REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį Utenoje baigėsi lemiama serija dėl vietos Europos beisbolo čempionato elitiniame divizione ir galimybės patekti į olimpinį atrankos turnyrą.

Šeštadienį Utenoje baigėsi lemiama serija dėl vietos Europos beisbolo čempionato elitiniame divizione ir galimybės patekti į olimpinį atrankos turnyrą.

REKLAMA

B diviziono čempionate pirmosios grupės turnyrą laimėjusi Lietuvos rinktinė serijoje iki 2 pergalių susitiko su B diviziono antrosios grupės laimėtojais Izraelio beisbolininkais.

Pirmąsias rungtynes penktadienį Izraelis laimėjo rezultatu 12:2, o šeštadienį jo persvara buvo dar akivaizdesnė. Žydai 15:0 sutriuškino lietuvius, o rungtynės buvo nutrauktos jau po 5 kėlinukų. Izraelis laimėjo seriją rezultatu 2:0 ir pateko į Europos čempionatą.

Lietuviai tikėjosi, kad komandai padės metikas Marius Balandis. Deja, jo pasirodymas šeštadienį buvo labai prastas. Per 3 kėlinukus M.Balandis praleido 10 taškų ir atliko net 113 metimų. Vėliau jį pakeitė Edvardas Matusevičius, turėjęs ne ką mažiau problemų ir nebaigęs kėlinuko. 4-ąjį kėlinuką sugebėjo užbaigti Eivinas Nagurka, bet puolime lietuviai praktiškai nieko nenuveikė ir turėjo pripažinti akivaizdų varžovų pranašumą.

REKLAMA
REKLAMA

Slovakijoje vykusiame pirmosios grupės turnyre lietuviai 8:6 nugalėjo rumunus, 3:4 nusileido baltarusiams ir 19:15 įveikė slovakus.

Pusfinalyje Lietuvos rinktinė po pratęsimo 12:7 pranoko šveicarus, o finale 7:5 nugalėjo ukrainiečius.

REKLAMA

Izraelio rinktinė 14:7 nugalėjo graikus, 11:1 – serbus, 8:0 – bulgarus, po pratęsimo 13:12 – rusus ir 10:3 – airius. Finale jie dar kartą susitiko su rusais ir įveikė juos 5:3.

Lietuvos rinktinė dar niekada nėra patekusi į Europos beisbolo elitinio diviziono čempionatą. Netoli tikslo lietuviai buvo pernai, kai irgi laimėjo B diviziono čempionatą, bet papildomoje serijoje iki 2 pergalių 0:2 pralaimėjo austrams.

Europos beisbolo čempionatas rugsėjo 6-15 dienomis vyks Vokietijoje. Ten žais Belgija, Kroatija, Čekija, Prancūzija, Vokietija, Didžioji Britanija, Italija, Olandija, Ispanija, Švedija ir Austrija, o prie jų prisijungė Izraelis. 5 geriausios čempionato rinktinės pateks į olimpinį atrankos turnyrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų