokite daugiau, valgykite mažiau

Jei užtektinai neišsimiegate, tai ima veikti jūsų hormonus, susijusius su apetitu – jūs nuolat jaučiatės alkani, neturite užtektinai energijos. Negana to, ilgainiui mažas miego kiekis ima kelti stresą, o tai dažniausiai taip pat didina apetitą.

REKLAMA
REKLAMA

2. Pažabokite savo norą užkandžiauti

Jei sutrumpinsite savo miego laiką, neretai tai paveiks ir jūsų valią, mat nuovargis dažnai paveikia tą smegenų dalį, kuri yra atsakinga už savikontrolę ir svarbių sprendimų priėmimus.

REKLAMA

Studijos parodė, kad žmonės, kurie yra pavargę, dažniau bus linkę valgyti greitąjį maistą, kuris turi itin daug riebalų ir kalorijų.

3. Miegas pagreitina medžiagų apykaitą

Miego trūkumas lėtina medžiagų apykaitą – tai įrodė ir vienas tyrimas Vokietijoje, Lübeck universitete, kai eksperimento metu, 15 vyrų net 24 valandas nė sekundės nepamiegojo. Po šios paros jų medžiagų apykaita buvo 5 procentais lėtesnė, nei įprastai.

4. Miegas padeda naikinti kalorijas

Žmonės, kurie miega mažiau, dažnu atveju suvartoja daugiau kalorijų, o ypatingai tada, kai jie nemiega dėl to, jog, pavyzdžiui, vakare naudojasi TV.

REKLAMA
REKLAMA

Neretu atveju bežiūrėdami televizorių, žmonės renkasi ne itin sveikus užkandžius, todėl net ir pavalgę sočią vakarienę, stebėdami savo mėgstamą filmą ar serialą, jie suvartos dar tiek pat ar net daugiau kalorijų.

5. Nepamirškite judėti

Jei užtektinai išsimiegosite, turėsite daugiau energijos, vadinasi, yra daugiau šansų, kad tą dieną būsite linkęs pasportuoti. Negana to, jūsų treniruotė, tikėtina, bus itin efektyvi – jums nebus sunku čia įdėti visas savo pastangas. O štai tie, kuriems miego bus negana, tikėtina, į sporto salę nė neįžengs, mat bus išsekę kur kas anksčiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų