REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiojoje Britanijoje kilo skandalas, kurio epicentre atsidūrė lietuvių pora. Merginos diplomo įteikimo ceremonijos metu pasipiršęs lietuvis buvo apkaltintas „pasirinkęs netinkamą laiką“ ir „bandymu užgožti moters pasiekimus“.

Didžiojoje Britanijoje kilo skandalas, kurio epicentre atsidūrė lietuvių pora. Merginos diplomo įteikimo ceremonijos metu pasipiršęs lietuvis buvo apkaltintas „pasirinkęs netinkamą laiką“ ir „bandymu užgožti moters pasiekimus“.

REKLAMA

„Twitter“ tinkle sukilo britų feminisčių banga. Lietuvis Edgaras Averbuchas (27 m.) pasipiršo Esekso universiteto magistro diplomo atėjusiai atsiimti savo merginai Agnei Banuškevičiūtei (25 m.). Pora iki tol draugavo 9-erius metus, rašoma „The Telegraph“.

Romantiškas žingsnis, kuris buvo filmuojamas ir išplatintas socialiniuose tinkluose, netrukus sulaukė pagiežos ir pasipiktinimo žinučių tviteryje. Feministės užsipuolė lietuvį „pabandžius pavogti savo merginos ypatingą dieną“ ir „sukėlęs grėsmę jos intelektui (jo pripažinimui)“.

Nepaisant to, kad mergina ištarė nuoširdų „taip“ ir džiaugėsi tokia įvykių eiga diplomų atsiėmimo ceremonijoje, Esekso universitetas pašalino vaizdo įrašą iš savo tinklapio. Universiteto vadovybė atsižvelgė į aršią dalies visuomenės kritiką.

REKLAMA
REKLAMA

„Jis ją apvogė“

Kembridžo universiteto mokslininkė Jana Bacevič „Twitter“ paskyroje rašė: „Įsivaizduokite, kad esate vyras ir jaučiatės toks pažeidžiamas moters intelektinės sėkmės, kad jūs *privalote* versti ją įrėminti jos identitetą įsipareigojimu su *jumis* būtent tą dieną, kai ji švenčia savo intelekto pergalę“.

REKLAMA

Ir pridūrė: „Oi, pala, tai juk kokių 99,9 proc. vyrų elgesys“.

Janai pritarė ir Aisha Ali-Khan, Moterų maršo Londone organizatorė, kuri šį įvykį pavadino „savęs iškėlimo virš kitų išraiška“.

„Tai prastai dera su santykiais, – mano Aisha. – Kuomet kažkam visą laiką reikia tiek visuomenės dėmesio ir liaupsių, tokiuose santykiuose gali būti erdvės tik vienam asmeniui ir jo ego“.

Kiti vieši asmenys staiga susirūpino, ar merginai buvo suteikta pakankamai laisvės pasakyti „ne“, jeigu ji to būtų norėjusi.

„Yra tikimybė, kad pora yra labai įsimylėjusi, ir mergina džiaugėsi pasipiršimu, – „Twitter“ pažymėjo rašytoja Rebecca Reid. – Tačiau ką ji būtų dariusi, jeigu būtų norėjusi pasakyti ne? Sudaužyti jam širdį priešais visiškai nepažįstamų žmonių auditoriją?“

REKLAMA
REKLAMA

Ji taip pat mano, kad „pavogti iš jos tokį svarbų gyvenimo momentą, net jeigu tai yra labai miela ir paremta gerais ketinimais, nėra OK“.

A. Banuškevičiūtė: man viskas patiko, esu labai laiminga

Lietuvių pora yra nustebusi, kad Edgaras sulaukė tokių aršių komentarų. A. Banuškevičiūtė leidiniui „The Telegraph“ pripažino, kad yra „absoliučiai laiminga“ dėl tokio „nuostabaus pasipiršimo“.

„Labai keista, kad Edgaras iš žmonių sulaukė tiek kritikos. Aš manau, kad ši diena man tapo dar gražesne dėl šių piršlybų, – pareiškė ji. – Aš pamenu, kaip stovėjau toje scenoje. Aš šiek tiek jaudinausi, tačiau buvau labai laiminga“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tuomet, aš pastebėjau, kad ateina Edgaras, tačiau viskas įvyko taip staiga, kad man prireikė laiko, kol supratau, kas iš tiesų įvyko. Jis atsiklaupė ant vieno kelio priešais mane ir paprašė tekėti už jo. Aš buvau labai šokiruota ir, aišku, pasakiau taip“, – prisiminė A. Banuškevičiūtė.

„Visi džiūgavo ir tai buvo nuostabus pasipiršimas, kuris tikrai mane nustebino“, – aiškino ji.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų