REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viešoji įstaiga „Plačiajuostis internetas“ turės iš naujo skelbti daugiau nei 20 mln. eurų bendros vertės 180 ryšio bokštų statybos konkursus, paskelbė teismas.

Viešoji įstaiga „Plačiajuostis internetas“ turės iš naujo skelbti daugiau nei 20 mln. eurų bendros vertės 180 ryšio bokštų statybos konkursus, paskelbė teismas.

REKLAMA

Vilniaus apygardos teismas liepos 23 dieną panaikino „Plačiajuosčio interneto“ patikslintas trijų konkursų sąlygas ir nurodė juos skelbti iš naujo. Jei sprendimas bus skundžiamas, „Plačiajuostis internetas“ negalės nei nutraukti konkursų, nei atlikti kitų procedūrų – teismas yra pritaikęs laikinąsias apsaugos priemones ir jos galios, kol įsiteisės jo sprendimas.

„Plačiajuostis internetas“ žada skųsti nutartį Apeliaciniam teismui.

„Manome, kad pirkimo sąlygos ir jų paaiškinimai buvo pakankamai tikslūs ir aiškūs, kad tiekėjai galėtų tinkamai įvertinti pasiūlymo kainą“, – BNS sakė „Plačiajuosčio interneto“ tinklo technologijų ir plėtros vadovas Vytautas Tvaronavičius.

Ginčas kilo dėl neaiškių konkursų sąlygų – jas apskundė įmonė „StalCorp“, prašiusi teismo juos nutraukti. Pasak bendrovės, techninės informacijos trūksta tiekėjams norint įvertinti būtinas darbų bei medžiagų apimtis ir suformuluoti pasiūlymus.

REKLAMA
REKLAMA

Kita konkurso dalyvė „Žilinskis ir Co“ teisme taip pat teigė, kad konkurso dokumentai turi techninių trūkumų.

Teismas pritarė, kad kai kurios sąlygos buvo neaiškios – anot jo, visuose trijuose pirkimuose tiekėjų pasiūlymai labai skyrėsi. Pavyzdžiui, pirmame konkurse pasiūlymų kaina siekė 6,95 mln., 8,586 mln. ir 14,084 mln. eurų, antrame – 7,155 mln. ir 8,586 mln., trečiame – 7,192 mln. ir 8,697 mln. eurų.

REKLAMA

„Matyti, kad skirtumas tarp konkursų laimėtojo ir užėmusio antrą vietą tiekėjo sudaro apie 1,5 mln. eurų kiekviename pirkime. Be to, tik laimėtojo pasiūlyta kaina kiekviename pirkime neviršijo perkančiosios organizacijos suplanuotų lėšų“, – rašoma teismo nutartyje.

Teismas vertino, kad pirkimai turi būti paskelbti iš naujo, taip suteikiant galimybę tiek pirkėjui patikslinti sąlygas, tiek tiekėjams apsispręsti, ar dalyvauti konkursuose.

„Plačiajuostis internetas“ ryšio bokštų statybos trijuose regionuose konkursus paskelbė balandžio pradžioje. Jų laimėtojai turės pastatyti 180 bokštų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų