REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Filipinų šiauriniame pakraštyje mažiausiai aštuoni žmonės žuvo ir dar dešimtys buvo sužeisti per virtinę žemės drebėjimų, išgąsdinusių vietos gyventojus.

Filipinų šiauriniame pakraštyje mažiausiai aštuoni žmonės žuvo ir dar dešimtys buvo sužeisti per virtinę žemės drebėjimų, išgąsdinusių vietos gyventojus.

REKLAMA

Požeminiai smūgiai sudrebino retai apgyventas Batano salas į šiaurę nuo didžiausios šalies salos Lusono. Per drebėjimą sugriuvo pastatų, o keliuose atsivėrė gilių plyšių.

Panikos apimti gyventojai išbėgo iš namų; pacientai buvo evakuojami iš ligoninių. Be to, vaizdingas salas supurtė virtinė pakartotinių smūgių.

Gelbėtojai pradėjo sugriuvusiuose pastatuose galėjusių likti gyvų žmonių.

Stipriausi smūgiai – 5,4 ir 5,9 balo – įvyko praėjus per kelių valandų laikotarpį, nurodė JAV Geologijos tarnyba (USGS).

Pirmasis drebėjimas įvyko 4 val. 15 min. vietos (23 val. 15 min. Lietuvos) laiku, kai daugelis žmonių miegojo. Praėjus mažiau nei keturioms valandoms salyną supurtė dar stipresnis smūgis.

REKLAMA
REKLAMA

Vėliau buvo dar mažiausiai trys pakartotiniai smūgiai.

Meras Raulis de Sagonas sakė naujienų agentūrai AFP, kad žuvo aštuoni žmonės ir apie 60 buvo sužeista. Kol kas nežinoma, kiek sunkūs yra žmonių patirti sužalojimai.

REKLAMA

Batano salas kasmet siaubia atogrąžų ciklonai ir taifūnai. Namai jose paprastai statomi iš akmens, kad atlaikytų stichijų šėlsmą.

„Visuomet patiriame taifūnų, todėl čia namai statomi, kad atlaikytų stiprius vėjus, - aiškino R. de Sagonas. – Tačiau nesame pasiruošę tokiems žemės drebėjimams.“

Policijos seržantas Uzi Villa pridūrė, kad per pirmąjį drebėjimą dauguma žmonių buvo namuose.

„Matėme, kaip dreba namai. Kai kurios namų sienos sugriuvo ir užvirto ant aukų, – sakė jis AFP. - Kai kurie žmonės žuvo, nes kietai tebemiegojo, kadangi tebebuvo anksti.“

REKLAMA
REKLAMA

Filipinus, patenkančius į Ramiojo vandenyno „ugnies žiedą“, kur susiduria tektoninės plokštės, dažnai ištinka žemės drebėjimai ir ugnikalnių išsiveržimai.

Pražūtingiausias pastarojo meto žemės drebėjimas įvyko balandį – regioną į šiaurę nuo sostinės Manilos supurčius 6,3 balo smūgiams sugriuvo vienas prekybos centras ir žuvo mažiausiai 11 žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų