REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva nevėluoja su kandidato į eurokomisarus paieškomis, sako prezidentas Gitanas Nausėda.

Lietuva nevėluoja su kandidato į eurokomisarus paieškomis, sako prezidentas Gitanas Nausėda.

REKLAMA

„Tikrai ne (nevėluoja – BNS), sukeliama isterija lygioje vietoje, jokie sprendimai dar nepriimti. Gal būtų buvę geriau, jei mes būtume anksčiau tas kandidatūras suradę, bet tikrai nėra taip, kaip teigiama, kad mes dabar prie trupinių sėdime ir viskas jau išsidalinta“, – šeštadienį žurnalistams Ariogaloje sakė G. Nausėda.

REKLAMA
REKLAMA

Šalies vadovas taip pat teigė, jog ne tiek svarbu, vyras ar moteris būtų deleguojama į šią poziciją, svarbu, kad Lietuva gautų „savęs vertą postą“.

REKLAMA

„Jei gauna arba vyras, arba moteris gerą postą, tai yra svarbiausias kriterijus. Lietuva turi turėti savęs vertą postą. Lytis taip pat svarbu, bet sutikime, kad svarbiausia, kad mes išrinktume tinkamą to posto žmogų ir jis galėtų reikšmingą komisaro postą gauti“, – pažymėjo G. Nausėda.

Prezidentas šią savaitę su premjeru Sauliumi Skverneliu aptarė eurokomisaro delegavimą, tačiau konkrečios pavardės po susitikimo nebuvo įvardintos.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidento atstovas spaudai Aistis Zabarauskas tuomet teigė, jog Lietuva gautų geresnį portfelį naujoje Europos Komisijoje (EK), jeigu pateiktų moters kandidatūrą.

Žiniasklaida rašė, kad naujos EK vadovė Ursula von der Leyen laišku prezidentui paragino Lietuvą pasiūlyti kandidatę moterį.

Valdantieji „valstiečiai“ yra pasiūlę į EK siųsti ekonomikos ir inovacijų ministrą Virginijų Sinkevičių, tačiau A. Zabarauskas patvirtino, kad „konsultacijos vyksta ne tik dėl vienos pavardės“.

Vyriausybė kandidatą į Europos Komisiją teikia suderinusi jį su prezidentu ir Seimu.

Nauja Europos Komisija formuojama po gegužę vykusių Europos Parlamento rinkimų.

Kadenciją baigiančioje komisijoje dirba už sveikatą ir maisto saugą atsakingas komisaras Vytenis Povilas Andriukaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų