REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Yena Lau (32) pirmą kartą šia liga užsikrėtė prieš dvejus metus, stovyklaudama prie Loch Lomondo ežero Škotijoje, rašoma dailystar.co.uk. Žiaurus likimo pokštas lėmė, kad antrą kartą užkratą nešiojanti erkė jai įkando šiais metais, birželio mėnesį Kretoje, kur ji važiavo atsigauti po sunkios ligos.

Yena Lau (32) pirmą kartą šia liga užsikrėtė prieš dvejus metus, stovyklaudama prie Loch Lomondo ežero Škotijoje, rašoma dailystar.co.uk. Žiaurus likimo pokštas lėmė, kad antrą kartą užkratą nešiojanti erkė jai įkando šiais metais, birželio mėnesį Kretoje, kur ji važiavo atsigauti po sunkios ligos.

REKLAMA

Visažiste dirbanti moteris sako, kad jos jėgos jau senka – sunki liga pasiglemžė visą jos gyvenimą.

Kai erkė Yenai įgėlė pirmą kartą, gydytojai diagnozės nustatyti negalėjo ištisus metus, nepaisant to, kad moteris buvo prikaustyta prie lovos ir skundėsi daugiau nei 40 skirtingų simptomų.

Ji sako girdėjusi aštuonias skirtingas diagnozes ir besikonsultavusi su daugiau nei 50 medikų, kol galiausiai išsiaiškino, kad serga Laimo liga.

REKLAMA
REKLAMA

Šių metų birželį, po dvejus metus trukusių skausmų, škotė išsiruošė į kelionę į Kretą, norėdama atsigauti po sunkios ligos. Tačiau paskutinę atostogų dieną pakraupusi moteris ant dešinės rankos pastebėjo įkandimą – tai buvo užkrėstos erkės palikta žymė.

REKLAMA

Yena sako, kad po šio antrojo įkandimo jai prireikė vaistų nuo širdies, nuo Parkinsono ligos, steroidų, tiroidinių medikamentų, nuskausminamųjų ir imuninę sistemą stiprinančių vaistų.

Ji pasakoja: „Jaučiausi maždaug normaliai, viskas buvo gerai – daug šypsojausi, jaučiausi pati laimingiausia moteris pasaulyje, nes gavau antrą šansą gyventi. Paskutinę atostogų dieną pasižiūrėjau į dešiniąją ranką ir vėl pamačiau įkandimą. Į odą buvo įsisiurbusi erkė.

Stengiausi nepanikuoti ir negalvoti apie blogiausia, bet tada vėl pasireiškė simptomai ir visai palūžau.“

REKLAMA
REKLAMA

Yenos bėdos prasidėjo prieš dvejus metus, kai atostogaudama prie Loch Lomondo ežero Škotijoje ji pasigavo erkę. Tuo metu jokių su liga siejamų simptomų ji nepajuto, tačiau po šešių savaičių rimtai susirgo.

Anksčiau visažiste dirbusi moteris dabar desperatiškai ieško lėšų kelionei gydytis į Meksiką. Ji sako: „Anksčiau gyvenau nuostabų, nuotykių kupiną gyvenimą. Buvau laiminga, optimistiška, energinga, sėmiau gyvenimą pilna sauja.

Daug dirbau – vadovavau verslui ir buvau visažistė, ir staiga visas mano pasaulis sugriuvo man prieš akis – tegalėjau tik stebėti, kaip viskas žlunga ir kentėti tikras fizines kančias.“

Yena sako, kad daugelį mėnesių jai teko praleisti ligos prikaustytai prie lovos, o blogiausiu laikotarpiu jai prireikė invalido vežimėlio. Kartais ji jausdavosi geriau, bet blogiausiomis dienomis kančios buvo tiesiog neįsivaizduojamos. Ji teigia, kad taip gyventi neįmanoma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moteris priduria: „Dažnai skaitau Laimo ligos forumus – juose minima Meksikoje esanti klinika.“ Kai jaučiasi prastai, Yenai prireikia sesers pagalbos, kai ji nori išsiplauti galvą, o norėdama judėti ji turi sėstis į invalido vežimėlį.

Pasak Didžiosios Britanijos sveikatos tarnybos, Laimo liga yra nesunkiai išgydoma antibiotikais, jei pastebima laiku. Tačiau kai kuriems pacientams antibiotikai nepadeda – tuomet žmonės lieka priversti kęsti nesiliaunantį skausmą, išsekimą, atminties sutrikimus ir stiprius galvos skausmus.

Yena dirbti nustojo prieš dvejus metus – ji sako, kad po truputį prarado visus draugus, kadangi niekada negalėjo su jais susitikti. Dabar ji nori keliauti gydytis į Meksiką – tam prireiks 25 000 svarų, todėl moteris sukūrė „Go Fund Me“ puslapį lėšoms rinkti. Pirma kelionė jos laukia spalio mėnesį – iki tada jai reikia 3 000 svarų.

Ji sako: „Visas savo gyvenimo santaupas išleidau vizitams pas privačius gydytojus ir įvairioms terapijoms, bet Didžiojoje Britanijoje jokio gydymo nuo Laimo ligos nėra. Man tiesiog dingo noras gyventi. Buvau visiškame dugne ir nemačiau, kaip galėčiau iš čia išsikapanoti. Tuomet nusprendžiau, kad privalau nepasiduoti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų