REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos krepšinio rinktinė sekmadienį įsirašė pirmąją pergalę pasirengimo Pasaulio krepšinio čempionatui cikle.

Lietuvos krepšinio rinktinė sekmadienį įsirašė pirmąją pergalę pasirengimo Pasaulio krepšinio čempionatui cikle.

REKLAMA

Pirmoje rungtynių pusėje kaip lygūs su lygiais kovoję Suomijos krepšininkai neatrodė, kad yra nusiteikę lengvai atiduoti pergalę. Ūgio pranašumo neturintys skandinavai ne tik sėkmingai dvigubino gynybą prieš Domantą Sabonį, bet ir pataikė sudėtingų tritaškių per lietuvių iškeltas rankas.

Visgi „Indiana Pacers“ talento perimtas kamuolys ir pasiaukojantis žaidimas antrojo kėlinio paskutinėmis sekundėmis davė tonusą prieš antrąją rungtynių dalį.

Šio dėjimo savotiškai įkvėpti Lietuvos krepšininkai kaip ant sparnų pradėjo trečiąjį kėlinį, kurio pradžioje vėl ant lanko pakibo tas pats Sabas, o kitoje atakoje galingu dėjimu pasižymėjo aikštėje pirmą kartą pasirodęs Arnas Butkevičius. Savo aikštės pusėje jis taip pat nesnaudė ir išrašė du efektingus blokus.

D. Sabonio dėjimą žiūrėkite:

Puikiai kėlinį pradėjo ir veteranas Paulius Jankūnas, žaidimu nugara užmigdęs varžovą ir atlikęs meistrišką perdavimą kertančiam Butkevičiui. Kitame epizode Pauliaus jau klaidinančiais judesiais pamokė mažiau patyrusį Suomijos rinktinės aukštaūgį.

REKLAMA
REKLAMA

Antrą rungtynių pusę kaip iš vadovėlio pradėjo ir M. Kuzminskas. Lyg su vėjeliu į greitas atakas šuoliavęs naujasis Pirėjo „Olympiacos“ pirkinys vieną ataką užbaigė dejimu, o kitoje pademonstravo klaidinančių judesių arsenalą bei išmaudė tiesioginį oponentą.

REKLAMA

Po rungtynių M. Kuzminskas tikino, jog prieš trečią ketvirtį kitaip nusiteikė ir patys žaidėjai, kurie norėjo gausiai susirinkusiems klaipėdiečiams padovanoti įtikinančią pergalę.

„Visi norėtume, kad būtų ne tik trečias kėlinys toks, bet ir visos rungtynės. Kada išeini ir nuo pirmų minučių leidi suprasti varžovams, kas yra šeimininkas“, – teigė ekipos senbuvis. Šį kėlinį Dainiaus Adomaičio auklėtiniai užbaigė rezultatu (26:13) ir atitrūko nuo varžovų 67:44.

Visas rinktinės kovas kaip ir patį pasaulio čempionatą, tiesiogiai galėsite stebėti naujienų portale tv3.lt! Tiesioginės visų varžybos transliacijos taip pat bus rodomos per TV3, TV6, TVPlay ir TVPlay Sports.

M. Kuzminsko mintys po rungtynių:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų