REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiąją dalį Europos apėmusi kaitros banga ketvirtadienį dar nesitrauks, po to, kai išvakarėse keliose šalyse jau buvo pasiekti visų laikų karščio rekordai.

Didžiąją dalį Europos apėmusi kaitros banga ketvirtadienį dar nesitrauks, po to, kai išvakarėse keliose šalyse jau buvo pasiekti visų laikų karščio rekordai.

REKLAMA

Paryžiuje oro temperatūra turėtų įkaisti iki 41 – 42 laipsnių pagal Celsijų, tad turėtų būti viršytas prieš daugiau kaip 70 metų pasiektas rekordas, kai užfiksuota temperatūra siekė 40,4 laipsnio pagal Celsijų.

Jungtinės Karalystės meteorologijos biuras irgi prognozuoja, kad ketvirtadienį gali būti pasiektas naujas rekordas. Iki šiol aukščiausia temperatūra šalyje – 38,5 laipsnio pagal Celsijų – buvo užfiksuota 2004-ųjų rugpjūtį pietrytiniame Faveršame.

Trečiadienį visų laikų karščio rekordai buvo pasiekti Belgijoje, Vokietijoje ir Nyderlanduose.

Temperatūros rekordai

Ketvirtadienį karščio banga turėtų pasiekti savo piką, o nuo penktadienio Europoje prognozuojami vėsesni orai ir lietus.

REKLAMA
REKLAMA

Šiaurinėje Prancūzijos dalyje, įskaitant Paryžių, buvo paskelbtas didžiausias, raudonasis grėsmės lygis, o likusioje šalies teritorijoje galioja geltonasis pavojaus lygis ir vandens vartojimo apribojimai.

REKLAMA

Dviračių lenktynių „Tour de France“ dalyviai pietų Prancūzijoje varžėsi oro temperatūrai pakilus gerokai virš 30 laipsnių pagal Celsijų.

Nyderlandų ūkininkai savo galvijus nakčiai paliko lauke, o vietos žiniasklaidoje pasirodė pranešimų apie šimtus nugaišusių kiaulių dėl viename Midelharniso ūkyje sugedusio ventiliatoriaus.

Nyderlanduose trečiadienį buvo užfiksuota karščiausia per visą orų registravimo istoriją diena, termometrų stulpeliams pakilus iki 38,8 laipsnio pagal Celsijų.

Tokia temperatūra buvo išmatuota šalies pietiniame Gilzės-Rejeno rajone ir viršijo ankstesnį, prieš 75 metus užfiksuotą rekordą – 38,6 laipsnio pagal Celsijų, informavo Nyderlandų meteorologijos institutas.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu Belgų Karališkojo meteorologijos instituto (IRM) vyriausiasis sinoptikas Davidas Dehenauw (Davidas Deheno) pažymėjo, kad 38,9 laipsnio pagal Celsijų temperatūra buvo išmatuota Mažojo Brogelio karinėje bazėje, esančioje maždaug už 100 km į šiaurės rytus nuo Briuselio, netoli Nyderlandų sienos.

Ankstesnis temperatūros rekordas buvo užfiksuotas 1947 metų birželio 27 dieną – tuomet termometrų stulpeliai pakilo iki 38,8 laipsnio pagal Celsijų.

1980 metais šis rodiklis buvo sumažintas iki 36,6 laipsnio, instituto stotyje Briuselio Iklio rajone įrengus naujesnę ir tikslesnę įrangą.

Vokietijos vakariniame Geilenkircheno mieste irgi buvo pasiektas karščio rekordas - termometrų stulpeliai pakilo iki 40,5 laipsnio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Traukinių gedimai

Dideli karščiai sujaukė traukinių eismą Britanijoje ir Prancūzijoje.

Prancūzijos geležinkelių bendrovė SNCF patarė keleiviams atidėti keliones traukiniais, planuotas ketvirtadienį, karščiausiu metu.

Trečiadienį dėl elektros linijos gedimo sutriko tarp Briuselio, Paryžiaus ir Londono kursuojančių traukinių „Thalys“ ir „Eurostar“ paslaugos, tačiau kol kas neaišku, ar tai lėmė karšti orai.

Dėl gedimo į Londoną važiavęs „Eurostar“ traukinys sustojo prie Briuselio, o po kelių valandų 600 jo keleivių galiausiai buvo parvežti į Briuselį, pranešė naujienų agentūra „Belga“.

Neįprastai didelio karščio išvarginti žmonės bandė atsivėsinti ežeruose ir upėse. Vis dėlto Londone policija tebeieško trijų žmonių, nusprendusių išsimaudyti Temzėje, o Vokietijoje per pastarąsias dvi dienas nuskendo trys asmenys.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų