REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pro siauras duris į areštinės kamerą lyg iš siaubo filmo. Dar prieš pora savaičių į tokias išmatomis dvokiančias, nevėdinamas kameras užmūrytais langais sostinėje buvo uždaromi sulaikytieji.

Pro siauras duris į areštinės kamerą lyg iš siaubo filmo. Dar prieš pora savaičių į tokias išmatomis dvokiančias, nevėdinamas kameras užmūrytais langais sostinėje buvo uždaromi sulaikytieji.

REKLAMA

Kietą šios areštinės gultą išmėginti teko ir garsiems veikėjams, pavyzdžiui, Viktorui Uspaskichui, ir prodiuseriui Rolandui Skaisgiriui, kuris išėjęs į laisvę šią vietą vadino „didžiausiu sovietizmu“, kurioje kalbėjosi su žiurkėmis.

Po to R. Skaisgirys žadėjo savomis rankomis ir savo finansais suremontuoti kamerą, kurioje buvo uždarytas, tačiau to nebeprireikė… Vilniuje duris atvėrė ir nauja areštinė, ir naujas Vilniaus rajono policijos komisariatas.

Klaidžiais, dažais dar kvepiančiais koridoriais Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Saulius Gagas pirmiausia atveda į laikino sulaikymo patalpas, kur jau yra apie 20 į pareigūnų rankas pakliuvusių pažeidėjų. Dažniausiai šiose kamerose sulaikytieji blaivinami ir praleidžia po kelias valandas.

REKLAMA
REKLAMA

Yra čia ir viena, kaip patys pareigūnai sako, ypatinga kamera, kurios sienos, grindys ir lubos dengtos minkšta gumine danga. Ji skirta asmenims, kurie kartais linkę žaloti save, savo kūną ir yra agresyvūs pareigūnų atžvilgiu.

REKLAMA

Naujas areštinės kameras apžiūrėjęs policijos generalinis komisaras Linas Pernavas prisimena, kad dėl sąlygų senojoje areštinėje Lietuvai ne kartą teko raudonuoti.

„Senoji areštinė, visų pirma, buvo per maža, o visų antra sąlygos buvo tikrai nežmoniškos. Tai yra tokios, kuriomis mes negalime laikyti sulaikytų asmenų. Ir mes labai daug gaudavome pastabų iš įvairių visuomeninių, tarptautinių organizacijų dėl laikymo sąlygų. Ir tą tikrai buvo būtina sutvarkyti“, – sakė L. Pernavas.

„Būdavo skundai dėl žeminančių orumą, nežmoniškų sąlygų, kuomet teismai nagrinėdavo ir turėdavome sumokėti dėl tų sąlygų, sakykim, priteistas sumas asmenims, kurie būdavo laikomi areštinėje“, – kalbėjo S. Gagas.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau dabar sulaikytieji skųstis tikrai negalės. Naujos areštinės ir komisariato pastatų statyba atsiėjo 56-is milijonus eurų.

Naujoji areštinė nuo senosios skiriasi kaip diena nuo nakties ir tai matyti akivaizdžiai. Senojoje areštinėje tilpo 40 sulaikytųjų, o naujoje areštinėje vietų dvigubai tiek – visas šimtas. Beje, čia sulaikytieji vežami jau nuo liepos 1 dienos.

Paprastai areštinėje sulaikytieji praleidžia iki dviejų parų. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų