REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Galima įsigyti įvairiausių odos priežiūros priemonių, kurios padeda palaikyti odos drėgmę.Tačiau prieš pradedant leisti pinigus vertėtų gerai išsiaiškinti, ką dedame į savo organizmą.

Galima įsigyti įvairiausių odos priežiūros priemonių, kurios padeda palaikyti odos drėgmę.Tačiau prieš pradedant leisti pinigus vertėtų gerai išsiaiškinti, ką dedame į savo organizmą.

REKLAMA

Jei naudojate priemones su hialuronine rūgštimi ir retinoidai, jie neabejotinai pagerina odos būklę, bet panašų poveikį suteikti gali ir keletas nežymių mitybos pokyčių.

Gydytoja Sophie Shotter pateikė mums savo rekomendacijas.

Nepamirškite septynių vaisių ir daržovių porcijų per dieną

Gydytoja Sophie rekomenduoja subalansuotą mitybą ir valgyti septynias, o ne penkias, vaisių ir daržovių porcijas per dieną, kad gautumėte visus reikalingus vitaminus ir mineralus, kurių reikia jūsų odos sveikatai.

„Rekomenduoju rinktis įvairiausių spalvų ir rūšių vaisius ir daržoves.“ – sako ji. – „Tačiau šiandieninės daržovės nėra tokios pačios kokybės, kaip prieš 50 metų – pasikeitė ūkininkavimo pobūdis, dirvožemiams nebeleidžiama pailsėti, kaip anksčiau, o tai reiškia, kad maistingųjų medžiagų daržovėse yra mažiau. Todėl neprošal atsargas papildyti gerais multivitaminais.“

REKLAMA
REKLAMA

Rinkitės saldžiąsias bulves

Saldžiąsias bulves būtina paminėti atskirai, nes jose yra labai daug skaidulų ir maistingųjų medžiagų, vitamino C, magnio, kalio ir vitaminų B3, B5 ir B6. Tačiau dažniausiai šios daržovės liaupsinamos dėl jose esančio vitamino A – vienoje saldžiojoje bulvėje yra daugiau nei dviguba dozė rekomenduojamos kasdienės vitamino A normos, o tai yra labai naudinga ląstelių ir audinių vystymuisi. Jei negaunate pakankamai vitamino A, gali susilpnėti oda ir kiti audiniai, pavyzdžiui, dėl išsausėjimo.

REKLAMA

Vartokite daugiau sveikųjų riebalų

Omega 3 ir 6 aliejai, kurių yra riebioje žuvyje, o taip pat avokaduose ir riešutuose, teikia sveikoms ląstelių membranoms reikalingas sočiąsias rūgštis, o jos padeda odai susikurti barjerą, kuris palaiko tinkamą drėgmės lygį odos viduje ir į vidų nepraleidžia nepageidaujamų medžiagų. Jei jūsų oda labai sausa, gydytoja Sophie rekomenduoja vartoti Omega 3 papildus.

Įsigykite kolageno papildų

Be multivitaminų ir Omega 3 papildų, gydytoja Sophie rekomenduoja įsigyti ir kolageno papildų. „Kolagenas – tai stambus baltymas, kuris vartojamas gėrimo forma ar milteliais susiskaido virškinimo sistemoje ir išleidžia aminorūgštis, kurias organizmas naudoja dėl įvairiausių priežasčių. Geras kolageno papildas odai turėtų susidėti iš suskaidyto kolageno, kurį ne jokių trukdžių sugeria žarnyno sienelės. Tokios kolageno dalelės organizme sudaro įspūdį, kad kūnas serga bei stimuliuoja gydomuosius mechanizmus, o tai dar vienas būdas „įjungti“ fibroblastines ląsteles. Šios ląstelės yra labai reikalingos odos drėkinimui.

Gerkite daug vandens

Tai turbūt jau esate girdėję daugybę kartų, bet per dieną išgerti du – tris litrus vandens yra pats efektyviausias būdas odą drėkinti iš vidaus. Vis dėlto, gydytoja Sophie vandenį laiko „vyšnaite ant torto“, lyginant su kitomis rekomendacijomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų