REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdančioji valstiečių frakcija nusprendė į eurokomisarus deleguoti ekonomikos ir inovacijų ministrą Virginijų Sinkevičių.

Valdančioji valstiečių frakcija nusprendė į eurokomisarus deleguoti ekonomikos ir inovacijų ministrą Virginijų Sinkevičių.

REKLAMA

„Mes šiandien frakcijoje balsavome dėl to, ką matytumėme kandidatu į Europos Komisijos komisarus. Tai iš tikrųjų frakcija vieningai palaiko Virginijaus Sinkevičiaus kandidatūrą, ir mūsų politinė valia frakcijos, manau, ir partijos būtų, kad V. Sinkevičius būtų siūlomas kandidatu į eurokomisarus“, – žurnalistams Seime teigė LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Pasak jo, už bet kurį kitą kandidatą Seimo valstiečiai nebalsuotų.

R. Karbauskis taip pat patvirtino, kad vienas iš Lietuvai siūlomų portfelių Europos Komisijoje – inovacijų.

Anot jo, Lietuvos pozicija dėl pageidaujamo portfelio „kol kas nėra aiški“, bet valstiečiai, pasirinkdami V. Sinkevičių, savo ruožtu „išreiškė politinę valią“.

REKLAMA
REKLAMA

„V. Sinkevičiaus kompetencijos, man atrodo, jau jo darbe ryškėja, jis labai sėkmingai tvarkosi Ekonomikos ir inovacijų ministerijoje. Tikiuosi, kad tas darbas bus sėkmingas ir Europos Komisijoje“, – teigė R. Karbauskis.

REKLAMA

Savo ruožtu premjeras Saulius Skvernelis Seime žurnalistams pabrėžė, kad derybas dėl šios pozicijos vykdo Vyriausybė ir patvirtino, kad iš pradžių būtina susiderėti dėl eurokomisaro portfelio, tik tuomet bus siūlomi konkretūs asmenys.

„Jeigu mes teiksime kandidatūrą, bandysime prie kandidato portfelio ieškoti, nežinau, ar tai yra tas teisingiausias kelias. Manau, kad mes turime surasti ir gauti tą atsakomybės sritį, kurią norime, o tada į tą sritį pasiūlyti geriausią kandidatą“, – teigė Vyriausybės vadovas.

„Kas iš to, kad kai kurios valstybės jau nominavę, bet gali būti, kad puikus finansininkas, kaip pavyzdys, arba ekonomistas jis gali gauti sritį, susijusią, pavyzdžiui, su vidaus saugumu ar išorės sienų apsauga. Nemanau, kad tai yra racionalus sprendimas“, – pridūrė jis.

S. Skvernelio teigimu, Lietuvos kandidatas į eurokomisarus turėtų paaiškėti rugpjūtį.

Lietuvos Vyriausybė eurokomisarą siūlys gavusi prezidento ir Seimo pritarimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų