REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos plaukimo padangę po Pietų Korėjoje prabėgusio pasaulio čempionato temdo vidinių nesutarimų debesys. Plaukikė Ugnė Mažutaitytė viešoje erdvėje prabilo apie konfliktą su rinktinės trenere Ina Paipeliene, tuo tarpu federacija pradėjo grasinti teismais žiniasklaidai, kuri išplatino viešą sportininkės įrašą „Facebook“ paskyroje.

Lietuvos plaukimo padangę po Pietų Korėjoje prabėgusio pasaulio čempionato temdo vidinių nesutarimų debesys. Plaukikė Ugnė Mažutaitytė viešoje erdvėje prabilo apie konfliktą su rinktinės trenere Ina Paipeliene, tuo tarpu federacija pradėjo grasinti teismais žiniasklaidai, kuri išplatino viešą sportininkės įrašą „Facebook“ paskyroje.

REKLAMA

Pasak U.Mažutaitytės, konfliktas kilo, kai I.Paipelienė daugelio žmonių akivaizdoje pasakė, jog sportininkės „leškos“ yra storos.

„Atėjo laikas, kuomet nebegaliu tylėti, ir kaip sportininkė atstovaujanti visas moteris sporto pasaulyje, jaučiu pareigą prabilti viena svarbia tema.

Dieną prieš startą pasaulio čempionate, sulaukiau itin žeminančios replikos. Lietuvos plaukimo federacijos vyriausioji trenerė Ina Paipelienė priešais mano komandą, draugus bei personalą, garsiai pakomentavo apie mano išvaizdą, pavadindama mano „leškas“ storomis.

REKLAMA
REKLAMA

Tai buvo neprofesionalu ir žema, komentuoti apie mano išvaizdą DIENĄ PRIEŠ mano svarbiausią gyvenimo startą. Apskritai, laidyti bet kokius komentarus apie žmogaus kūną prieš kitus, yra NEPRIIMTINA. Kitą dieną po mano 200 m nugara starto sulaukiau trenerės atsiprašymo“, – viešai rašė U.Mažutaitytė.

REKLAMA

Sportininkė pridėjo, kad gavo daugybę palaikymo žinučių iš merginų, kurios per savo karjerą taip pat kentė užgauliojimus dėl svorio.

Tuo tarpu LPF pirmadienį išplatino savo poziciją, kurioje neneigė, jog I.Paipelienė U.Mažukaitytės „leškas“ išvadino storomis, bet situaciją nušvietė kitaip.

„Reaguodami į žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją dėl Lietuvos rinktinės trenerei Inai Paipelienei plaukikės Ugnės Mažutaitytės metamų kaltinimų, informuojame, jog ji yra netiksli, šališka, klaidinanti ir šmeižikiška.   Spaudoje minimas pokalbis įvyko 2019 m. liepos 25 d. plaukikų apšilimo zonoje po pasibaigusios 4x100 m kombinuotos mišrios estafetės, kurioje Lietuvos rinktinės sudėtyje startavo ir Ugnė Mažutaitytė. Pokalbis vyko viešoje erdvėje, bet jis nebuvo viešas. Pokalbyje dalyvavo plaukikė U. Mažutaitytė, trenerė I. Papelienė ir Lietuvos plaukimo federacijos prezidentas Emilis Vaitkaitis. Kiek atokiau stovėjo rinktinės masažuotoja Lina Katelytė, kuri neišgirdo pokalbio. Dar atokiau mankštinosi kiti rinktinės plaukikai.   Tai buvo darbinis atsakymas į U. Mažutaitytės užduotą klausimą: „Koks buvo mano startas?“. Į užduotą klausimą trenerė I. Paipelienė atsakė: „Su tokiom leškom gero starto nepadarysi, aš esu sena, ir tai mano leškos turi daugiau raumenų“. Pokalbyje žodis „storos“ iš viso nebuvo vartojamas. Jokio tolimesnio pokalbio nebuvo.   Kitą dieną, po U. Mažutaitytės 200 m nugara parengiamųjų plaukimų, prezidentas E. Vaitkaitis kalbėjosi su plaukike. Prie jų priėjo Ina Paipelienė ir atsiprašė už vakar dieną išsakytus žodžius ir dar kartą paaiškino, kad plaukiant nugara kojos yra pagrindinis varikliukas. Norint pagerinti rezultatą, būtina stiprinti kojas – daryti šuoliukus, daryti pritūpimus, visur su savimi vežiotis šokdynę. Negalima laukiant starto vien gulėti lovoje ir valgyti.   Merginų plaukikių organizmas skiriasi nuo vaikinų – vaikinams poilsis veikia vienaip, o merginoms, norinčioms pasiekti rezultatų, būtina nuolat būti aktyvioms, tokiu būdu kaip galima palaikant aukštą testosterono lygį. Trenerė paaiškino, kad nori tik gero ir jeigu plaukikė nori įvykdyti normatyvą į olimpines žaidynes, ji turi įsiklausyti.   Plaukikė U. Mažutaitytė pasakė, kad priima atsiprašymą ir pykčio nelaiko. Taip pat pasakė, kad komentuoti kitų moterų kūnus nederėtų arba tai reiktų daryti kitokiu būdu. Pažymime, kad atsiprašymo pokalbis vyko iki žiniasklaidoje pasirodžiusios informacijos“, – tokią informaciją oficialiame savo puslapyje pateikia LPF.

REKLAMA
REKLAMA

Netrukus pridedama, kad ketinama kreiptis į teismą.

„Pabrėžiame, jog Lietuvos Respublikos visuomenės informavimo įstatymas įpareigoja žurnalistus ir žiniasklaidos priemones viešąją informaciją pateikti teisingai, tiksliai ir nešališkai, tačiau žiniasklaidoje pasirodžiusi informacija buvo pateikta net nesistengiant gauti antros pusės komentaro.   Tuo pačiu pareiškiame, kad federacija netoleruoja diskriminacijos, priekabiavimo, šmeižto, fizinio ir psichologinio smurto bei kitokio piktnaudžiavimo apraiškų ir stengiasi užkirsti tam kelią.   Atsižvelgdama į išdėstytą informaciją, Lietuvos plaukimo federacija ketina kreiptis į atitinkamų žiniasklaidos priemonių leidėjus, dėl klaidinančios ir šmeižikiškos informacijos platinimo ir paneigimo. Lietuvos rinktinės tenėrė Ina Paipelienė taip pat ruošiasi privačiai ginti garbę ir orumą teisme“, – rašo LPF.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų