REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Įsirengiant nuosavą būstą didelį dėmesį tenka skirti baldų įsigijimui. Lovos, stalai, kėdės, drabužių spintos, spintelės daiktams laikyti – iš plataus siūlomo fizinių bei elektroninių parduotuvių asortimento išsirinkti baldus tampa nemenka užduotimi. Dažnai pasikliaujama asmeniniu skoniu, atsižvelgiama į būsto interjero stilių, turimą biudžetą.

Įsirengiant nuosavą būstą didelį dėmesį tenka skirti baldų įsigijimui. Lovos, stalai, kėdės, drabužių spintos, spintelės daiktams laikyti – iš plataus siūlomo fizinių bei elektroninių parduotuvių asortimento išsirinkti baldus tampa nemenka užduotimi. Dažnai pasikliaujama asmeniniu skoniu, atsižvelgiama į būsto interjero stilių, turimą biudžetą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu renkant vaikų kambariui skirtus baldus, dėmesį reikia atkreipti į daugiau detalių: saugumą, praktiškumą, kokybę, tokius aspektus kaip, pavyzdžiui, galimas lovos svorio išlaikymas ir pan. Tam, kad baldų rinkimas netaptų galvos skausmu, daugelis šeimų kreipiasi į interjero dizainerius, kurie, turėdami patirties ir žinių, būsto savininkams pateikia rekomendacijas ir pasiūlymus, kokio amžiaus vaikams, kokie baldai yra geriausiai tinkami. Tiek interjero dizainerių samdymas, tiek baldų pirkimas gali pareikalauti plačiai atverti piniginę, o jei turimų santaupų nepakanka, sprendimu gali tapti banko finansavimas. Internetiniame puslapyje pateikiama platesnė informacija apie kredito gavimo ir grąžinimo sąlygas bei reikalavimus paraiškų teikėjams. Tad į ką atsižvelgti, renkant baldus vaikų bei paauglių kambariams?

REKLAMA

Interjero dizaineriai pataria dar prieš renkant baldus vaikų kambariui, pakalbėti su mažaisiais šeimos gyventojais ir paklausti, kokių baldų jie norėtų, kokios jų mėgstamiausios spalvos ir pan. Kadangi kambaryje vaikas ne tik ilsisi, bet ir žaidžia, taigi, praleidžia nemažai laiko, svarbu, kad vaikų nuomonė būtų išklausyta ir vertinama. Renkant baldus vaikams, svarbiu faktoriumi tampa jų amžius. Maži vaikai dažniausiai nori spalvų, ryškių interjero dekoravimo elementų, žaidimų zonos, o štai auginant paauglį, svarbu sukurti jam tinkamą vietą mokymuisi, palikti vietos saviraiškai. Kadangi vyresnis vaikas į namus mėgsta atsivesti draugų, svarbu to nepamiršti ir pasirūpinti vietomis, kur vaiko draugai galėtų susėsti: sėdmaišiais, foteliais ar kėdėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Jeigu auginate pora mažamečių vaikų, kurie gyvena viename kambaryje, rekomenduojama įsigyti dviaukštę lovą. Ji sutaupo kambario erdvės, yra smagi ir praktiška vaiko poilsio vieta. Techninėje lovos specifikacijoje yra nurodoma, kokio ūgio, svorio bei amžiaus vaikai yra tinkami joje miegoti. Kai kurios lovos gali būti prailginamos, o tai tampa ypač funkcionaliu sprendimu vaikams greitai augant. Renkantis įvairias spinteles, stalus bei kitus interjero dekoravimo elementus vaikų kambariui, svarbu pirkti neturinčius aštrių paviršių. Taip pat nerekomenduojama įsigyti veidrodinius paviršius turinčius daiktus, spintą su veidrodžiu ir pan., kadangi mažamečiai vaikai patys to nenorėdami gali susižeisti. Balansas ir erdvės, spalvų harmonija taip pat svarbūs vaikų kambariui, todėl nepersistenkite ir nepirkite ypač daug vaikų kambariui skirtų baldų, geriau rinkitės mažesnį jų kiekį, vieno stiliaus ir pirmenybę teikite kokybei.

Jeigu renkate baldus paaugliui, prisiminkite, kad būtent šiame kambaryje jis praleis nemažą laiko dalį, todėl kambarys turi būti toks, kuriame jauku ir malonu leisti laiką vieniems ar su draugais. Asmeninis vaiko kambarys – tai jo saviraiškos vieta, todėl patariama pasitarti su vaikais ir išgirsti jų nuomonę, ką jie norėtų matyti kambaryje, leisti kartu pasivaikščioti po fizines baldų parduotuves. Įvairūs foteliai, paveikslai, plakatai, žaismingos spintelės kambariui suteikia jaukumo, todėl rekomenduojama vaiko kambaryje nevengti įvairių spalvingų detalių. Taip pat dažna interjero dizainerių rekomendacija – atskirti poilsio, žaidimų ar mėgstamos veiklos bei mokymosi erdves. Kambario estetinis vaizdas ir praktiškumas – vieni svarbiausių elementų. Kasmet vis populiaresni tampa baldai, kurie gali būti transformuojami, taip pat lengvai pernešami iš vienos kambario vietos į kitą. Tokiu būdu norimu laikotarpiu kambarys gali įgauti atsinaujinusį vaizdą, o papildomos interjero dekoravimo detalės kaip pagalvėlės, paveikslas ar gėlės – taip pat atnaujinti kambario vaizdą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų