REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį šeštadienį TV3 televizijos žiūrovus iš lovų vėl vers vasaros ritualu tapusi kulinarinių kelionių laida „Maisto kelias“. Vedėjų trijulė Ilona, Bilas ir Dilanas leisis jau į septintąją kelionę – šįkart po Vilniaus apskritį.

Šį šeštadienį TV3 televizijos žiūrovus iš lovų vėl vers vasaros ritualu tapusi kulinarinių kelionių laida „Maisto kelias“. Vedėjų trijulė Ilona, Bilas ir Dilanas leisis jau į septintąją kelionę – šįkart po Vilniaus apskritį.

REKLAMA

Tačiau laidos vedėjai – ne tik profesionalūs ragautojai ir gero maisto mėgėjai, bet ir puikūs kulinarai, tad kelionės metu jie sumanė kepsninėje iškepti gardų šokoladinį pyragą su vienu slaptu ir netradiciniu ingredientu – majonezu.

Keliaujant po Vilniaus apskritį, laidos vedėjai apsilankė kulinarinėje studijoje „Čiop Čiop“ ir įsikūrę aukštai ant stogo įrengtoje terasoje, užsikūrė juos visuomet kelionėje lydinčią keraminikę kepsninę.

Pasirodo Ilona, per ilgus kulinarinėje laidoje „Virtuvės istorijos“ darbo metus, susibičiuliavo su šiame regione gaminamo majonezo „Vilnius“ technologe, kuri atskleidė ne vieną majonezo gamybos paslaptį. Tad trijulė pasiryžo išbandyti majonezą pasigaminti patys – tam reikėjo kelių kiaušinių, aliejaus, šlakelio citrinų sulčių, druskos pagardinimui ir tvirtų rankų ilgam masės plakimui.

REKLAMA
REKLAMA

Su iššūkių Ilonas, Bilas ir Dilanas susitvarkė puikiai, o šokoladinis tortas, į kurio tešlą įeina majonezas, gavosi toks gardus, jog „Maisto kelio“ vedėjai nusprendė pasidalinti receptu.

REKLAMA

Šokoladinis pyragas su majonezu

Ingredientai: 200 g miltų; 70 g kakavos be cukraus; 1 a. š. kepimo miltelių; 50 g šokolado; 3 vnt. kiaušinių; 200 g cukraus; 3 g vanilinio cukraus; 150 g majonezo „Vilnius“; 200 g vandens.

Gamyba:

Dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi. Šokoladą ištirpinkite ir sumaišykite su kambario temperatūros majonezu „Vilnius“. Į kiaušinių masę po truputį įmaišykite miltus ir vandenį (berkite miltų, išmaišykite, pilkite vandens, vėl išmaišykite ir taip toliau). Pabaigoje įmaišykite majonezą su šokoladu. Tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

REKLAMA
REKLAMA

Palaukite, kol truputį atvės, išimkite iš formos ir viršų aptepkite tirpintu juodu šokoladu. Skanaus! Vilniaus apskrities kulinariniai atradimai

Pirma „Maisto kelio“ komandos stotelė – Vilniaus miesto širdyje, bet nuostabios gamtos apsuptoje vietoje įsikūręs poilsio ir pramogų centras „Belmontas“.

Beveik du dešimtmečius skaičiuojantis „Belmontas“ didžiuojasi ne tik išpuoselėta gamta, restoranais, net 14 prabangiais eksponatais išpuoštų salių, bet ir ilgaamže istorija. Su čia esančiais architektūriniais objektais ir žymiojo „Belmonto“ vandens malūno veikimo principu trijulę laidoje supažindins architektas Ričardas Stulpinas, o pasivaikščiojus bei maloniai pabendravus, jis pakvies susipažinti ir su čia gaminamais kulinariniais šedevrais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Belmonte“ veikia lietuvišką alų bei girą gaminantis bravoras, naminį maistą kiekvieno skoniui siūlantys restoranai bei dvi lauko kavinės, todėl vedėjų ir lauks tikra gurmaniška puota – stalą nuklos vieno kąsnio užkandžiai, dūmo kvapo šonkauliai, salotos su rūkyta antiena, tuno kepsnys, antienos konfi bei kiaulienos nugarinė.

„Galime pasiūlyti ir tikrąją lietuvišką virtuvę iš bulvinių patiekalų, ir grilio vaišių, ir gurmanišką asortimentą. Svečių norai mums yra įsakymas. Iš viso turime daugiau nei 120 pozicijų, kurias galime pasiūlyti savo svečiams. Per ilgą patirtį visą tai patys išragavom ir pasitikim tais patiekalais“, - laidoje pasakos „Belmonto“ pardavimų vadovas Paulius Sinkevičius.

REKLAMA

Tęsiant kelionę, „Maisto kelio“ trijulė vyks į Vilniaus Naujamiesčio rajone pūpsantį restoraną „Senoji trobelė“, kuris garsėja tradicine lietuviška virtuve ir protėvių laikus menančiais receptais.

Šio restorano nepralenkia ir žymūs Lietuvos žmonės – laidoje čia atrastais mėgstamiausiais patiekalais dalinsis menininkai Algirdas ir Remigijus Gataveckai bei verslininkai Romualdas ir Alesia Mačiuliai, o laidos vedėjus pasitikęs, didžiulę patirtį maitinimo sferoje sukaupęs bei pats mielai svečius aptarnaujantis restorano šeimininkas Jurijus Marševskij pakvies pasigardžiuoti cepelinais su elniena, elnienos troškiniu su bruknėmis bei ėriuko blauzdelėmis.

REKLAMA

„Dalis receptų yra iš močiutės skrynios, dalis mūsų pačių kurtų. Daug užsieniečių, atvykę į Lietuvą, nori pažinti šį kraštą, o maistas yra didelė dalis čia vyraujančios kultūros, todėl tikrai stengiamės, kad kiekvienas apsilankęs išeitų su geriausiais įspūdžiais apie lietuvišką virtuvę“, - laidoje pasakos Jurijus.

Keliaujant po Vilniaus apskritį, nevalia aplenkti ir neatsiejamos sostinės apskrities dalies – Trakų. Čia Ilona, Bilas ir Dilanas aplankys šokolado manufaktūrą ir muziejų „AJ šokoladas“, kur šokoladas, pagal belgiškas tradicijas, gaminamas rankomis, o daugelis saldainių receptų sukurti paties šokoladinės įkūrėjo Algimanto Jablonsko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasitikęs laidos vedėjus, Algimantas pakvies juos pasidairyti po pirmąjį šokoladinių skulptūrų muziejų Lietuvoje.

Muziejuje galima išvysti net keturis skirtingos tematikos kambarius ir 100 skirtingų skulptūrų, kurioms sukurti prireikė net dviejų tonų balto, juodo bei pieniško šokolado. Po turo, Algimantas pakvies į šokolado gaminimo edukaciją, kurioje vedėjų lauks neišdildomi įspūdžiai. Ilona, Bilas ir Dilanas savo akimis išvys, kaip gimsta jų pamėgti saldainiai bei patys išmėgins juos pagaminti,

„Jūs šiandieną tapote šokolado ekspertais, turėsite tai paliudijantį dokumentą ir bet kada galėsite ateiti į „AJ šokoladą“ ir dirbti mūsų kompanijoje“, - juokaus Algimantas, įteikdamas laidos vedėjams tai patvirtinančius pažymėjimus.

REKLAMA

Antrą sezoną startavusi kulinarinių kelionių laida „Maisto kelias“ ir vėl žiūrovus kviečia atsikelti nuo sofos, susiruošti kelionei ir kartu su kompanija vykti į gražiausias šalies vietas, kur jų laukia ne tik įdomios istorijos ir pažinimas, bet ir skaniausi patiekalai.

„Maisto kelias“ – tarsi Lietuvos kulinarinio turizmo gidas, padėsiantis žiūrovams lengviau išsirinkti, ką nuveikti bei kur skaniai pavalgyti šią gražią, šiltą vasarą. „Maisto kelias“ – šeštadieniais, 10 val. tik per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų