REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Futbolo fiesta – jau ant nosies. Rugpjūčio 9-tą, prasidės 28-asis populiariausios pasaulyje Anglijos „Premier“ lygos sezonas. Futbolo gerbėjai Lietuvoje pamatys per 200 rungtynių tiesiogiai. Jau šį sekmadienį sirgalių lauks itin gardus desertas – „Manchester United“ ir Londono „Chelsea“ dvikova.

Futbolo fiesta – jau ant nosies. Rugpjūčio 9-tą, prasidės 28-asis populiariausios pasaulyje Anglijos „Premier“ lygos sezonas. Futbolo gerbėjai Lietuvoje pamatys per 200 rungtynių tiesiogiai. Jau šį sekmadienį sirgalių lauks itin gardus desertas – „Manchester United“ ir Londono „Chelsea“ dvikova.

REKLAMA

Šiemet ir vėl čempiono titulą gins „Manchester City“ klubas, kuris stipriausiu šalyje tapo antrus metus iš eilės. Daugelio futbolo specialistų nuomone, grumtynės dėl nugalėtojo titulo vėl bus labai aršios. Praėjusiame čempionate „Liverpool“ nuo „miestiečių“ atsiliko tik vienu tašku.

Į mūšį dėl čempiono vardo gali įsitraukti ir Londono „Tottenham Hotspur“ futbolininkai. Jie praėjusiame čempionate buvo ketvirti. Itin atkakli kova turėtų vykti dėl vietos pirmajame ketverte, kuris garantuoja bilietą į UEFA Čempionų lygą. Grumtynėse dėl pirmųjų keturių pozicijų realiausiai vėl turėtų dalyvauti šeši galingiausi klubai.

REKLAMA
REKLAMA

Anglijos pirmenybėse išvysime tris naujokes. Į elitinę lygą sugrįžo „Norwich City“, Birmingemo „Aston Villa“ (abi po 3 metų pertraukos) ir „Sheffield United“ (net po 12 metų) komandos. Šios ekipos pakeis į žemesnį divizioną iškritusius „Cardiff City“, Londono „Fulham“ ir „Huddersfield Town“ klubus.

REKLAMA

Tai bus pirmas sezonas, kai rungtynių arbitrai galės naudotis VAR (angl. Video Assistant Referee) technologija. Be to, pirmąsyk bus beveik dviejų savaičių pertrauka (vasario 9-21 dienomis). Čempionatas baigsis 2020 metų gegužės 17-tą.

Praėjusį sezoną „Premier“ lyga neturėjo sau lygių pasaulyje. Abiejų pajėgiausių Europos klubų turnyrų finaluose kovėsi Anglijos ekipos. UEFA Čempionų lygos lemiamame mače susitiko „Liverpool“ ir „Tottenham Hotspur“, o UEFA Europos lygos – Londono „Arsenal“ ir „Chelsea“.

Ateinančius tris sezonus tiesioginėmis transliacijomis galės mėgautis sporto kanalų „TVPlay Sports“ ir „TVPlay Sports+“ bei didžiausios vaizdo transliacijų platformos internetu „TVPlay Premium“ žiūrovai. Futbolo gerbėjai pamatys per 200 rungtynių. Praėjusį sezoną parodyti net 204 mačai, iš jų 203 buvo galima stebėti tiesiogiai. Daugiausia Lietuvos žiūrovų stebėjo sausio 3 d. vykusią dvikovą dėl pirmos vietos lentelėje tarp “Manchester City” ir “Liverpool”, kurioje pergalę 2-1 iškovojo „miestiečiai“ ir nuo tada nebeužleido lyderio pozicijos iki pat čempionato pabaigos.

REKLAMA
REKLAMA

Šiame sezone šeštadieniais „Premier“ lygos rungtynės prasidės 14.30, 17.00 ir 19.30 val., sekmadieniais – 16.00 ir 18.30 val., o kitomis dienomis – 22.00 val. Tiesioginės transliacijos prasidės 15 minučių prieš mačą.

Šį savaitgalį per tvplaypremium.lt ir „TVPlay Sports“ futbolo aistruolių dėmesiui – šešios dvikovos. Didžiausią susidomėjimą kelia „Manchester United“ ir „Chelsea“ akistata. Mančesterio klubas praėjusį sezoną patyrė fiasko, užėmė šeštąją vietą ir nepateko į UEFA Čempionų lygos varžybas. Tuo tarpu „Chelsea“ futbolininkai liko treti.

2018-2019 m. pirmenybėse komandos abu kartus išsiskyrė taikiai – 2:2 ir 1:1. Šios ekipos praėjusį sezoną dar grūmėsi „FA Cup“ turnyre. Tuomet 2:0 laimėjo „raudonieji velniai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per visą klubų istoriją jie tarpusavyje susitiko 183 kartus. 78-eriose rungtynėse stipresnis buvo „Manchester United“, 54-eriose – „Chelsea“, o 51-erios baigėsi lygiosiomis. Tačiau „Premier“ lygoje pranašumą turi „aristokratai“ – 18 pergalių, 15 pralaimėjimų, 21 lygiosios.

Tiesa, „Chelsea“ Mančesterio „Old Trafford“ stadione jau labai ilgai negali laimėti. Pastarąjį kartą Londono futbolininkai šeimininkus ant menčių patiesė 2013 metų gegužę (1:0). Po to „Premier“ lygoje „raudonieji velniai“ namie „Chelsea“ komandą nugalėjo du sykius, o keturiuose mačuose buvo užfiksuotas taikus rezultatas.

Po praėjusio sezono „Chelsea“ gretas paliko vienas lyderių Edenas Hazardas. Belgas persikėlė į Madrido „Real“. Londono ekipą ėmė treniruoti buvęs ilgametis „Chelsea“ žaidėjas Frankas Lampardas. Jis pakeitė į Turino „Juventus“ išvykusį Maurizio Sarri.

REKLAMA

„Raudonųjų velnių“ svarbiausias naujokas – Anglijos rinktinės gynėjas Harry Maguire‘as, anksčiau atstovavęs „Leicester City“.

Tiesioginių transliacijų tvarkaraštis:

rugpjūčio 9 d.

21.45 val. „Liverpool“ – „Norwich City“;

rugpjūčio 10 d.

14.20 val. „West Ham“ – „Manchester City“;

16.50 val. „Crystal Palace“ – „Everton“,

19.20 val. „Tottenham Hotspur“ – „Aston Villa“;

rugpjūčio 11 d.

15.50 val. „Newcastle United“ – „Arsenal“,

18.15 val. „Manchester United“ – „Chelsea“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų