REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dainius Adomaitis po Lietuvos rinktinės pralaimėjimo Serbijos krepšininkams kalbėjo apie savo komandos problemas.

Dainius Adomaitis po Lietuvos rinktinės pralaimėjimo Serbijos krepšininkams kalbėjo apie savo komandos problemas.

REKLAMA

Lietuviai šeštadienį Belgrade 68:72 pripažino šeimininkų pranašumą.

„Nepatinka klaidų skaičius. Mes dar tik pratinamės žaisti kartu, Valančiūnas ir Sabonis pirmą kartą dviese buvo aikštėje, bet norėtųsi mažiau klaidų. Serbai klaidas labai greitai verčia taškais. Vien po mūsų klaidų jie pelnė 20 taškų.

35 minutes gerai kontroliavome žaidimą, bet po to varžovai pradėjo žaisti agresyviau, o mes priėmėme blogus sprendimus“, – sakė D.Adomaitis.

Specialistas sakė, kad norėjo ilgiau aikštėje laikyti kartu D.Sabonį ir J.Valančiūną, bet viską jaukė žaidėjų asmeninės pražangos.

„Planavome, kad jie daugiau žais kartu, bet neišėjo nė 10 minučių. Norėjosi turėti daugiau medžiagos, bet taip gavosi. Laukiame kitos dvikovos“, – kalbėjo treneris.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau kaip jiems sekėsi žaisti per 10 minučių?

„Gerai. Turėjome tada pranašumus ir juos išnaudojome. Serbai taikėsi prie mūsų, jie spaudėsi baudos aikštelėje ir mūsų sprendimai buvo neblogi. Dar trūko greičio, bet tai turi ateiti“, – sakė D. Adomaitis.

REKLAMA

D. Sabonis po teisėjų sprendimų neslėpdavo priekaištų, bet D.Adomaitis teigė, kad toks teisėjavimas irgi yra naudingas.

„Faktas, kad trečiajame kėlinyje turėjome galimybę atitrūkti ir tie švilpukai buvo kaip žaidžiant išvykoje. Bet manau, kad pasiruošime tai yra gerai, nes su tokia agresyvia gynyba susidursime ir pasaulio čempionate. Kanada, Australija, tas pats Senegalas – jie taip pat žaidžia tokia gynyba. Mums tai yra gerai“, – svarstė specialistas.

Kodėl nežaidė Žygimantas Janavičius ir Eimantas Bendžius?

„Labai sunku išrotuoti 13 žaidėjų, kai taip vyksta rungtynės ir turime idėjų, kurias norime įgyvendinti. Trečio ketvirčio pabaigoje ir ketvirtojo pradžioje jau nesinorėjo mesti tų žaidėjų į ugnį“, –kalbėjo treneris.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų