REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė jau trečiadienį leidžiasi į kelionę. Prieš išvykstant į tolimąją Aziją, komanda surengė paskutinę treniruotę Vilniuje.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė jau trečiadienį leidžiasi į kelionę. Prieš išvykstant į tolimąją Aziją, komanda surengė paskutinę treniruotę Vilniuje.

REKLAMA

Rinktinės treneris Dainius Adomaitis sako, kad jau padarė viską, ką planavo iki šio momento. Apie rinktinės pasiruošimą, kelionę ir tikslus ir kalbame su vyr. rinktinės treneriu Dainiu Adomaičiu.

Rusijos žiniasklaida ir Serbijos treneris sako, kad lietuviai jau įgijo formą ir atrodo gerai pasirengę. Ar ne per anksti mūsų krepšininkai gerą formą įgijo? 

Ne, nesame įgiję tos tikrai geros formos. Manau, kad tai gerai matosi mūsų statistiniuose rodikliuose: tiek klaidų kiekyje, tiek pataikymų procente. Tačiau link tos geriausios formos jau einame ir faktas, kad į grupės varžybas jau norime atvykti pasiruošę.

Užsiminėte apie klaidas, žinoma, šiuo metu jos dažnai yra linksniuojamos. Kodėl jos yra: dar trūksta susižaidimo, ar su laiku jų mažės? Ar yra ir kitų priežasčių?

REKLAMA
REKLAMA

Manau, yra kelios priežastys. Viena iš jų, kad norime būti komanda, kuri po geros gynybos kuo greičiau pereina į greitą puolimą. Ypač, kada turime lengvesnį penketą, kuriame Domantas žaidžia penktu numeriu – tai yra tikrai didelė mūsų persvara. Čia, deja, padarome klaidų, kurių neturėtumėme daryti. Ir aš tikiu, kad jų tikrai nebedarysime.

REKLAMA

Pavyzdžiui, atlikdami pirmą perdavimą, kažkas kamuolį pameta, bet tokias klaidas mes vadiname ne išprovokuotomis, o pačių. Turime jas panaikinti. Kartais eksperimentuojame dėl penketų: kas galėtų su kuo žaisti. Deja, būna ir tai nepasiteisina. Todėl eksperimentų mažės ir rungtynėse matysime žaidimo modelį, kas su kuo žais ir ką matysime čempionate.

Sakote, kad bus tų eksperimentų mažiau, bet vežatės 14 žaidėjų. Kodėl būtent tiek?

Norime, kad treniruočių procese, kai kurie žaidėjai negautų pilno krūvio, o žaistų rotacijoje. Kitas dalykas – kita laiko juosta. Dažnai būna ir aklimatizacijos problemų, ligų. Norime nuo to apsisaugoti. Į pirmas rungtynes norime išeiti pasiruošę 100 procentų.

Visą pokalbį žiūrėkite vaizdo siužete, o čempionato batalijas transliuos TV3 televizija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų