REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jaunas ir nepatyręs vairuotojas, sukėlęs automobilio avariją ir pražudęs kartu su juo važiavusią lietuvę, už savo poelgį privalės atsisveikinti su laisve.

Jaunas ir nepatyręs vairuotojas, sukėlęs automobilio avariją ir pražudęs kartu su juo važiavusią lietuvę, už savo poelgį privalės atsisveikinti su laisve.

REKLAMA

Šią savaitę baigta narplioti byla dėl 17-metės lietuvės Mereditos Kelmelytės mirties – ji patyrė sunkią galvos traumą praėjusių metų balandžio 18-ąją eismo įvykio metu Pytchley kaimelyje, esančiame už 25 mylių į pietvakarius nuo Peterborougho.

Lietuvaitė sėdėjo automobilyje „Vauxhall Corsa“, kuris posūkyje nuslydo nuo kelio ir rėžėsi į medį.

Nutarta, kad tiesioginis tragiško įvykio kaltininkas yra automobilį vairavęs Joe Plimmeris – vaikinui tuo metu buvo irgi 17 metų, vairuotojo pažymėjimą jis buvo gavęs 14 savaičių.

Bylos nagrinėjimo metu išsiaiškinta, kad kompanija – vairuotojas, Meredita Kelmelytė ir dar du jaunuoliai – nuvažiavo į Ketteringo miestelyje esantį greitojo maisto restoraną, ten pavalgė ir išvažiuodami pamatė juos sužavėjusį sportinį „Nissan“ automobilį.

REKLAMA
REKLAMA

Joe Plimmeris ėmė jį persekioti ir važiavo kur kas didesniu nei leistina greičiu, nepatyręs vairuotojas kelio posūkyje nesuvaldė automobilio. Kaip nustatė ekspertai, „Vauxhall“ greitis prieš smūgį į medį buvo 63 mylios per valandas, nė vienas iš viduje buvusių žmonių nesegėjo saugos diržų.

REKLAMA

Sunkias galvos traumas patyrusi Meredita Kelmelytė žuvo įvykio vietoje, o vairuotojas ir keleiviai atsipirko lengvesniais sužeidimais.

Šią savaitę Northamptono Karūnos teismas paskelbė, kad Joe Plimmeris prie vairo elgėsi neatsakingai ir netgi pavojingai.

Už tai jam skirta 9 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, kurią vaikinas privalės atlikti jaunųjų nusikaltėlių auklėjimo įstaigoje, iš jo atimta teisė vairuoti, norėdamas ją atgauti privalės iš naujo laikyti egzaminus.

Prieš nuosprendį teisme pagarsintas ir velionės lietuvaitės motinos pranešimas, kuriame ji savo dukrą vadino „saulės spindulėliu, apie kurią galvoja kiekvieną sekundę“. Moteris taip pat pareiškė, jog kaltininko veide mato atgailą ir jo nepasmerkė: Joe Plimmeris po tragedijos susitiko su ja.

Vaikinas pareiškė, jog dėl savo poelgio labai gailisi ir norėtų „susikeisti vietomis“ su velione jei tik tai būtų įmanoma.

Šaltinis: anglija.today

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų