REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
evakuojamas daugiabutis Kaune, V. Girčės nuotr.

Daliai gyventojų, kurie buvo evakuoti iš suskilusio penkiaaukščio Kaune, leista grįžti namo, tik vienos laiptinės gyventojai turės palaukti, kol namas bus sutvirtintas.

11

Daliai gyventojų, kurie buvo evakuoti iš suskilusio penkiaaukščio Kaune, leista grįžti namo, tik vienos laiptinės gyventojai turės palaukti, kol namas bus sutvirtintas.

REKLAMA

„Antrosios ir trečiosios laiptinės gyventojams leista grįžti į savo butus. O pirmosios laiptinės gyventojai kol kas negalės grįžti, nes turi būti pastatyti atramščiai ir pasirūpinta, kad jie galėtų būti saugūs“, – BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Vida Šmigelskienė.

36 gyventojai ketvirtadienio popietę buvo evakuoti, kai pranešta, jog Biržiškų gatvės 11-ajame name suskilo sienos.

Kaip BNS sakė namą administruojančios „Būsto valdos“ vadovas Gintaras Bilevičius, pirmosios laiptinės gyventojai grįžti namo negalės, kol nebus atlikti namo sutvirtinimo darbai.

REKLAMA
REKLAMA

Iki ryto name bus statomi atramsčiai, sutvirtinsiantys laiptinę nuo rūsio iki penktojo aukšto. Tuomet gyventojams bus leista grįžti pasiimti būtiniausius daiktus.

REKLAMA

Vėliau bus ieškoma rangovo remonto darbams name atlikti.

„Kol nebus atlikti darbai, gyventojai negalės grįžti ir gyventi“, – sakė administratoriaus vadovas.

Skaičiuojama, kad statybos darbai gali kainuoti iki 100 tūkst. eurų ir trukti apie mėnesį.

Tikimasi, kad prie remonto darbų finansiškai prisidės savivaldybė, tačiau likusią jų dalį turės apmokėti gyventojai.

Pasak G. Bilevičiaus, po to pinigus jie galės siekti prisiteisti iš gyventojo, kurio atlikti nederinti darbai, kaip manoma, sukėlė namo skilimą.

„Trečiojo buto savininkas yra piktybinis, jis nepripažįsta savo kaltės, nors ekspertizės išvados yra aiškios, kad tai jo kaltė, bet tikriausiai tik teisminiu keliu bus galima tą atlikti. Mes būsime kaip tarpininkai, pagelbėsime, kiek galėsime“, – sakė „Būsto valdos“ vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Pastato sienos sutrūkinėjusios buvo jau seniau – nustatyta, kad taip nutiko dėl pirmojo aukšto gyventojo be projekto atlikto remonto, kai pašalinta viena laikančioji siena. Tuo metu nustatyta, kad pastatui pavojaus nėra.

Tačiau dabar situacija pablogėjo. Manoma, kad namas toliau skilti pradėjo, nes netoliese tiesiant „Rail Baltica“ geležinkelio vėžę sujudintas gruntas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų