REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Raimondas Klezys (nuotr. asmeninio albumo/tv3.lt fotomontažas)

Šią vasarą TV3 savo žiūrovus džiugina serialu „Kam ta meilė?“. Jo sūkuryje – tikros meilės paieškos, sprendžiami šeimos narių santykiai, kasdienės gyvenimiškos situacijos. Vienas iš pagrindinių serialo aktorių 25-erių Raimondas Klezys, įkūnijantis Matą, juokauja, kad ir jo, kaip aktoriaus, gyvenimas yra paprastas: su savo bėdomis ir su savo išgyvenimais.

12

Šią vasarą TV3 savo žiūrovus džiugina serialu „Kam ta meilė?“. Jo sūkuryje – tikros meilės paieškos, sprendžiami šeimos narių santykiai, kasdienės gyvenimiškos situacijos. Vienas iš pagrindinių serialo aktorių 25-erių Raimondas Klezys, įkūnijantis Matą, juokauja, kad ir jo, kaip aktoriaus, gyvenimas yra paprastas: su savo bėdomis ir su savo išgyvenimais.

REKLAMA

Aistrą aktorystei Raimondas pajautė dar mokykloje: čia jį į skaitovų būrelį pasikvietė mokytoja Ramutė Dailidienė, kuri pamatė kažką slypinčio vaikino viduje. Nuo to laiko jis suprato, kad norėtų siekti aktoriaus karjeros, tačiau baigęs mokyklą sudvejojo ir pasirinko kitas studijas.

„Pabaigęs mokyklą pabijojau to ir neišdrįsau stoti. Nuėjau mokytis teatro pedagogikos, ją baigiau. Trečiame kurse pajutau dideli palaikymą iš šeimos ir draugų, kurie pradėjo sakyti: „Varyk, Raimi, vėliau gailėsies“, – portalui tv3.lt pasakoja serialo aktorius.

REKLAMA
REKLAMA

Po šio paskatinimo jis pateikė paraišką mokytis Lietuvos muzikos ir teatro akademiją. Čia atranką laikė pas du, Lietuvos teatro pasaulyje turinčius gerą vardą, režisierius Vidą Bareikį ir Algirdą Latėną. Tačiau pirmas bandymas nebuvo sėkmingas.

REKLAMA

„Po pirmo turo iškritau. Galvojau, kad viskas, nelemta. Bet paskui gavau žinutę, kad esu kviečiamas į papildomą turą, taip įstojau. Dar viena kliūtis buvo ta, kad tai yra mokamos studijos, nes aš jau rinkdamasis antrą bakalaurą turėčiau už jas mokėti, tačiau noras buvo didesnis negu tie pinigai, kuriuos reikėjo sumokėti. Pradėjau daug dirbti, užsidirbau ir galėjau sau tai leisti“, – apie savo užsispyrimą mokytis pasakoja Raimondas.

Iš teatro į serialą

Pats pirmasis Raimondo debiutas įvyko Anželikos Cholinos šokio spektaklyje „Otelas“, kuris pastatytas pagal garsiąją Viljamo Šekspyro pjesę. Vaikinas labai troško šio vaidmens. Šokio spektaklyje Raimondas atliko juokdario vaidmenį.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš labai džiaugiausi gavęs tokią galimybę. Ji manim patikėjo ir aš galėjau tai padaryti. Tai toks mano pats pirmas ir vienas iš mylimiausių vaidmenų. Šiai dienai A. Cholinos teatre esu sukūręs jau keturis vaidmenis“, – sako jis.

Sunkiausias vaidmuo, kurį atliko Raimondas, buvo pagal jo paties pjesę pastatytas monospektaklis. Tai autobiografiniais motyvais sukurta pjesė „Dulkėti veidrodžiai“. Kūrinyje kalbama apie šiandieninį jauno žmogaus gyvenimą provincijoje, ten kylančius sunkumus bei pagundas.

„Tai buvo vienas sunkesnių vaidmenų, nes tai buvo monospektaklis ir labai asmeniška, gan aktyvu, nes režisierė stačiusi tą spektaklį, labai daug iš manęs pareikalavo. Rezultatas gavosi labai džiugus, bet labai sunkus. Ir kiekvieną kartą net dreba kojos pagalvojus, kad vėl reikės eiti į tą spektaklį ir vėl reikės jį vaidinti. Sakyčiau, kad jis sunkiausias techniškai ir emociškai“, – pasakoja jaunasis aktorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aktorių daug – darbo ne tiek

Raimondas teigia, kad aktoriaus gyvenimas atrodo taip pat, kaip ir kiekvieno darbininko: atsikeli, papusryčiauji ir eini dirbt, nes aktoriai lygiai tokie pat paprasti žmonės: su savo bėdomis ir su savo išgyvenimais.

„Kažkas stato namus, kažkas spektaklius. Jie nešioja plytas, o mes – skaitom pjeses. Gyvenimas nėra kažkoks stebuklingas, kaip daugelis įsivaizduoja. Nėra taip, kad atsikeli, turi kažkokį ritualą padaryti. Tai va tokia diena: atsikeli ir eini dirbti. Priklausomai nuo to, kiek turi dirbti ir ar turi, ką dirbti. Šiais laikais aktorių yra labai daug, o labai nedaug darbų. Ypač tokių darbų, kokių norisi.“ – didžiausią aktorystės trūkumą įvardija vaikinas.

REKLAMA

Paklausus ar aktorius taip ir įsivaizdavo šios profesijos atstovų gyvenimą, Raimondas sako, kad panašiai. Jam džiugu, kad jis gali atrasti save įvairiuose vaidmenyse ir įvairiuose formatuose.

„Jo (aktoriaus gyvenimo – aut. pastaba) tik pati pradžia. Aš dar tik 25-us metus einu, kol kas esu laimingas ir laukiu iš gyvenimo kažkokių įdomių išbandymų, iššūkių, vaidmenų. Pavyzdžiui, vaidmenį seriale „Kam ta meilė?“ irgi gavau atsitiktinai visai. Pakvietė į kastingą Ramūnas Rudokas ir kažkaip, matyt, derėjo chemijos ir dabar galiu džiaugtis galimybe būti televizijoje. To labai laukiau ir norėjau“, – džiaugiasi jis.

Laisvalaikiu Raimondas kuria dainas, užsiima kovos menais, o šaltuoju metų laiku ir snieglenčių sportu. Pasak vaikino, lankydamas kovos menus jis ruošiasi savo svajonių vaidmenims: boksininko arba futbolo chuligano. Todėl jis kasdien treniruojasi ir tikisi, kad gyvenimas atneš tą vaidmenį lygiai taip pat, kaip atnešė ir serialą.

REKLAMA

Meilė visko pradžia

Mato vaidmuo – pirmasis Raimondo vaidmuo televizijoje. Prieš tai aktoriui teko vaidinti filme „Širdys“, tačiau tai visai kas kita.

„Kino filme „Širdys“ turėjau antraplanį vaidmenį, o toks didelis, kaip seriale vaidmuo jau buvo pirmas ir jis tapo labai dideliu iššūkiu: niekada nebuvau bandęs, nežinojau, kiek galiu sau leisti, kiek galiu keisti tekstą, nes tekstus rašo scenaristai, kaip jiems atrodo, o kartais vietoje perskaitęs tekstą galvoji, kad personažas taip tikrai nesielgtų. Tad tenka redaguoti vietoj, taikytis su partneriais, tartis su režisieriumi“, – savo patirtimi dalinasi aktorius.

Seriale vaidinantis Raimondas teigia, kad jis yra iš dalies panašus į savo įkūnijamą Mato personažą. Juos vienija charizma. Tiek pats vaikinas, tiek jo personažas yra labai išraiškingi – kūnu ir judesiais išreiškia daugiau nei žodžiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vienas iš pagrindinių aktorių pabandė atsakyti ir į serialo pavadinime užduodamą klausimą: kam ta meilė? Pasak Raimondo, meilė yra dalykas nuo kurio viskas prasideda ir su kuriuo viskas baigiasi, tačiau, ne visiems lemta ją patirti.

„Meilė yra visko atskaitos taškas. Pradedant nuo mokyklos. Jeigu mokykloje tave myli mokytojai, myli draugai, tai tavo gyvenimas kažkaip kitaip klostosi. Yra daug žmonių, kuriems tos meilės likimas neatnešė net šeimoje. Yra labai daug jaunų žmonių, ypatingai gyvenančių kaime, kurie tos meilės neturėjo ir jų gyvenimas dažnai baigiasi kalėjimais, nedarbu, narkotikais, savižudybėmis. Tai tarsi paseka tos nemeilės, kai neatrandi savo meilės oazės gyvenime“, – savo mintimis dalinasi vaikinas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų