REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liepos viduryje keletą valandų sostinės centre vykusiam hibridinio atsparumo testui „Gedimino legionas“ sostinės savivaldybė išleido 8,8 tūkst. eurų, o maždaug ketvirtadalį šios sumos skyrė specialiems džemperiams pirkti.

Liepos viduryje keletą valandų sostinės centre vykusiam hibridinio atsparumo testui „Gedimino legionas“ sostinės savivaldybė išleido 8,8 tūkst. eurų, o maždaug ketvirtadalį šios sumos skyrė specialiems džemperiams pirkti.

REKLAMA

Iš viso pratyboms pirkta 70 džemperių už 2,3 tūkst. eurų, rodo BNS pateikti savivaldybės duomenys.

„Juos dėvėjo pratybose dalyvavę Vilniaus miesto savivaldybės, jos įmonių darbuotojai ir savanoriai. Visi jie buvo pagaminti Vilniaus miesto savivaldybės administracijos lėšomis kaip viešinimo priemonė, siekiant atkreipti vilniečių ir miesto svečių dėmesį į savivaldybės siekiamą įgyvendinti „Gedimino legiono“ iniciatyvą ir juose dalyvavusiuosius miestiečius“, – rašoma savivaldybės atsakyme.

Minėtos pratybos iš viso savivaldybei ir jos įmonėms kainavo apie 8,8 tūkst. eurų.

„Šios išlaidos tai – transportas ir panaudotos medžiagos, kelio ženklai ir stendai, tunelio apšvietimas ir t. t. Visos kitos gelbėjimo tarnybos specialiai pratyboms papildomų išlaidų nepatyrė“, – teigia savivaldybė.

REKLAMA
REKLAMA

Džemperiams skirtas lėšas miesto savivaldybė vadina viešinimo išlaidomis. Minėti 2,3 tūkst. eurų sudaro didžiausią savivaldybės iš miesto biudžeto pratyboms skirtų lėšų dalį. Dar beveik 1,5 tūkst. eurų reikėjo darbo užmokesčiui, beveik 550 eurų – maistui ir gėrimams.

REKLAMA

Savivaldybės įmonė „Grinda“ pratyboms skyrė beveik 2,9 tūkst. eurų, kurie panaudoti darbo užmokesčiui bei transportui ir mechanizmams.

„Susisiekimo paslaugos“ išleido beveik 800 eurų darbo užmokesčiui, „Vilniaus viešasis transportas“ – apie 400 eurų transportui ir medžiagoms, „Vilniaus vandenys“ – apie 300 eurų darbo užmokesčiui bei transportui ir medžiagoms, „Vilniaus apšvietimas“ – apie 100 eurų Geležinio Vilko tunelio apšvietimui.

Taip pat dar kiek daugiau nei 900 eurų skyrė Priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba. Teigiama, kad „visos kitos gelbėjimo tarnybos specialiai pratyboms papildomų išlaidų nepatyrė“.

REKLAMA
REKLAMA

Hibridinis miesto atsparumo testas surengtas liepos 14 dieną, tuomet kelioms valandoms ribotas eismas Geležinio Vilko tuneliu.

Kaip anksčiau teigė savivaldybė, per pratybas tikrinta, kaip miesto tarnybos pasiruošusios dirbti ir veikti kartu su specialiųjų tarnybų pareigūnais.

„Liepos viduryje sostinėje vyko neeilinės pratybos, kurios miestui padėjo pasitikrinti, kaip savivaldybės įmonės pasiruošusios kritiniais atvejais pačios spręsti ypatingas situacijas ir kibernetinio saugumo grėsmes, kaip operatyviai ir sklandžiai pavyksta koordinuoti tarpusavio veiksmus, pasitelkti kitų tarnybų ir gelbėtojų pagalbą“, – teigia savivaldybė.

Teigiama, kad pratybose dalyvavo daugiau kaip 150 žmonių: apie 90 įvairių tarnybų atstovų, taip pat daugiau nei 60 savanorių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų