REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Rinktinės krepšininkai pluša taip, kad net medikams tenka juos stabdyti treniruotėse“ – sako treneris Dainius Adomaitis.

„Rinktinės krepšininkai pluša taip, kad net medikams tenka juos stabdyti treniruotėse“ – sako treneris Dainius Adomaitis.

REKLAMA

Kodėl stratego nuomone rungtynėse niekaip nepavyksta išvengti klaidų ir kaip pasaulio čempionate jis ketina išnaudoti dvi pagrindines žvaigždes Joną Valančiūną ir Domantą Sabonį pokalbis „Dienos komentare“.

Baigėte pasirengimą Europoje, šiandien išskrendate į Aziją. Sakykite, ar viską pavyko padaryti, ką planavote iki šios dienos?

Daugmaž taip.

Rusijos žiniasklaida, tiek pat ir serbų treneris sako, kad lietuviai jau yra įgiję formą ir atrodo pasiruošę. Ar nebus taip, kad mūsų krepšininkai per anksti tą gerą formą įgijo?

Jokiu būdu nesam įgiję tos geros formos. Ir tai labai gerai matosi mūsų statistiniuose rodikliuose – tiek klaidų kiekyje, tiek pataikymo procente. Tačiau link tos geriausios formos jau einame. Ir, faktas, kad į grupės varžybas jau norime atvykti jau geros formos.

REKLAMA
REKLAMA

Užsiminėte apie klaidas. Šiuo momentu jos dažnai yra linksniuojamos. Kodėl, jūsų galva, jos yra? Ar trūksta susižaidimo, ar su laiku jų mažės? 

REKLAMA

Yra kelios priežastys. Pirma, mes norime būti komanda, kuri po geros gynybos kuo greičiau pereina į greitą puolimą. Ypač, kada turime lengvesnį penketą, kai Domantas Sabonis žaidžia penktu numeriu – tai yra mūsų labai didelė persvara. Ir čia mes padarome tokių klaidų, kurių turėtume nedaryti. Ir, tikiu, kad mes jų nedarysime – kur atlikdami pirmą perdavimą kažkas kamuolį pameta. Tokias klaidas mes vadiname neišprovokuotomis – mes jas patys padarome. Tai, manau, mes tokias turime eliminuoti.

Kitas dalykas, kad kartais eksperimentuojame tais penketais kas su kuo galėtų žaisti, ir kai kurie iš jų nepasiteisina. Ir, faktas, kad jų mažės.

REKLAMA
REKLAMA

Sakote, kad tų eksperimentų bus mažiau – bet vežatės 14 žaidėjų. Kodėl toks skaičius? Kodėl ne 12?

Todėl, kad yra treniruočių procesas. Ir nenorime, kad treniruotėse kai kurie žaidėjai negautų pilno krūvio, o žaistų rotacijose.

Kitas dalykas, būna, kad kai pervažiuoji į kitą laiko juostą, kur yra didelis laiko skirtumas, kai kuriems žaidėjams būna problemų su aklimatizacija. Tai norime nuo to apsidrausti ir į pirmas rungtynes žengti šimtu procentų pasiruošę.

Prakalbote apie aklimatizaciją. Iš tikrųjų, skrydis bus ilgas, esate kažkokį planą parengę, kaip krepšininkus priversite miegoti?

(Juokiasi) Taip jau gausis, kad turėsime stengtis nemiegot. Nes išskrisime vakare ir atskrisime į vietą irgi vakare. Apie tai kalbėjome ir dar kalbėsime su krepšininkais ir bandysime žaidėjus žadinti, sugalvosime, ką nuveikti daugiau. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kalbant apie mūsų krepšininkus. Buvo daug kalbama apie Jono Valančiūno ir Domanto Sabonio duetą. Tačiau, pažiūrėjus statistiką, jie kartu žaisdavo tik apie 10 minučių. Čia toks planas ir bus juos tiek laikyti, ar planuojate vis ilgiau duoti kartu jiems pžaisti? 

Su treneriais daug diskutavome šiuo klausimu. Ir, kiek rungtyniavome, kai jie kartu, skaičiai rodo, kad tai mums atneša naudą.

Mes norėjome išbandyti ir kitus penketus, todėl to laiko tiek buvo jiems skirta. Antras dalykas, kad jie yra du mūsų geriausi žaidėjai ir būtų per didelė prabanga, kad jie keistų vienas kitą. Todėl, priklausomai nuo priešininko ir aplinkybių, manome, kad tas laikas bus daugiau nei 10 minučių. 

Kaip Dainius Adomaitis atsiliepia apie Marių Grigonį ir ar leis treneris Jonui Valančiūnui mėtyti tritaškius – žiūrėkite „Dienos komentare“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų