REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
33
Ugnės kelionių akimirkos (nuotr. asm. archyvo)

Kelionėms taupyti visą gyvenimą nereikia – keliauti galima pigiai. Tai įrodyti bando 21-erių tinklaraštininkė Ugnė Vertelytė. Ši mergina socialiniuose tinkluose dalinasi savo atrastais pigiais kelionių bilietais bei patarimais ir rekomendacijomis, ir tai ji daro visiškai nemokamai.

33

Kelionėms taupyti visą gyvenimą nereikia – keliauti galima pigiai. Tai įrodyti bando 21-erių tinklaraštininkė Ugnė Vertelytė. Ši mergina socialiniuose tinkluose dalinasi savo atrastais pigiais kelionių bilietais bei patarimais ir rekomendacijomis, ir tai ji daro visiškai nemokamai.

REKLAMA

„Čia tikriausiai sunkiausias klausimas, nes niekada pati nesuformuluoju, kas kitų akyse aš tiksliai esu. Pase parašyta, kad Ugnė Vertelytė, tai tiek žinau aiškiai. Šiuo metu man 21, dabar keliauju po Aziją, o gyvenau ir augau Anykščiuose pas močiutę“, – prisistato mergina.

Keliautoja savęs nevadina

Ugnė jau yra aplankiusi 53 pasaulio valstybes tarp kurių Islandija, Tailandas bei didžioji dalis Europos šalių. Tačiau mergina teigia, kad šis skaičius nieko neįrodo – ji jaučiasi pažinusi ne visas šalis, todėl teks dar daug takų minti vėl ir vėl, kad suprastų, ką jie nori papasakoti, bei priduria, kad savęs pavadinti keliautoja neapsiverčia liežuvis.

„Iki rimtos keliautojos statuso dar reikia ūgtelti, bet ne šalių skaičiumi, o kelionių rimtumu. Dabar tiesiog bastausi po pasaulį ir savo tinklaraštyje apie tai kalbu. O viso to misija - parodyti, kad gražioms, įdomioms ir auginančioms kelionėms aukso kalnų nereikia“, – teigia ji.

REKLAMA
REKLAMA

Kelionių džiaugsmą Ugnė patyrė lankydama kovų menus, kai kelis kartus per metus galėdavo išvykti į varžybas užsienyje. Pirmoji savarankiška kelionė buvo, kai jai tebuvo 11 metų – ji vyko į kovos menų čempionatą Olandijoje. Tada ji įsimylėjo keliones ir naudodavosi kiekviena proga kažkur nuvykti.

REKLAMA

Dalinasi atradimais

„Po kelionių grįžusi namo dažnai sulaukdavau klausimų „tai ką tėveliai dirba, kad tiek keliauti išeina?“. O į veidą, lyg šlapias skuduras, tėkšdavosi stereotipas – „keliauti brangu“. Bet gi kokia nesąmonė, ypač kai rankoj bilietas į Veneciją ir atgal – už dvidešimt eurų, o elektroniniam pašte laukia bilietas į Tailandą už šimtą“, – sako Ugnė.

Todėl ji nusprendė pigiais skrydžių pasiūlymais dalintis su draugais savo socialinių tinklų paskyrose, kol vienas vaikystės draugas pasiūlė idėją apie pigių skrydžių ir kitokių nei „viskas įskaičiuota“ kelionių puslapiu. Taip atsirado „Ananaso kelionės“.

REKLAMA
REKLAMA

„Puslapio funkcija paprasta – randu ir dalinuosi pačiais pigiausiais skrydžiais iš Lietuvos įvairiausiomis kryptimis, pasakoju, kaip ir kur įsigyti bilietus, kur pigiau apsistoti ir ką netradicinio galima nuveikti.

Keliauju po ne itin populiarias vietas populiariose kryptyse ir apie tai kalbu. Drąsinu žmones keliauti ir mokau, kaip tai padaryti dešimt kart pigiau ir įdomiau, nei siūlo agentūros“, – sako mergina.

Ugnė teigia, kad svarbiausia įvertinti savo norus ir biudžetą: ar lūkesčiai neprasilenks su galimybėmis. Aplankyti Maldyvų su 200 eurų nepavyks, tačiau tikrai galėsite turėti puikias atostogas Ispanijoje.

Merginos sukurtame puslapyje galima atrasti įvairių krypčių pasiūlymus: atrasti bilietus į pamėgtus Europos miestus, pavyzdžiui, į Milaną, Veneciją ar Paryžių, už 40 ar mažiau eurų, kompleksinius skrydžius, pavyzdžiui, Lietuva – Italija – Bulgarija – Vengrija – Vokietija – Lietuva nuo 160 eurų. Taip pat mergina ieško pigių bilietų pasiūlymų ir už Europos Sąjungos ribų – į JAV ar Azijos šalis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiais skrydžių ir kelionių pasiūlymais mergina dalijasi nemokamai – viskas veikia pirmumo principu: ji suranda pigias keliones, nurodo, kur jas įsigyti, o geriausios kainos bilietai atitenka tiems, kurie spėja įsigyti juos greičiausiai.

Pasikliauja širdimi

„Aš labai tikinti, bet ne religija, o savo širdies šauksmu. Tikiu, kad visi atsakymai slypi mumyse, tik reikia išmokti klausytis. Todėl - kur traukia širdis, ten keliauju. Dar niekada neteko nusivilti, nes atrodo kelionėje, nors ir neieškodama, randu būtent tai, ko tuo metu man trūksta.

Kartais ramybės, kartais priminimo, kad gražiausi gyvenimo dalykai ne apie patogumą, arba, kad net kebliausiose situacijose visada yra išeitis. Tada grįžus į kasdienybę taip lengva savimi pasitikėti ir dar lengviau džiaugtis tuo, ką turiu“, – savo mintimis dalinasi Ugnė.

REKLAMA

Šiuo metu ji vieši Azijoje. Pasak jos, Azija – didžioji merginos meilė, kur vos tik grįžusi namo, imdavo ieškoti bilietų atgal.

„Tada vieną dieną pagalvojau, o kam taip greit grįžti namo, jei nesinori? Tai ir nusipirkau bilietą į vieną pusę. Bet suprantu, kad namo grįžti teks, nes manęs laukia mano šuniukas Ananasė. Jos garbei ir pavadinau tinklaraštį. O ir ilgesys tikrai stipriai dusina“, – šypteli Ugnė.

Didžiausios klaidos

Mergina teigia, kad didžiausia jos klaida pradėjus keliauti buvo aklas pasitikėjimas kitų žmonių rekomendacijomis. „Neverta, nesąmonė, nesaugu, neįdomu“ – dėl šitų žodžių ne kartą atsisakė minties keliauti į pasirinktas šalis.

REKLAMA

„Pamenu prisiskaičiau komentarų apie Afriką, tai atrodė, kad jei stebuklingai pavyks šalį pasiekti, tai mirsiu antrą minutę iškėlus koją iš oro uosto. Kol vieną dieną nusispjoviau ir išvažiavau. „Jei mirsiu, tai mirsiu“ – galvojau kraudama kuprinę, bet nenumiriau. O nuo tada ramia širdim visur“, – sako ji.

Viena iš sudėtingiausių situacijų kelionėse Ugnę ištiko Tailande. Oro uoste jų lėktuvas nusileido viduryje nakties, o mergina apsiskaičiavusi, kad greitai turėtų išaušti rytas, sėdo į taksi ir nuvažiavo į savo nakvynės vietą. Iškilo tik viena problema – ji nežinojo tikslaus adreso.

„Pamenu važiuojam, kalbam, bandau išgąsdinti vairuotoją sakydama, kad esu kovotoja, nes ką gali žinoti, gal kažką sumąstęs. Dabar tai juokinga, bet tada atrodžiau sau rimtu ginklu. Po valandos važiavimo žiūriu, kad siaurėja keliukas, dingsta pastatai, džiunglės aplinkui, o jis atsisuka į mane ir sako – jau atvažiavom.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Padavė man mano kuprinę įspėdamas, kad vėjuota diena ir nesėdėčiau po medžiu, nes kai taip siūbuoja – būna gyvatės krenta. Išvažiavo, telefonas išsikrovęs, aplinkui nieko nėra, nebent tik tarakonai. Kur eiti – nežinau. Tą naktį miegojau gatvėj, galvą padėjus ant kuprinės ir besimelsdama, kad tik ant galvos nenukristų gyvatė“, – pasakoja mergina.

Keblios situacijos išlaisvina

Kita kebli situacija merginą buvo užklupusi Italijoje, kai mergina nusipirko netikrą autobuso bilietą į oro uostą. Atvažiavusi į stotį ji suprato, kad tokio bilieto, kaip pas ją, niekas nėra matęs, o visi kiti turi elektroninius bilietus.

Pradėjusi panikuoti, kad nespės į lėktuvą, pamato, kad pro ją pravažiavo reikiamas autobusas ir sustojo už 300 m. Ugnė pasileido bėgti, tačiau, jos nelaimei, likus vos keletui žingsnių autobusas pradėjo važiuoti tolyn.

REKLAMA

„Ačiū lietuviams, kad jų visur pilna, nes tautietė skridusi su manim į priekį, atpažino ir pro langą pamačiusi mano kryžiaus žygį paprašė vairuotojo sustoti. Aš įgriūdama pro duris rėkiau jam į veidą „Treviso airport“, o jis toks laimingas neskubėdamas atsiduso, nusišypsojo ir sako: „si“, – pasakoja Ugnė ir priduria, kad tai buvo įvykis, kuris priminė, kad gyvenime viskas nutinka taip, kaip ir turi būti.

Mergina atvirauja, kad visų svarbiausios yra kelionės savęs pažinimo link, nes patekus į keblią situaciją negalima slėptis, o reikia susiimti pačiam ir veikti.

„Kartais veikimas reikalauja perlipti baimes – pavyzdžiui pakalbinti nepažįstamą žmogų ar garsiai kalbėti užsienio kalba, net jei ne itin gerai moki. Nuostabu stebėti, kaip žaibiškai suveikia galva ir išgaruoja visos dvejonės. Būdami ne savo saugioje zonoje mes augame ir laisvėjame. O tada ir kasdieniame gyvenime pasidaro lengviau“, – teigia Ugnė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų