REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vos užuodus naminių kotletukų kvapą nostalgiškai beveik visi sugrįžta į vaikystę. O gaminti kotletai pagal šį Ritos receptą, tikrai nepaliks abejingų. 

Vos užuodus naminių kotletukų kvapą nostalgiškai beveik visi sugrįžta į vaikystę. O gaminti kotletai pagal šį Ritos receptą, tikrai nepaliks abejingų. 

REKLAMA

Kotletams reikės: 500 g. maltos mėsos ( troškinti,kepti), 1 kiaušinio, 100 ml riebios grietinėlės, 1,5 v.š. maltų džiūvėsėlių, kotletų prieskonių, druskos, svogūno, sviesto kepimui, sultinio.

Padažui: 150 ml grietinėlės, 50 g Serano kumpio, 1 nedidelio svogūno, šviežių krapų.

GAMINIMAS

1.Nuskuskite bulves, nuplaukite, užpilkite vandeniu ir palikite laukti savo eilės. Druskos įdėsite vėliau.

2. Sumalame triušieną ir dedame visus išvardintus ingredientus. Visą masę gerai išminkome.

3. Formuojame nedidelius kotletukus ir apvoliojame miltuose.

4. Padažui susmulkiname svogūną ir Serano kumpį.

5. Į puodą pilame šiek tiek sultinio ir užverdame.

6. Kotletus apkepiname svieste iš abiejų pusių ir dedame į puodą su sultiniu. Sultinio reikia tiek,kad neapsemtų kotletų.

7, Užkaiskite bulves. Nepamirškite įdėti druskos.

8. Toje pačioje keptuvėje kur kepė kotletai apkepiname svogūną su Seranu. Galite įdėti gabaliuką sviesto. Kepiname tol kol svogūnas paskaidrės ir Seranas apskrus.

9. Toliau į keptuvę pilame grietinėlę, dedame prieskonius ir kepiname iki padažas sutirštės.

10. Paruoštą padažą pilame į puodą su kotletais ir patroškiname 10 -15 min.

Šaltinis: Ritos receptai

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų